Beoordeling

Boekrecensie - Android-telefoons voor Dummies

We hebben al een flink aantal artikelen over Windows Phone gepubliceerd. Dat is niet verrassend voor een website gewijd aan alle dingen Windows! We bespreken Android-apparaten niet echt in detail, wat ook niet verrassend is. Blijkbaar is Ciprian erg blij met zijn nieuwe Windows Phone. :) Terwijl ik ... wel, ik veronderstel dat ik het moet toegeven, ik heb net mijn allereerste smartphone en het is een Android. Ik lees altijd de aanwijzingen voor nieuwe gadgets, maar heilige rookt, mijn telefoon kwam met een handboek van meer dan 300 pagina's! Zelfs als we erachter komen dat het eigenlijk maar de helft van die grootte is, omdat het zowel de Engelse als de Spaanse editie bevat, is het vooruitzicht er niet doorheen te ploegen veel minder ontmoedigend. Er moest een betere manier zijn om Android uit te zoeken. Daarom was ik blij dat ik Android Phones for Dummies kon bemachtigen. Ik heb de afgelopen maanden gemengde ervaringen met de serie For Dummies gehad, dus ik hoopte echt dat dit boek de gemakkelijke introductie tot Android zou zijn die ik nodig had. Was het? Laat me je vertellen wat ik heb gevonden.

Begin echt bij het begin

Android Phones for Dummies begint met het voor de allereerste keer uit de doos halen van je telefoon en alles bij elkaar te zetten. Zelfs als dit meer details bevat dan je nodig hebt, is het de moeite waard om de sectie te lezen, gewoon om te genieten van het zien van de meester van de For Dummies- stijl aan het werk (Dan Gookin - de auteur van dit boek schreef ook het allereerste For Dummies- boek). U krijgt ook een grondige kennismaking met dergelijke noodzakelijke taken als het installeren van de batterij, microSD-kaart en SIM-kaart. Zelfs als de aardige persoon bij de telefoonwinkel dat allemaal voor je heeft gedaan, zul je het vroeg of laat zelf moeten doen, en als je de aanwijzingen en illustraties bij de hand hebt, kun je het een stuk eenvoudiger maken.

Dan zijn er korte maar informatieve hoofdstukken die u helpen bij het instellen van de telefoon, eenvoudige Android-bewerkingen, typen, bewerken en spraakopdrachten. De hoofdstukken zijn noodzakelijkerwijs geschreven over een generieke Android-telefoon, maar het is niet moeilijk om erachter te komen wat van toepassing is op je telefoon en wat niet, en het is een pluspunt voor nieuwkomers (zoals ik) dat het allemaal hier is beschreven als naslagwerk. Ik was erg geamuseerd om te lezen dat Android een ingebouwde sensor heeft voor de spraakopdrachten, die automatisch de mond van onbenullige mond vervangt door sterretjes, pondtekens of vergelijkbare maar niet-agressieve woorden - en te ontdekken dat meneer Gookin uitgebreid onderzoek deed om erachter te komen wat wordt gebonkt en wat niet. Over toewijding gesproken. :)

Eén ringy groezelig

Geloof het of niet, sommige mensen (zoals ik) kopen nog steeds mobiele telefoons met het idee om daadwerkelijk te bellen. Ik was blij te zien dat er een goed lang gedeelte is gewijd aan dit ouderwetse streven.

Android Phones for Dummies leidt de lezer door het maken van oproepen, het gebruik van de lijst met contacten, het beantwoorden van oproepen en het gebruik van het oproeplogboek, en gaat dan mee met meer geavanceerde onderwerpen zoals snelkiezen, schakelen tussen twee gesprekken, doorsturen en het altijd essentiële "Verzenden een oproep rechtstreeks naar voicemail. " Het gedeelte over beltonen was korter en minder gedetailleerd dan ik had gewild. Het gebruik van je eigen muziek als ringtone lijkt een grote aantrekkingskracht te hebben, dus meer instructies kunnen nuttig zijn geweest.

Ik moet toegeven dat ik verbaasd was over het gedeelte over voicemail. Er zijn gedetailleerde instructies voor het gebruik van Google Voice als een veel geavanceerdere vervanging van het generieke voicemailsysteem van je provider, iets waarvan ik me niet had gerealiseerd dat dit mogelijk was, hoewel ik een Google Voice-nummer had omdat toegang alleen op uitnodiging was. Het boek begeleidt u niet alleen door alle noodzakelijke stappen om dit te doen, het biedt ook een QR-code om rechtstreeks naar de Google Voice-app in de Google Play Store te gaan .

