Tutorial

Hoe stel ik Windows 8.1 in om meer tegels weer te geven op het startscherm

Als je een high-definition tablet of hybride hebt met Windows 8.1, zoals de Surface Pro, wil je wellicht meer tegels op het startscherm zodat je niet veel hoeft te scrollen om toegang te krijgen tot al je hoofd-apps en desktop-programma's. Gelukkig heeft Windows 8.1 een instelling waarmee je dit kunt doen. Het is echter alleen beschikbaar op apparaten met aanraakschermen en niet op klassieke desktop-pc's. Dit is hoe het werkt:

Windows 8.1 instellen om meer tegels weer te geven op het startscherm

Ga in Windows 8.1 naar het startscherm en open vervolgens de charms. Klik of tik op Instellingen, gevolgd door Tegels .

Hier heb je verschillende instellingen gerelateerd aan hoe tegels worden weergegeven op het startscherm. Zoek naar de schakelaar met de tekst "Meer tegels weergeven op het startscherm" .

Zet deze schakelaar op Ja .

Uw instelling wordt opgeslagen en toegepast.

Meer Tegels op het startscherm

Hieronder ziet u hoe de tegels op het startscherm eruit zien met de standaardinstellingen toegepast (aan de linkerkant) en met de nieuwe instelling toegepast (aan de rechterkant).

Zoals je ziet, is er meer ruimte beschikbaar voor tegels omdat ze kleiner zijn dan bij gebruik van de standaardinstellingen.

Conclusie

We hopen dat u deze gids nuttig vindt. Als u op zoek bent naar andere tips en trucs over het gebruik van het startscherm, lees dan de artikelen die hieronder worden aanbevolen.