Anders

11 Top gratis opstartbare antivirus-rescue-schijven voor Windows-pc's

Alle computervirussen zijn slecht, maar sommige zijn vervelender dan andere. Als een echt kwaadaardig systeem je systeem infecteert en de controle over je pc overneemt, kun je in een gevangenis terechtkomen: je kunt je geïnfecteerde computer nergens voor gebruiken, inclusief desinfectie. Wanneer zoiets gebeurt, is een manier om eruit te komen en te ontsnappen aan de handen van het virus om een ​​antivirusreparatieschijf te maken en deze te gebruiken om uw geïnfecteerde Windows-computer op te starten en schoon te maken. Gelukkig ontwikkelen en onderhouden de meeste antivirusbedrijven schijfkopieën voor antivirusreparatieschijven, die u op een cd / dvd kunt branden of op een opstartbare USB-geheugenstick kunt schrijven. De meeste antivirushersteldisks worden geleverd als ISO-bestanden, hoewel sommige antivirusbedrijven de voorkeur geven aan tools voor het maken van rescue-schijven die zijn ingebouwd in hun beveiligingsproducten. Om het voor u gemakkelijker te maken om uw eigen antivirus rescue-schijven te maken, zijn hier de 11 beste schijven die u kunt gebruiken:

1. Bitdefender reddings-cd

Hoewel Bitdefender een van de beste antivirusprogramma's ter wereld levert, wordt de antivirus-reddingsschijf-software die ze aanbieden geleverd via een zeer eenvoudige webpagina. Bitdefender toont geen duidelijke links op hun websites naar hun Bitdefender reddings-cd en, tenzij u precies weet wat u zoekt, zult u de downloadpagina moeilijk kunnen vinden.

Bitdefender Reddings-CD biedt een gebruikersvriendelijke gebruikersinterface en, wanneer deze wordt geladen, is het eerste wat het doet automatisch het bijwerken van de antivirusdefinities. Bitdefender Reddings-CD biedt u alle gewenste aanpassingsopties voor het scannen van antivirussoftware: u kunt verschillende uitzonderingen instellen, in archiefbestanden scannen of zelfs een maximale bestandsgrootte instellen voor de bestanden die worden gescand.

Downloaden: Bitdefender reddings-cd

2. ESET SysRescue Live

ESET SysRescue Live is een antivirus-herstelschijf met een eenvoudig te gebruiken grafische gebruikersinterface en met veel verschillende manieren om de antivirusscans aan te passen die u uitvoert. U kunt slimme antivirusscans en aangepaste antivirusscans uitvoeren, u kunt uitsluitingen instellen, aangepaste mappen of bestanden kiezen die moeten worden gescand en zelfs of u wilt zoeken naar mogelijk ongewenste programma's op uw geïnfecteerde computer. ESET SysRescue Live kan ook de antivirusdefinities ervan bijwerken, zodat u uw computer kunt opschonen, zelfs als deze is geïnfecteerd met een heel nieuw virus.

Downloaden: ESET SysRescue Live

3. Kaspersky Rescue Disk

Hoewel de Kaspersky Rescue Disk een zeer oude software is, uitgebracht in 2010, bevat deze een optie om de antivirusdefinities bij te werken, zodat de antivirusscans die u uitvoert ook niet verouderd zijn. Kaspersky Rescue Disk biedt een goed uitziende grafische gebruikersinterface die gemakkelijk in gebruik is en die ook veel aanpassingsopties bevat: u kunt opstartsectoren en / of verborgen opstartobjecten, specifieke mappen of bestanden scannen, alleen bestanden met een specifieke extensie, en u kunt stel uitsluitingen in.

Downloaden: Kaspersky Rescue Disk

4. Trend Micro Rescue Disk

Net als zijn tegenhanger op de desktop van Windows is Trend Micro Rescue Disk een van de meest eenvoudige antivirusherstelschijven die we hebben gezien. Om een Trend Micro Rescue Disk op een USB-geheugenstick of een CD / DVD te maken, moet u een uitvoerbaar bestand downloaden en uitvoeren dat alle vereiste bestanden zal downloaden, inclusief de nieuwste antivirusdefinities. Vervolgens zorgt het voor het hele creatieproces. Zodra u opstart van de antivirus-herstelschijf, zult u merken dat er geen echte gebruikersinterface is in Trend Micro Rescue Disk, behalve een minimalistisch op tekst gebaseerd scherm met een paar basisopties zoals het uitvoeren van een snelle scan of een volledige antivirusscan van uw computer .