Het gedeelte over contactbeheer was even grondig, waarin de manieren worden behandeld waarop adressen kunnen worden toegevoegd, verwijderd en gesynchroniseerd met andere software voor contactbeheer. Ik vond de instructies voor het synchroniseren van contactpersonen met Gmail vreemd genoeg te kort. Er wordt vermeld dat je in Gmail nieuwe contacten kunt maken, zodat je deze niet met je telefoon hoeft in te voeren, maar niet hoe de door Gmail gemaakte contacten op je telefoon terecht kunnen komen.

Sms'en, e-mailen en surfen

De meeste mensen die al langere tijd mobiele telefoons hebben, zijn bekend met het verzenden en ontvangen van sms-berichten en Android Phones for Dummies dienen als een overzicht van wat de meesten van ons al weten. Het verzenden en ontvangen van e-mail met een telefoon is misschien nieuw voor de lezer, en het hoofdstuk over e-mail bevat veel nuttige informatie. Omdat een Gmail-account de standaard is voor Android-telefoons en niet iedereen Gmail gebruikt, is het goed om stap voor stap uitleg te krijgen over het verzenden en ontvangen van e-mail van andere e-mailservices. Sommige services zijn vooraf geconfigureerd en de lezer hoeft alleen de juiste uit een lijst te kiezen; andere zullen handmatig moeten worden toegevoegd en geconfigureerd, en de instructies zijn duidelijk en moeten de lezer in een mum van tijd door het proces leiden.

Een klein beetje informatie die ik in deze sectie niet heb gevonden, die volgens mij zou moeten zijn opgenomen, is dat als je je telefoon hebt ingesteld om je e-mail op te halen, je misschien je minuten gebruikt, en dat zul je zeker doen gebruik je batterij. Er is een gedeelte over het gebruik van de batterij aan het einde van het boek, waarin wordt uitgelegd hoe je kunt uitzoeken wat je batterij opeet en wat je eraan kunt doen. Ik denk dat het een tip had moeten zijn om naar dat gedeelte te kijken voordat je je telefoon instelt. om je post altijd te pakken en te pakken.

Surfen op het internet via een telefoon is iets anders dat onbekend is voor nieuwe smartphonegebruikers (zoals ik - ik had altijd al stomme telefoons). Het gedeelte over surfen op het web was vol nuttige hints en nuttige suggesties. Rechts op de eerste pagina stond een tip dat je je WiFi-verbinding moest activeren voordat je het probeerde, omdat dit niet alleen veel sneller zal zijn, het kan je ook veel geld besparen. En er is ook een opmerking dat je geen apps met je telefoon hoeft te downloaden, omdat je ze kunt krijgen via de Android Market. Dit is nog een minuut-en-geld-spaarder waarvan ik zeker weet dat de meeste mensen het zullen waarderen.

Ik hield ook van het luchtige beeld van sociale netwerken, samen met enkele zeer ernstige waarschuwingen over het te achteloos delen van persoonlijke informatie terwijl je aan het chatten bent. Er kunnen nooit genoeg waarschuwingen zijn over het beschermen van persoonlijke informatie.

Kaarten en apps

De telefoons van vandaag zijn lichtjaren voorsprong op wat we vroeger met ons meedroegen. Android-telefoons worden geleverd met ingebouwde kaarten en die kaarten kunnen worden aangepast met Lagen . Het idee van lagen kan een beetje verwarrend zijn voor de nieuwkomer, dus de uitleg van wat ze zijn en hoe ze werken is welkom. Er is ook een zijbalk over locatiediensten die de lezer al dan niet actief wil hebben, en instructies over hoe deze diensten te weigeren of ze uit te schakelen als je dat wilt. (Het hoofdstuk Kaarten zou ook een verwijzing moeten bevatten naar het gedeelte dit-eet-je-batterij.)

