Tutorial

Hoe Windows 7 te repareren met behulp van Opstartherstel

Windows 7 biedt standaard een aantal interessante hulpmiddelen om bepaalde systeemproblemen op te lossen. Ik zal doorgaan met de minireeks over het onderwerp van herstelhulpmiddelen en laten zien hoe je het hulpprogramma Opstartherstel gebruikt om opstartproblemen van Windows 7 te scannen en op te lossen.

Wat doet Startup Repair?

Opstartherstel is een van de herstelprogramma's in het menu Systeemherstelopties . Hiermee kunt u bepaalde systeemproblemen oplossen die kunnen voorkomen dat Windows 7 met succes opstart. Dit hulpprogramma is bedoeld om alleen bepaalde problemen op te lossen, zoals ontbrekende of beschadigde systeembestanden die worden gebruikt om het besturingssysteem te laden. Het kan hardwarefouten niet detecteren of repareren, noch helpt het tegen virusaanvallen en hun schade. Wanneer Windows 7 niet correct opstart, start dit hulpprogramma automatisch op en scant uw pc op problemen (zoals corrupte systeembestanden of een ongeldig opstartbestand) en probeert vervolgens het probleem op te lossen. Als het probleem ernstig genoeg is en Startup Repair niet zelfstandig kan worden gestart, hoeft u alleen maar toegang te krijgen tot de systeemherstelopties met een opstartdiskette van Windows 7. Start het hulpprogramma en in een paar stappen ontdekt u of uw probleem kan worden verholpen of dat u een ander hulpmiddel moet gebruiken. Voor elk probleem dat wordt gevonden, zal de Opstartherstelling u vragen om de juiste actie te kiezen.

Hoe Startup Repair te gebruiken

Nadat u het venster Systeemherstel hebt geopend, selecteert u Opstartherstel .

De tool scant uw computer op het probleem en probeert deze vervolgens te herstellen, zodat uw computer correct kan opstarten.

Als het hulpprogramma geen problemen heeft gevonden, klikt u op de knop Voltooien .

Het venster Systeemherstelopties verschijnt waar u de computer kunt afsluiten of opnieuw kunt starten .

OPMERKING: in dit venster hebt u een koppeling 'Details van diagnose en reparatie bekijken' die gedetailleerde informatie biedt over wat de tool heeft gedaan. U hebt ook de optie 'Geavanceerde opties voor systeemherstel en ondersteuning bekijken', waarmee het venster Opties voor systeemherstel wordt geopend.

In deze situatie waren er geen fouten, dus er was geen optie om te repareren. Als er problemen worden gedetecteerd, wordt er een scan uitgevoerd naar de problemen die mogelijk uw opstartfout hebben veroorzaakt. Dit is een scan- en fixproces.

Vervolgens wordt u gevraagd om uw computer opnieuw op te starten. U zult ook worden geïnformeerd dat, als de reparatie succesvol was, uw systeem correct zal starten.

Als dit niet het geval is, wordt u mogelijk gevraagd de tool opnieuw uit te voeren om een ​​andere oplossing uit te voeren. U kunt ook de details van uw reparatie bekijken door op de koppeling 'Klik hier voor diagnostiek en reparatie' te klikken.

U zult kunnen zien of de operatie succesvol was of niet en hoeveel tijd nodig is om de reparatie uit te voeren.

Als de reparaties niet succesvol zijn, ziet u een samenvatting van het probleem. Op dit punt zal Startup Repair voorstellen om Systeemherstel te gebruiken voor het repareren van uw computer.

Als u op Annuleren klikt, wordt u gevraagd bepaalde informatie over het probleem te verzenden, zodat Microsoft er in de toekomst oplossingen voor kan maken.

Kies de gewenste optie en je bent klaar.

Conclusie

Opstartherstel is een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel waarmee u enkele van uw opstartproblemen in slechts enkele stappen kunt oplossen. Raadpleeg de onderstaande aanbevelingen voor andere handige zelfstudies over het herstellen van uw systeem tegen verschillende soorten problemen.