Tutorial

Hoe Troublesome & Invalid Shortcuts verwijderen uit het Games Panel

Het paneel Games in Windows 7 is best wel leuk, maar er is één probleem: nadat je een paar games hebt geïnstalleerd en de installatie ongedaan hebt gemaakt, kun je eindigen met overgebleven snelkoppelingen die niet langer geldig zijn en niet eenvoudig kunnen worden verwijderd. Als u dit probleem tegenkomt, toont deze gids een paar manieren om deze ongeldige snelkoppelingen te verwijderen.

The Problem - Ongeldige snelkoppelingen in het Games Panel

Als je veel games installeert en de-download en je ook digitale distributiediensten voor games gebruikt, zoals Steam, kun je uiteindelijk een puinhoop krijgen in het paneel Games . Sommige snelkoppelingen zien er goed uit en werken goed, andere niet en ze zien eruit als ongeldige snelkoppelingen.

Ongeldige snelkoppelingen verwijderen - De gemakkelijke manier

Over het algemeen hebben alle sneltoetsen een contextueel rechtsklikmenu. Als u met de rechtermuisknop op een snelkoppeling klikt, ziet u een menu dat vergelijkbaar is met het menu hieronder, inclusief de optie Verwijderen uit lijst . Klik erop en de snelkoppeling is verdwenen.

Als dit menu niet verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op een snelkoppeling klikt, moet u Windows Explorer openen en controleren of verborgen bestanden en mappen worden weergegeven. Dit is ingeschakeld via Mapopties . Hier is een handleiding die laat zien hoe u het kunt gebruiken: Windows Verkenner verbeteren met behulp van mapopties.

Blader vervolgens naar de volgende map "C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ Startmenu \ Programma's \ Games" en zoek naar de ongeldige snelkoppelingen die u wilt verwijderen. Als ze daar zijn, verwijder ze dan. Zo niet ... dan zou u het advies in het volgende gedeelte moeten lezen.

Ongeldige snelkoppelingen verwijderen - De harde manier

Als de stappen in het vorige gedeelte niet helpen, is er nog maar één manier om van de ongeldige snelkoppelingen af ​​te komen: het Windows-register bewerken met regedit.exe.

Voordat u dit doet, kunt u het beste een systeemherstelpunt maken, zodat u deze kunt terugzetten als u problemen ondervindt. We hebben een complete gids over het maken van een herstelpunt, hier gepubliceerd:
Wat is Systeemherstel en Hoe maak je een herstelpunt?

EEN LAATSTE WAARSCHUWING: als u deze procedure volgt, zorg er dan voor dat u alleen registersleutels verwijdert die gerelateerd zijn aan uw spellen en niets anders. Deze gids wordt "as-is" geleverd zonder enige garantie. Als u de verkeerde sleutels verwijdert en problemen ondervindt met uw systeem, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden.

Zoek nu naar het woord "regedit" in het Startmenu van Windows 7 en klik op het zoekresultaat regedit.exe .

Vervolgens navigeert u aan de linkerkant van het venster Register-editor naar de volgende locatie: "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ GameUX" .

Daar vindt u een paar mappen: de ene met de naam Games, de andere met de naam Machine-instellingen en een paar andere met S-1 gevolgd door een lange en willekeurige reeks cijfers.

In de map Spelletjes is informatie opgeslagen over de games die u met Windows 7 hebt geïnstalleerd. U kunt het beste niet met deze map spelen.

De mappen die u interesseren, zijn die die beginnen met S-1- . Ze hebben submappen met registersleutels over de games die je hebt geïnstalleerd na het installeren van Windows. Het aantal mappen dat begint met S-1- is gelijk aan het aantal gebruikersaccounts dat bestaat op uw Windows 7. Er is een dergelijke map voor elk gebruikersaccount. Als een ongeldige snelkoppeling bestaat voor meer dan uw gebruikersaccount, moet u ook naar de vermeldingen zoeken die voor andere gebruikersaccounts bestaan.

Als u op elke submap klikt, ziet u aan de paneeltoetsen op het rechterdeel met informatie, waaronder de titel van het spel of het ConfigApplicationPath - de locatie waarnaar de snelkoppeling verwijst .

Wanneer u het spel identificeert met de ongeldige snelkoppeling die u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de map in het linkerdeelvenster en klikt u op Verwijderen . Controleer voordat u dit doet eerst of u de juiste map verwijdert.

Nadat u de map voor de ongeldige gamekoppeling hebt verwijderd, vernieuwt u het deelvenster Games en is de snelkoppeling niet langer beschikbaar.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, kan het soms vervelend zijn om ongeldige snelkoppelingen van het paneel Games te verwijderen. Als u echter aandacht besteedt aan deze gids en onze aanbevelingen opvolgt, zou u ze relatief snel moeten kunnen verwijderen.