Tutorial

PPPoE-internetverbindingen instellen en gebruiken in Windows 10

Veel Internet Service Providers (ISP's) van over de hele wereld bieden hun internetdiensten aan residentiële gebruikers via Point-to-Point Protocol via Ethernet of PPPoE-verbindingen. Om dergelijke internetverbindingen te kunnen gebruiken, geeft de internetprovider u gewoonlijk een unieke gebruikersnaam en wachtwoord die u moet gebruiken om verbinding te maken met hun netwerk. In deze zelfstudie laten we u alle stappen zien die u moet nemen om uw Windows 10-apparaat correct te configureren voor verbinding met internet via PPPoE.

Hoe u de wizard "Verbinding maken met het internet" start

Om een ​​PPPoE-verbinding in Windows 10 in te stellen, moet u eerst de wizard "Verbinden met internet" starten. Start om te beginnen Instellingen . Er zijn een aantal manieren om het te doen, en je kunt ze allemaal vinden in dit artikel: 9 manieren om de app Instellingen in Windows 10 te openen. Als je haast hebt en geen tijd hebt om dat artikel te lezen, snelle manier om de app Instellingen in Windows 10 te openen, is door op de snelkoppeling in het menu Start te klikken of erop te tikken.

Ga in Instellingen naar het gedeelte Netwerk en internet .

Selecteer vervolgens Dial-up in de lijst met opties aan de linkerkant.

Aan de rechterkant van het venster, klik of tik op de koppeling "Een nieuwe verbinding instellen" in het gedeelte Inbelverbinding .

De wizard "Een verbinding of netwerk instellen" wordt geopend.

Er is ook een andere manier om de wizard "Verbinding maken met het internet" te openen : via het Configuratiescherm . Open het Configuratiescherm door een van de methoden te volgen die we hier hebben beschreven: 8 manieren om het Configuratiescherm in Windows 10 te starten. Open vervolgens Netwerk en internet en klik of tik op in het Netwerkcentrum .

Hier klikt of tikt u op de koppeling "Een nieuwe verbinding of netwerk instellen" in het gedeelte " Uw netwerkinstellingen wijzigen" .

Ongeacht de methode die u hebt gekozen om de wizard " Verbinding maken met het internet" te starten, zijn de volgende stappen die u moet nemen hetzelfde. Dit is wat je moet doen:

Hoe een PPPoE-internetnetwerkverbinding in te stellen in Windows 10

Selecteer " Verbinding maken met internet" in de lijst met beschikbare verbindingsopties en klik of tik op de knop Volgende .

Klik of tik in het venster " Verbinden met internet" op Breedband (PPPoE) .

We zijn nu aangekomen op de plaats waar u de instellingen van uw PPPoE-verbinding verstrekt. De belangrijkste dingen om te doen zijn om de gebruikersnaam en het wachtwoord in te typen die uw internetprovider u heeft gegeven.

Je zult ook enkele extra opties vinden die je kunt veranderen:

  • U kunt de optie " Toon tekens" aanvinken als u uw wachtwoord wilt zien, om er zeker van te zijn dat u het correct hebt ingevoerd.
  • Als u niet wilt dat uw Windows 10-computer u om uw wachtwoord vraagt ​​telkens wanneer u verbinding maakt met internet, kunt u dit instellen op " Onthoud dit wachtwoord" .
  • Standaard geeft Windows 10 uw PPPoE-verbindingen de naam Breedbandverbinding . Als u echter een andere naam wilt gebruiken, voert u de gewenste naam in het veld Naam verbinding in.
  • Als u tot slot wilt dat uw nieuw ingestelde PPPoE-verbinding beschikbaar is voor alle mensen die toegang hebben tot uw computer, vinkt u de laatste optie aan die zegt: " Sta andere mensen toe om deze verbinding te gebruiken" . Houd er echter rekening mee dat u beheerdersrechten moet hebben om deze optie in te schakelen.

Nadat u alle instellingen hebt gemaakt, klikt of tikt u op Verbinden om de PPPoE-verbinding te starten .

De wizard doorloopt enkele stappen, zoals het verifiëren van uw gebruikersnaam en wachtwoord en het testen van uw internetverbinding.