Veel lezers weten mogelijk niet wat de zoekfuncties zijn die in de Maps- app zijn ingebouwd, of dat ze adressen, nabijgelegen bedrijven of interessante plaatsen kunnen vinden door met Google Maps te zoeken. Ik had niet geweten hoe geavanceerd dit was tot ik een testzoektocht naar nabijgelegen restaurants probeerde. Ik heb langs sommige van die plaatsen gereden zonder te weten wat ze al jaren waren!

Ik denk dat de meeste mensen het concept van het maken van foto's met een telefoon en het afspelen van muziek met een muziekspeler al begrijpen en aangezien Android-telefoons beide kunnen doen, zullen nieuwkomers de secties over foto's, video's en muziek erg handig vinden om aan de slag te gaan. Elk telefoonbedrijf levert zijn eigen lijst met standaard-apps, dus de illustraties in het boek komen mogelijk niet overeen met een bepaalde telefoon, maar ze zijn gedetailleerd genoeg zodat de lezer een goed idee krijgt van hoe alles werkt.

De apps die bij de telefoon worden geleverd, zijn vergelijkbaar en worden in het boek kort besproken. Ik denk niet dat de meeste mensen veel onderwijs nodig zullen hebben, maar toch kan het hebben van duidelijk geschreven instructies bij de hand een hoop frustratie voorkomen, zelfs met eenvoudige apps zoals de rekenmachine . Er is ook een korte maar informatieve sectie over de Google Play Store en over het downloaden, kopen en beheren van apps.

Verbindingen en configuraties

Deel 5 van Android Phones for Dummies, de titel met de titel "Nuts and Bolts, " is waar veel van de meest praktische en nuttige informatie te vinden is. Hier leer je over WiFi en Bluetooth, je telefoon verbinden via de USB-kabel, je gegevens synchroniseren en uitzoeken waar je foto's, video's en muziek zijn opgeslagen.

Er is ook goed advies over de ins en outs van het gebruik van uw telefoon buiten uw dekkingsgebied (ook internationaal) en een hoofdstuk gewijd aan het aanpassen van uw startscherm, vergrendeling van uw telefoon (met een gebaar, pincode of wachtwoord) en andere instellingen wijzigen. Aangezien de voorbeelden in dit hoofdstuk generiek zijn, moet u zeker de gebruiksaanwijzing van uw telefoon uitgraven om er zeker van te zijn dat u begrijpt hoe het werkt. Deze combinatie moet ervoor zorgen dat u zich in een zeer korte tijd als een expert voelt.

Het laatste hoofdstuk gaat in detail over hoe je kunt voorkomen dat de batterij van je telefoon wordt opgeslokt door de dingen die je telefoon achter de schermen doet, hoe je je telefoon schoon kunt houden en hoe je gegevens worden geback-upt, en hoe je hulp kunt krijgen en vervelende problemen kunt oplossen. Er is een korte "FAQ" -sectie die met een luchtige aanraking is geschreven, maar die de lezer misschien kan behoeden voor officiële ondersteuning door het telefoonbedrijf.

Het boek concludeert, zoals de meeste For Dummies- boeken doen, met 'The Part of Tens', dat in dit geval ook tien apps bevat waarvan Dhr. Gookin denkt dat ze het waard zijn.

Waar te kopen

Koop nu Nu kopen Productbeoordeling 4/5

Vonnis

Android-telefoons voor Dummies hadden me al vanaf het begin verslaafd. Het was zeker gemakkelijker dan te proberen door de officiële handleiding van mijn telefoon te graven (die niet eens werd afgedrukt, en als ik mijn echte gevoelens over handleidingen in PDF-formaat uitte, zou mijn telefoon me veel censureren). Het legde de basisprincipes van Android telefoonbediening duidelijk uit en met veel illustraties. Ik had een paar zeiknatjes over de volgorde waarin dingen werden besproken, maar niet genoeg om mijn waardering voor het boek als geheel te verminderen. De schrijfstijl is enorm aantrekkelijk, de informatie is duidelijk en de illustraties doen het werk. Sommige mensen zijn het daar misschien niet mee eens, maar voor mij werkt elke gizmo beter als ik de aanwijzingen heb gelezen. Android-telefoons voor Dummies maken het lezen van de routebeschrijving pijnloos en vermakelijk. Oh, en nu kan ik vrolijk aankondigen dat in plaats van de blah-beltonen die erbij kwamen, mijn telefoon "rinkelt" met het themanummer van Inspector Gadget .