Beoordeling

Herziening van de ASUS ROG GX860 Buzzard Mouse & The GM50 Mousepad

Zoals sommigen van jullie zeker weten, was juni een belangrijke maand in de IT & C-industrie, sinds Computex plaatsvond in Taipei. Onze vrienden bij ASUS waren er ook en kondigden enkele geweldige nieuwe producten aan. Een interessant paar producten komt uit de Republic of Gamers (ROG) -productlijn, namelijk de ASUS ROG GX860 Buzzard-lasergamingmuis en de ASUS ROG GM50-muismat. We hebben ze een tijdje getest en we nodigen u nu uit om onze volledige beoordeling te lezen voor meer informatie over deze nieuwe producten:

Unboxing De ASUS ROG GX860 Buzzard Mouse & The GM50 Mousepad

De ASUS ROB Buzzard-muis wordt geleverd in een merkdoos van Republic Of Gamers met het grote logo op de voorkant.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Aan de achterkant van het pakket vindt u een reeks technische specificaties en een legenda waarin wordt uitgelegd wat elke knop doet.

Nadat u de voorkant hebt opgetild, kunt u de muis zelf bekijken voordat u deze uit de doos haalt en krijgt u ook een overzicht van de gebruikersinterface van de software op de binnenklep.

De verpakking is vrij eenvoudig, want u vindt alleen de muis, de gebruikershandleiding en de garantie in de doos.

Het GM50-muismat wordt geleverd in een hexagonale doos met een transparant venster.

Aan de zijkanten van de doos vindt u de technische specificaties en twee voorbeelden van het materiaal dat de basis en het oppervlak van het kussen vormt.

In de doos vind je de pad en niets anders.

Hardwarespecificaties

Nu we de verpakking uit de weg hebben gehaald, laten we de specificaties voor de gamingmuis en het muismatje eens bekijken: De ASUS ROG-buizerd heeft een 8200 DPI-lasersensor met een trackingsnelheid van 150 inch per seconde en een tracking van 30 gram versnellingsniveau. Met 118, 2 x 68, 4 x 40 mm of 4, 65 x 2, 69 x 1, 57 inch in Lengte x Breedte x Hoogte, is het een middelgrote muis, vergelijkbaar met de ASUS Strix-klauw. De Buizerd weegt 98 gram of 3, 45 gram. ASUS heeft opnieuw gekozen voor de door Japan gemaakte Omron-schakelaars voor deze muis, dezelfde schakelaars die we eerder bij de Strix-klauw en ROG Gladius hebben gezien. ASUS zegt dat de switches worden geschat op een levensduur van 5 miljoen klikken. Het bedrijf vermeldt niets over het feit dat deze switches uitwisselbaar zijn, dus zijn ze waarschijnlijk op de printplaat gesoldeerd. De linker en rechter knoppen zijn verenigd en er zijn ook drie programmeerbare knoppen aan de linkerkant.

Aan de bovenkant van de muis, naast het scrollwiel, vindt u de twee gevoeligheidsschakelaars die u kunt gebruiken om te schakelen tussen vier programmeerbare niveaus van gevoeligheid. De gevoeligheidsniveaus worden ook aangegeven door drie LED's die drie pijlen op de bovenste gevoeligheidsschakelaar verlichten, één voor elk gevoeligheidsniveau. Op het laagste gevoeligheidsniveau zijn alle drie de LED's uit. Het gevlochten USB-snoer kan niet worden verwijderd en wordt via een USB-connector op de pc aangesloten. De muis heeft ook een driewegsprofielindicator die op de achterkant van de muis LED's gebruikt die rood, oranje of groen oplichten. Het gebied van de muismat is 380 x 280 mm (14, 9 x 11, 02 inch) en zowel het oppervlak als de basis zijn zwart. Een interessant aspect is de ingebouwde riem die u kunt gebruiken om te voorkomen dat het muissnoer om het bureau gaat.

Je kunt de volledige specificaties van de muismat hier vinden: ROG GM50 mousepad. De Buzzard-muis is nog niet beschikbaar op de ASUS-website, maar we raden u aan deze in de gaten te houden, omdat deze er snel genoeg moet zijn.

