Tutorial

Een netwerkprinter installeren onder Windows XP De wizard Printer toevoegen gebruiken

Onlangs heb ik laten zien hoe je een printer deelt met je netwerk en hoe je een netwerkprinter installeert vanuit Windows XP met behulp van de setup van het stuurprogramma. Er zijn echter printerstuurprogramma's die geen installatiewizard en een setup.exe- bestand hebben dat het werk voor u doet. Als u zich in een dergelijke situatie bevindt, moet u de wizard 'Een printer toevoegen' gebruiken . Klik op meer lezen om te leren hoe dit te doen.

Eerst moet u het Windows XP-stuurprogramma downloaden en installeren vanaf de website van uw printerfabrikant.

Ga vervolgens naar 'Configuratiescherm -> Printers en faxapparaten' en klik op 'Een printer toevoegen' .

De wizard 'Een printer toevoegen' wordt nu gestart. Klik op Volgende .

U wordt gevraagd om te selecteren of u een lokale of een netwerkprinter wilt installeren. Selecteer 'Een netwerkprinter of een printer die is aangesloten op een andere computer' en klik op Volgende .

Nu moet u de printer opgeven die u wilt installeren. De eenvoudigste manier is om 'Blader naar een printer' te selecteren en klik op Volgende . Als u echter de naam kent van de computer waaraan de printer is gekoppeld en de exacte naam van de printer, selecteert u 'Verbinden met deze printer', voert u de naam van de computer en de printer in zoals in het voorbeeld wordt getoond en klikt u op op volgende .

Als u 'Blader naar een printer' hebt geselecteerd, zal Windows XP enige tijd spenderen om alle computers en printers uit uw werkgroep te detecteren. Wanneer u klaar bent, bladert u door de resultaten, selecteert u de printer die u wilt installeren en klikt u op Volgende .

U wordt gewaarschuwd dat er een printerstuurprogramma op het punt staat te worden geïnstalleerd. Klik op Ja .

Als de netwerkcomputer waarop de printer is aangesloten geen stuurprogramma voor Windows XP heeft, wordt u verteld dat de server het juiste printerstuurprogramma niet kan installeren. Klik op OK .

U wordt gevraagd om te bladeren en de locatie te selecteren waar een Windows XP-stuurprogramma kan worden gevonden. Klik op Bladeren .

Navigeer naar de locatie waar u het printerstuurprogramma hebt uitgepakt, selecteer het beschikbare '.inf'- bestand, klik op Openen en vervolgens op OK .

Het printerstuurprogramma wordt geïnstalleerd. Als u klaar bent, wordt u gevraagd of u de printer als standaard wilt instellen. Kies de gewenste optie, klik op Volgende en sluit vervolgens de wizard 'Een printer toevoegen' .

Als u klaar bent, ziet u de nieuw geïnstalleerde printer in de lijst 'Printers en faxapparaten' .

OPMERKING: om de installatie te laten werken, moet u ervoor zorgen dat de instellingen voor het delen en herkennen van netwerken tussen de Windows 7- en Windows XP-computers zijn ingeschakeld. Raadpleeg deze handleiding over Sharing Between Windows XP en Windows 7 Computers voor meer informatie.

Conclusie

Zoals u kunt zien, is het installeren van een netwerkprinter vanuit Windows XP met de wizard Een printer toevoegen niet zo moeilijk. Zorg ervoor dat u de juiste driver downloadt en extraheer en volg de instructies zorgvuldig. Het maakt niet uit of de netwerkprinter is aangesloten op een pc met Windows 7 of Windows Vista. De procedure is hetzelfde.

Voor meer informatie over netwerkgerelateerde onderwerpen, aarzel niet om de hieronder aanbevolen artikelen te bekijken.