Tutorial

Hoe u ervoor zorgt dat Skype voor Windows uw IP-adres verbergt

Hoewel het de meest gebruikte spraak- en videochat-service ter wereld is, heeft Skype al heel lang last van een echt irritant beveiligingslek. Als dit niet correct is ingesteld, lekt Skype uw IP-adres. Dit was de achilleshiel van Skype en hoewel Microsoft de laatste paar jaar veel gaten in de beveiliging heeft hersteld, hebben ze deze niet gecorrigeerd. Onlangs zijn alle nieuwe versies van Skype die door Microsoft worden vrijgegeven, ingesteld om uw IP-adres standaard te verbergen. Als je wilt weten welke speciale instelling je privacy beschermt in Skype en je wilt ervoor zorgen dat het is ingesteld om je IP-adres te verbergen voor ongewenste nieuwsgierige blikken, lees dan deze tutorial:

Waarom zou je Skype willen instellen om je IP-adres te verbergen?

Hoewel Skype de meest gebruikte spraak- en videochat-service ter wereld is, heeft het al heel lang privé-informatie over zijn gebruikers gelekt. Veel mensen, vooral gamers, vielen ten prooi aan aanvallers die hun IP-adressen konden vinden vanwege de beveiligingslekken in Skype. En het is niet eens ingewikkeld. het internet staat vol met schaduwrijke websites die zichzelf "Skype-resolvers" noemen. Het enige wat u hoeft te doen is de Skype-naam invoeren van de persoon van wie u het IP-adres wilt vinden.

Zodra iemand uw IP-adres kent, kan hij of zij het gebruiken om Denial-of-Service-aanvallen op u te lanceren. Als gevolg van een dergelijke aanval kunt u normaal niet op internet surfen. Als je een gamer bent en je wordt aangevallen terwijl je een online spel speelt, zal je waarschijnlijk worden afgesloten van het spel. Het is natuurlijk niet iets wat je zou willen, vooral als je multiplayer-spellen speelt zoals League of Legends of DOTA 2.

Gelukkig heeft Microsoft besloten om de manier waarop Skype standaard is geconfigureerd, te wijzigen. Alle nieuwe versies van Skype, of ze nu pc of mobiel zijn, zijn ingesteld om standaard je IP-adres te verbergen. Dit betekent dat niemand uw IP-adres kan vinden door uw Skype-gebruikersnaam te kennen.

Als u een verouderde versie van de Skype-app gebruikt, raden wij u ten zeerste aan om naar de nieuwste versie bij te werken die beschikbaar is op de officiële Skype-website.

Zorg er vervolgens voor dat de optie "Alleen directe verbinding met uw contacten toestaan" is aangevinkt. Dit is de instelling die uw IP-adres verbergt voor nieuwsgierige blikken. Lees het volgende gedeelte om te zien hoe dat moet.

Hoe u Skype voor Windows instelt om uw IP-adres te verbergen

De eerste stap om Skype in te stellen om uw IP-adres te verbergen, is om de Skype-client te starten en verbinding te maken met uw account.

Nadat u bent ingelogd, klikt of tikt u op het menu Tools aan de bovenkant van het venster en vervolgens klikt of tikt u op Opties .

Open in het venster Opties de sectie Geavanceerd en selecteer de Verbindingsinstellingen in het menu aan de linkerkant.

Aan de rechterkant van het venster Opties ziet u de instelling "Directe verbindingen met alleen uw contacten toestaan" . Als u wilt dat Skype uw IP-adres voor onbekende personen verbergt, vinkt u deze instelling aan.

Vergeet niet te klikken of tik op Opslaan om uw nieuwe instelling toe te passen.

Conclusie

Vanaf nu kan geen enkele persoon uw IP-adres vinden door uw Skype-gebruikersnaam te kennen. Zelfs als Skype het IP-adres verbergt voor mensen die u niet kent, kan het nog steeds directe verbindingen tot stand brengen met mensen die u kent en deel uitmaken van uw lijst met contacten. Als je nog steeds willekeurig uit je favoriete online game wordt getrapt en je vermoedt dat je IP-adres is gelekt door Skype, ben je waarschijnlijk in de ban van een goede Skype-vriend. :)