De ASUS ROG-buizerd en het GM50-muismat gebruiken

Het gebruik van de ROG Buzzard was een algeheel aangename ervaring. ASUS heeft deze muis ontworpen voor alle gripstijlen, dus u moet geen problemen ondervinden bij het gebruik ervan. Dankzij de matte afwerking zal het tijdens het gebruik niet uit je hand glippen en de muis deed het goed in zowel kantoor- als gokscenario's. Deze muis is echter alleen geschikt voor rechtshandige gebruikers, aangezien de programmeerbare knoppen zich aan de linkerkant bevinden. We hebben verschillende soorten games gespeeld tijdens het testen van de Gladius, zoals Counter-Strike: Global Offensive, Diablo 3, World of Warcraft, Batman: Arkham Origins of Crysis . De profielen zijn erg handig voor gevallen waarin je verschillende niveaus van responsiviteit nodig hebt, afhankelijk van het spel dat je speelt. De DPI Clutch Stage- knop die we op de Strix Claw hebben gezien, verschijnt weer. U kunt deze functie toewijzen aan een van de programmeerbare knoppen en deze verlaagt de DPI tot een waarde die u instelt, maar alleen als u die knop ingedrukt houdt. Dit bleek nuttig te zijn in FPS-games, waar je bijvoorbeeld je gevoeligheid voor snipen moet verlagen. Het apparaat heeft een geweldige bouwkwaliteit en de matzwarte afwerking van de behuizing laat niet te veel ruimte over voor vingerafdrukken. Het verlichte Republic of Gamers- logo is ook een leuk detail, met zijn ademende werking. Toevoegend aan de esthetiek zijn de drie kleuren-LED's aan de onderkant van de muis die wijzen op het actieve profiel. Het eerste profiel licht rood op.

Het tweede profiel licht groen op.

En het derde profiel licht geel op.

Het scrollwiel werkt ook geweldig en de weerstand tegen indrukken is gewoon ideaal. Het enige nadeel van deze muis is het feit dat hij slechts middelgroot is, dus degenen onder jullie die grotere muizen de voorkeur geven, moeten ergens anders kijken. Met betrekking tot de muismat is er niet veel te zeggen behalve dat het erg goed werkt met de ASUS ROG Buizerd. Het is heel gemakkelijk om de muis te kalibreren om met dit muismat te werken en het biedt het precisieniveau en de controle die u zou verwachten. Maar meer over het kalibratieproces in de volgende sectie van deze review. We hebben ook de Razer DeathAdder 2013 geprobeerd en het werkte probleemloos. Het enige probleem dat we ontdekten was de compatibiliteit met de BlueTrack-gebaseerde Microsoft Explorer Touch-muis. We konden die muis helemaal niet gebruiken op de GM50.

Drivers en software

De Buizerd werd automatisch gedetecteerd door Windows 8.1 en het werkte goed uit de doos. Om volledige controle te krijgen over wat deze muis biedt in termen van aanpassing, moet u echter het speciale stuurprogramma en de door Asus geleverde software installeren. De software-interface lijkt erg op degene die ASUS Gladius gebruikt. Het bevat echter enkele nieuwe besturingselementen voor dit specifieke model. De interface van de ROG-softwareapplicatie is ontworpen om te worden gebruikt op basis van profielen. De muis ondersteunt drie verschillende profielen en u kunt elke knop configureren voor elk van de profielen. De bovenste helft van de interface dient voor het aanpassen van knoppen, terwijl u in de onderste helft de gevoeligheidsniveaus van de sensor kunt configureren.

Op het tabblad Afdrukinstelling bevinden zich de instellingen die u kunt configureren voor de indicator-LED's. U kunt elke LED op de muis aan- of uitzetten.

In de sectie Geavanceerde instellingen kun je een paar extra instellingen configureren, zoals:

  • Angle snap - een instelling die de precisie van de sensor aanpast zodat de muisbewegingen zo veel mogelijk in rechte lijnen worden gemaakt. Handig als u bijvoorbeeld perfect rechte lijnen wilt tekenen.
  • Hefhoogte - de geschatte afstand tussen de sensor en het oppervlak waar het stopt met het volgen van de beweging.
  • Dubbelklik - de dubbele kliksnelheid
  • Lijnen per scroll - definieert hoeveel tekstregels er moeten worden verplaatst tijdens het scrollen.
  • USB-pollingsnelheid - u kunt de pollingfrequentie van de Buizerd instellen op maximaal 1000 Hz.

De software bevat ook een testarena waar u de precisie van de muis kunt testen en de instellingen kunt aanpassen.

Natuurlijk hebt u ook een sectie Macrobeheer waarmee u macro's kunt configureren, opslaan en zelfs exporteren, zodat u ze op meerdere computers kunt gebruiken.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Product Nominaal 4/5

Vonnis

De ASUS ROG Buzzard is een goede gamingmuis die zeer goede prestaties biedt met veel aanpassingsmogelijkheden. Samen met de speciale software zou het aanpassingsniveau genoeg moeten zijn voor de meeste gamers. De muis werkt ook goed bij dagelijks gebruik, omdat we tijdens het dagelijkse werk geen problemen ondervonden, dus we raden aan om het een kans te geven als je op zoek bent naar een nieuwe gamingmuis of een kwaliteitsmuis die je dagelijks kunt gebruiken taken. De ROG-buizerd zal de klus zeker klaren in de meeste, zo niet alle gevallen. Het ASUS ROG GM50-muismat is een geweldige pad voor lasergame-muizen. Houd er echter rekening mee dat optische muizen trackingproblemen kunnen ondervinden bij dit model, dus zorg ervoor dat u het met een lasermuis gebruikt. We raden dit mousepad alleen aan voor gamers.