Beoordeling

ASUS RT-AC1200G + beoordelen - Een van de best betaalbare routers die u vandaag kunt kopen

ASUS RT-AC1200G + is de nieuwste toevoeging in ASUS's portfolio van betaalbare draadloze routers die 100 USD of minder kosten. Als je naar de specificaties kijkt, lijkt het niet spectaculair en ziet het er ook gewoon uit. Maar voor mensen met een beperkt budget zijn deze factoren allesbehalve belangrijk. Wat belangrijker is, is wat u krijgt op het gebied van netwerkprestaties en -functies. En jongen, we hadden een geweldige verrassing: ASUS RT-AC1200G + leverde veel meer op dan we hadden verwacht en het heeft duidelijk aangetoond dat het een van de best betaalbare routers op de markt is. Lees deze review om meer te leren over wat dit product te bieden heeft:

Unboxing van de ASUS RT-AC1200G Plus dual-band draadloze router

De verpakking voor de ASUS RT-AC1200G + dual-band draadloze router is vergelijkbaar met die van andere ASUS-routers. Aan de voorzijde ziet u een afbeelding van het apparaat en enkele van de belangrijkste specificaties.

Op de achterkant van de doos ziet u meer informatie over de functies van deze router, evenals de beschikbare poorten en een vergelijking met andere draadloze routers uit de portfolio van ASUS.

In de doos vindt u de router zelf, een RJ-45-netwerkkabel, de stroomadapter, de snelstartgids en de garantie.

Zoals je ziet, is de unboxing-ervaring heel eenvoudig en duidelijk, zoals je van een betaalbaar apparaat zou verwachten.

Hardwarespecificaties

ASUS RT-AC1200G + bevat een Broadcom BCM47189-chip van 900 MHz, de eerste die een 2x2 802.11ac-radio op een enkele chip met een CPU en Ethernet-switch integreert, waardoor de kosten voor het vervaardigen van draadloze routers voor de 802.11ac-netwerkstandaard worden verlaagd. De draadloze router heeft ook 128 MB RAM en 16 MB opslagruimte.

Het heeft vier externe antennes: 2 voor de 2, 4 GHz-frequentie en 2 voor de 5 GHz-frequentie. De theoretische maximale bandbreedte is 867 Mbps voor de 5 GHz-frequentie en 300 Mbps voor de 2, 4 GHz-frequentie, wat leidt tot een totale maximale bandbreedte van 1167 Mbps. Het biedt ondersteuning voor de volgende netwerkstandaarden: IEEE 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n en 802.11ac.

Zoals u op de onderstaande afbeelding kunt zien, vindt u aan de achterkant van deze router het volgende: de AC-aansluiting, de Power- knop, een USB 2.0-poort, een Reset- knop, een Ethernet-poort voor het verbinden van de router met de internetservice bieden, vier Gigabit-poorten voor het verbinden van de apparaten in uw netwerk met de draadloze router en een WPS-knop.

In termen van grootte is ASUS RT-AC1200G + niet erg groot: het is 207 mm (8.14 inch) breed, 148 mm (5.8 inches) diep en 35 mm (1.37 inches) hoog. Ook weegt het slechts 432 gram of 15.23 gram.

Aan de achterkant van de router vindt u twee montagegaten met sleuven waarmee u schroeven kunt gebruiken die in de gaten passen. Ze zijn erg handig voor het monteren van deze router op muren.

Als u meer wilt weten over de officiële specificaties van deze draadloze router, gaat u naar deze pagina: ASUS RT-AC1200G + specificaties.

Instellen en gebruiken van de ASUS RT-AC1200G Plus dual-band draadloze router

Sluit de ASUS RT-AC1200G + draadloze router op uw computer aan met behulp van de meegeleverde netwerkkabel. Sluit de lichtnetadapter aan, vervolgens de internetverbindingskabel van uw internetprovider en start uw favoriete browser. Ga naar 192.168.1.1 of http://router.asus.com en volg de installatiewizard.