Downloaden: Trend Micro Rescue Disk

5. Norton Bootable Recovery Tool

Norton Bootable Recovery Tool is een een uitvoerbare applicatie die een opstartbare antivirus-reddingsschijf op een dvd of op een USB-geheugenstick kan maken. Het kan ook het ISO-bestand van de reddingsschijf op uw Windows-computer opslaan. Wanneer u opstart vanaf een antivirusreparatieschijf die u hebt gemaakt met Norton Bootable Recovery Tool, krijgt u een eenvoudige, minimalistische grafische gebruikersinterface waarmee u uw computer kunt scannen op virussen. Als je je afvraagt, moet je weten dat de Norton Bootable Recovery Tool geen aanpassingsopties biedt. Het enige dat u kunt doen, is het scannen starten en vervolgens uw computer opruimen.

Downloaden: Norton Bootable Recovery Tool

6. AVG Rescue CD

Met AVG Rescue CD kunt u de antivirusdefinities rechtstreeks van de schijf bijwerken en biedt deze ook opties voor het aanpassen van de antivirusscans en voor het uitvoeren van heuristische antivirusscans. Wat niet zo geweldig is aan AVG Rescue CD, is dat het een erg oude gebruikersinterface heeft: het is alleen tekst en je weg er doorheen vinden kan een hele uitdaging zijn.

Downloaden: AVG Rescue CD

7. Avira Rescue System

Avira Rescue System is een antivirushersteldiskette die een goed uitziende grafische gebruikersinterface biedt die gemakkelijk door iedereen te gebruiken is. Vermeldenswaardig is dat, bij het uitvoeren van antivirusscans, Avira Rescue System altijd controleert op beschikbare antivirusdefinities en alleen dan uw computer op schadelijke software scant.

Downloaden: Avira Rescue System

8. F-Secure reddings-cd

F-Secure Rescue CD is een van de eenvoudigste en gemakkelijkst te gebruiken antivirusreparatieschijven in de partij. Er is geen echte gebruikersinterface, behalve een zeer minimalistisch tekstgebaseerd dialoogvenster waarin u wordt gevraagd of u een antivirusscan wilt starten of niet. Als u ervoor kiest om een ​​antivirusscan uit te voeren, downloadt F-Secure Rescue CD automatisch de beschikbare updates en kunt u vervolgens kiezen welke schijven u wilt scannen. Er zijn geen andere aanpassingsopties beschikbaar.

Downloaden: F-Secure reddings-cd

9. Avast-reddingsdisk

Avast is het enige antivirusbedrijf uit deze lijst dat geen zelfstandig ISO-downloadbestand of uitvoerbaar bestand voor het maken van een Avast Rescue Disk aanbiedt. De enige manier om een Antivirus Rescue Disk te maken is vanuit Avast! Beveiligingsproduct. Het goede ding is dat je deze reddingsschijf kunt maken, zelfs vanuit de gratis versie van Avast! Antivirus, zodat u geen van de betaalde producten van Avast hoeft te kopen. Avast Rescue Disk biedt een eenvoudige grafische gebruikersinterface die zeer eenvoudig te gebruiken is. U kunt al uw harde schijven scannen op schadelijke bestanden, of u kunt ervoor kiezen om alleen bepaalde schijven of mappen te scannen. Anders dan dat, zijn er niet veel andere aanpassingsopties voor scannen beschikbaar.

Downloaden: Avast

10. Panda SafeDisk

Panda SafeDisk is een antivirus-reddingsdisk die heel gemakkelijk te gebruiken is. Wanneer u opstart, wordt er een wizard geladen die automatisch zoekt naar beschikbare antivirusdefinities en, wanneer u op start drukt, begint deze uw volledige computer te scannen op schadelijke bestanden. Panda SafeDisk heeft bijna geen aanpassingsopties. Het enige dat u kunt instellen, is of het uw computer alleen op virussen zal scannen of dat het deze ook zal opruimen.

Downloaden: Panda SafeDisk

11. Comodo reddingsdisk

Comodo Rescue Disk heeft een gebruiksvriendelijke grafische gebruikersinterface en start onmiddellijk de antivirusprogramma's. Na het accepteren van de licentievoorwaarden, controleert Comodo Rescue Disk automatisch op beschikbare updates. Deze reddingsschijf bevat veel aanpassingsopties. U kunt uitsluitingen instellen, binnen archieven scannen, verschillende niveaus instellen voor heuristische scans enzovoort.

Downloaden: Comodo reddingsdisk

Conclusie

Als u op hele vieze virussen stuit op Windows-computers die geen schijn van kans op eenvoudig herstel lijken te hebben, kan een antivirus-reddingsschijf een goede manier zijn om uw problemen op te lossen. Of u nu de voorkeur geeft aan de ene antivirus-ontwikkelaar of een andere, er zijn tal van opties beschikbaar. Als u een erg smerig virus tegenkomt, raden we u aan twee rescue-schijven te maken van verschillende fabrikanten en beide te gebruiken om uw computer schoon te maken. Onze lijst zal u voldoende diversiteit bieden.