Beoordeling

De Vector Luna smartwatch review - Opgewerkte elegantie!

Wearable technologie wordt tegenwoordig steeds belangrijker, omdat al onze alledaagse voorwerpen slim worden. Hoewel we nog lang geen helmen met HUDs en dergelijke hebben, zijn de smartwatches al een tijdje aanwezig en zijn nu veel meer dan eenvoudig speelgoed. Vector Watch, het bedrijf achter de smartwatch die we beoordelen, is een relatieve nieuwkomer in dit spel en heeft een andere benadering van dit type product dan de meeste fabrikanten. Lees onze review om hun Vector Luna-kijktarieven bij de concurrentie te kennen. Is het goed? Is het de moeite waard om te kopen?

Unboxing van de smartwatch

Toen we de Vector Luna ontvingen en de doos zagen die erin zat, begrepen we meteen dat de ontwerpers van Vector een groot begrip van elegantie hebben. De Luna wordt geleverd in een kubusvormige doos met een strak, minimalistisch ontwerp, waarop enkele hoofdkenmerken van het horloge zijn afgedrukt.

In feite is er een kartonnen wikkel die kan worden verwijderd om de doos zelf te onthullen: deze is nog eleganter en van premiumkwaliteit. Het is een zwarte doos, met een in reliëf gemaakte, gouden knop en het Vector-logo dat in goud is gedrukt. De doos is afgesloten met een magneet, wat een veel interessantere en duurzamere oplossing is dan de gebruikelijke kartonnen randen.

Bij opening onthult de doos het horloge zelf, dat is gewikkeld op een schuimrubberen houder en in een stuk karton is geplaatst: het ziet er allemaal heel elegant uit, het karton heeft zelfs een zijden riem waarmee je het gemakkelijk uit de doos kunt halen .

Onder het horloge bevindt zich een andere, gevouwen kartonnen houder met de USB-oplader van het horloge en een garantiebewijs erin. Er zijn geen andere accessoires meegeleverd, hoewel dat heel begrijpelijk is, omdat er geen accessoires beschikbaar zijn. Wat voor soort accessoire zou je je trouwens kunnen voorstellen voor een smartwatch? Er is ook geen handleiding, maar u kunt deze downloaden van de Vector-website.

De verpakking van de Vector Luna is van hoge kwaliteit en elegantie. Het unboxen van het horloge is een geweldige ervaring op zich. U voelt dat u een horloge van hoge kwaliteit hanteert dat luxueus is vervaardigd.

Ontwerp en kwaliteit

De Vector Luna smartwatch is beschikbaar in in totaal negen verschillende kleuren en bandvariaties. Er zijn zes verschillende Lunas met leren riemen (staal met zwart leer, roségoud met zwarte croco, champagnegoud met zwarte croco, staal met leder, geborsteld zwart met bruin leer en plat zwart met zwarte siliconen) en drie met stalen armbanden ( Staal met staal, roségoud met roségoud en geborsteld zwart met zwart staal). Deze edities verschillen alleen in de kleur van het horloge en het type en de kleur van de riem of armband, niet de functies of de prijs. U kunt hier een galerij bekijken met al deze opties.

We hadden het roségouden horloge met Rose Gold-armband om te testen en het eerste dat we moesten constateren dat het misschien een beetje te veel is in termen van een luxueus ontwerp. De levendige gouden kleur met een vleugje rood is zeer glanzend en extravagant. Het kan een zeer goede keuze zijn als je echt wilt laten zien wat je nieuwste gadget is, want je zult zeker merken dat je deze draagt. De rest van de ontwerpen die beschikbaar zijn voor deze smartwatch zijn veel bescheidener en hebben donkere, zilveren kleuren.

Het tweede ding dat onze aandacht trok - en mogelijk degene die de grootste impact op ons had - was dat dit horloge vrij groot is. Het uurwerk is cirkelvormig en heeft een diameter van 44 mm of 1, 73 inch, het is gemaakt van roestvrij staal en heeft een rosé gouden afwerking, terwijl de voorkant is gemaakt van mineraal glas en het ziet er behoorlijk duurzaam uit.

Niet alleen de diameter is groot, maar de behuizing is ook behoorlijk dik en zwaar: in combinatie met de 22 mm (0, 86 inch) armband weegt de Vector Luna niet minder dan 157 gram of 5, 54 ounce. Dit lijkt misschien niet zo veel, maar het kan eerst een spanning voor je pols zijn en het zal zeker enige tijd nodig hebben om eraan te wennen.

Toen we hem voor de eerste keer droegen, moesten we hem na ongeveer drie uur uitdoen, om onze pols even te laten rusten. Na een paar dagen raakten we gewend aan de grootte en het gewicht, maar het is nog steeds een aanzienlijke last voor je hand.

Het is ook vermeldenswaard dat, vanwege de grootte, je de mouw van je shirt niet echt over de Luna kunt laten vallen, tenzij het shirt meer knoppen heeft om het aan te passen. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn, maar je moet weten dat je je zult onderscheiden van de massa, waar je ook bent.

Zowel de kast als de armband zijn gemaakt van hoogwaardig staal dat extreem duurzaam lijkt. Het is glanzend en gemakkelijk te reinigen. Ook is het heel duidelijk dat er geen goedkope materialen zijn gebruikt in de productie. De stalen armband kan worden aangepast aan je pols, maar je kunt een horlogemaker vragen het voor je te doen, omdat het niet zo eenvoudig is om de links eruit te verwijderen. De leren riemen zijn er in twee maten en de Vector Watch-website heeft een handige gids om u te helpen de juiste keuze voor u te maken.

Als we de behuizing van dichterbij bekijken, kunnen we zien dat het een schoon en eenvoudig uurwerk is met niet veel functies. Aan de voorkant bevindt zich het Vector-logo onder de wijzerplaat, dat naar wens kan worden geconfigureerd - maar daar zullen we later iets over vertellen. De achterkant heeft een belangrijke connector, die kan worden gebruikt om het horloge op te laden. Dit maakt gebruik van een magnetische technologie, de oplader klikt gewoon op het horloge, waardoor het veel gemakkelijker is om hem aan te sluiten en los te koppelen, en natuurlijk is hij veel cooler dan een standaard microUSB-connector.

Aan de rechterkant van het horloge zie je de bedieningselementen, drie knoppen. De bovenste en onderste zijn in feite pijlen op en neer, die kunnen worden gebruikt om de wijzerplaat te veranderen, terwijl de middelste knop wordt gebruikt voor het openen van meldingen en apps. Dit omvat in feite alle fysieke functies, omdat de rechterkant volledig leeg is.

De Vector Luna is een elegante en schone smartwatch, gemaakt van zeer hoogwaardige materialen. Het komt in meer subtiele en flitsende varianten, zodat het geschikt is voor ieders stijl. De kast en de stalen armband zijn nogal zwaar en vereisen enige tijd om te wennen, terwijl het horloge toch iets is dat zijn gebruiker onderscheidt van de rest.