De installatiewizard is snel en gemakkelijk door te nemen. Nadat u op Go hebt gedrukt, wordt eerst de standaardinlognaam en het wachtwoord voor de router gewijzigd, wat een zeer goede veiligheidsmaatregel is.

Vervolgens wordt het type internetverbinding gedetecteerd dat u beschikbaar hebt en wordt naar de juiste verbindingsdetails gevraagd, afhankelijk van het type. Aan het einde van de installatiewizard, kunt u de twee draadloze netwerken instellen die worden uitgezonden door ASUS RT-AC1200G +. De eerste installatie zou niet meer dan een minuut moeten duren om te voltooien.

Als dat voorbij is, raden we u aan verder te gaan door uw draadloze router in detail te configureren. De gebruikersinterface is beschikbaar in 16 talen, die u hieronder kunt zien.

De gebruikersinterface is ook goed georganiseerd en gemakkelijk te gebruiken, zowel voor gevorderde gebruikers als voor beginners. Een ander voordeel is dat bijna elke instelling goed wordt uitgelegd door de documentatie die door ASUS beschikbaar wordt gesteld. Wanneer u met de muis over de meeste instellingen beweegt, wordt een vraagteken weergegeven. Als u vervolgens op die instelling klikt, wordt een verklaring voor die instelling weergegeven, zodat u weet wat het doet. Dit is een goede benadering, die door veel gebruikers zal worden gewaardeerd.

Tijdens onze tests hebben we de nieuwste firmwareversie gebruikt die beschikbaar was op het moment: 3.0.0.4.380.1234. ASUS heeft de goede gewoonte om regelmatige firmware-updates uit te brengen voor zijn routers. Let daarom bij het aanschaffen van een ASUS RT-AC1200G + op nieuwe firmware. Het is mogelijk dat er een nieuwe versie beschikbaar is, die een aantal bugs verhelpt of de prestaties verbetert.

Wat de gebruikersinterface betreft, hebben we slechts een klein nadeel: als u de Opera-webbrowser gebruikt om toegang te krijgen, zijn de standaardinstellingen niet vooraf ingevuld. Alle vervolgkeuzelijsten worden zonder waarden weergegeven. Als u de beheerinterface gebruikt in andere browsers, zoals Firefox of Chrome, is er geen probleem. Dit is een beetje raar en ASUS zou dit probleem vrij snel kunnen oplossen in een toekomstige firmware-update.

Na het instellen van de router zijn we begonnen al onze apparaten vanuit het netwerk te verbinden: desktop-pc's, laptops, tablets, consoles, smartphones en draadloze printers. We hadden geen problemen om een ​​van hen te verbinden en het delen van netwerken, mediastreaming en andere netwerkgerelateerde taken werkten soepel, zonder problemen.

Tijdens onze één week gebruik merkten we dat de ASUS RT-AC1200G + na een tijdje behoorlijk heet werd. In ons testappartement veroorzaakte dit geen problemen, maar als u deze router in een zeer warme omgeving plaatst, kan hitte een probleem worden. Een ander klein aspect dat we willen melden is dat er geen knop is om de status-LED's uit te schakelen die boven op de router worden weergegeven. Dit kan voor sommige gebruikers een probleem zijn.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

We zijn blij met hoe eenvoudig het was om ons netwerk in te stellen en de hoeveelheid controle die de gebruikersinterface biedt voor het beheer van de ASUS RT-AC1200G + router. De gebruikersinterface is eenvoudig te gebruiken en biedt veel maatwerk. Het is ook goed georganiseerd, wat betekent dat beginners ook een prettige ervaring kunnen hebben bij het instellen van deze router. Over het algemeen werkte het erg goed tijdens onze tests en we ondervonden geen problemen met stabiliteit en prestaties.

Lees de volgende pagina in deze review voor meer informatie over de real-world prestaties van deze router.