Als alles goed werkte, meldt de wizard u nu "De verbinding met internet is klaar voor gebruik" .

Als u vervolgens klikt of tikt op " Nu surfen op internet", opent Windows 10 uw standaardbrowser en kunt u gaan surfen op internet. De andere optie die je hebt, is om de wizard simpelweg te sluiten. De PPPoE-verbinding is nu in gebruik en u kunt dus elke webbrowser gebruiken of elke app of programma die internettoegang nodig heeft.

Verbinding maken met een PPPoE-internetverbinding in Windows 10

Nu u uw PPPoE-netwerkverbinding hebt ingesteld, kunt u deze gebruiken wanneer u maar wilt internetten. Maar er is een addertje onder het gras: om het te kunnen gebruiken, moet u er elke keer dat u het nodig hebt verbinding mee maken. Hier is hoe te om dat te doen:

Klik of tik op het netwerkpictogram in het systeemvak op uw taakbalk en klik of tik op de PPPoE-verbinding waarmee u verbinding wilt maken. Als u de standaardnaam niet hebt gewijzigd, moet de verbinding Breedbandverbinding worden genoemd.

Met de vorige actie start u de app Instellingen en gaat u naar het gedeelte Inbellen . Hier klikt u op of tikt u op uw PPPoE-verbinding aan de rechterkant van het venster.

Om de PPPoE-verbinding te starten, klikt of tikt u op Verbinden .

Als u Windows 10 heeft gevraagd om uw PPPoE-verbindingsreferenties te onthouden wanneer u de verbinding hebt ingesteld, maakt uw computer automatisch verbinding met internet. Als u die selectie echter niet hebt gemaakt, moet u nu de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de PPPoE-verbinding invoeren.

Hoe dan ook, zodra uw Windows 10-computer is verbonden, wordt u teruggebracht naar het gedeelte Netwerk en internet van de app Instellingen . Hier ziet u het bericht Verbonden weergegeven onder uw PPPoE-verbinding.

Verbinding verbreken met een PPPoE-internetverbinding in Windows 10

Om de verbinding met een actieve PPPoE-verbinding in Windows 10 te verbreken, moet je exact dezelfde stappen volgen die we in het vorige gedeelte van deze tutorial hebben getoond. Dat betekent dat u op het pictogram ' Netwerken ' moet klikken of tikken op uw taakbalk en vervolgens op uw PPPoE-verbinding moet klikken of erop tikken. En tot slot, als u de inbelopties eenmaal hebt bereikt, hoeft u niet op de knop Verbinden te drukken, maar op Verbinding verbreken .

Er zijn geen andere stappen in dit proces betrokken. Als je eenmaal op Disconnect hebt geklikt, sluit Windows 10 simpelweg de verbinding.

Hoe een PPPoE-verbinding te verwijderen van Windows 10

Op een gegeven moment kunt u besluiten om een ​​PPPoE-verbinding die u hebt ingesteld op uw Windows 10-computer volledig te verwijderen. Open hiervoor de app Instellingen en ga naar het gedeelte Netwerk en internet en ga naar uw inbelopties .

Hier, verbreek indien nodig, de verbinding met uw PPPoE-verbinding en klik of tik op de knop Verwijderen .

Windows 10 meldt u dat "Als u deze VPN-verbinding verwijdert, u deze opnieuw moet instellen om opnieuw verbinding te maken" . Zoals je misschien hebt gemerkt, is er een kleine typfout in het bericht van Windows 10: het zegt VPN, maar in feite zal je je PPPoE-breedbandverbinding verwijderen. :)

Als u zeker weet dat u wilt doorgaan, klikt of tikt u op Verwijderen en de PPPoE-verbinding wordt permanent verwijderd.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding hebt gezien, zijn het instellen, gebruiken en verwijderen van PPPoE-breedbandverbindingen in Windows 10 allemaal gemakkelijke dingen om te doen. We moeten echter toegeven dat we het beter hadden gevonden als al het verbinden en loskoppelen rechtstreeks vanuit de pop-up Networks op de taakbalk kon worden gedaan. Als we daarvoor de Instellingen- app moeten doorlopen, lijkt ons dat een onnodige ergernis. Wat denk je?