Anders

10 geweldige dingen over Chrome OS, Chromebooks en Chromeboxes

Google biedt al geruime tijd een alternatief voor traditionele Windows-pc's en Macs. Het wordt Chrome OS genoemd en het is een besturingssysteem dat is gebouwd rond de Google Chrome-webbrowser. Chrome OS is snel, eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Om het nog beter te maken, werkt het goed op goedkope hardware. We hebben in het verleden geen Chrome OS-apparaten gebruikt, maar sinds kort zijn we ermee begonnen, en we vinden het leuk. Dit zijn de redenen waarom we overwegen om Chrome OS-apparaten in onze huizen te gebruiken:

1. Chrome OS is heel eenvoudig

Het Chrome OS-besturingssysteem is ontworpen om Google's webbrowser Chrome te gebruiken. Alles in Chrome OS is opgebouwd rond Google Chrome en dat betekent dat alles eenvoudig is. De meeste apps die u in Chrome OS gebruikt, zijn webgebaseerd of apps van de Play Store. Vergeleken met de software die we gebruiken op Windows, zijn de apps in Chrome OS eenvoudiger, eenvoudiger te installeren en te gebruiken. Zelfs de gebruikersinterface aangeboden door Chrome OS loopt in eenvoud jaren voor op Windows. U krijgt alleen een bureaublad, een taakbalk en een paar knoppen om dingen zoals meldingen of wifi-verbindingen te beheren.

2. Chrome OS is snel

Chrome OS is wat u een barebones-besturingssysteem zou noemen en dat vertaalt zich in een laag verbruik van hardwarebronnen. Met andere woorden, het heeft niet veel verwerkingskracht nodig om zijn werk te doen, en dat betekent dat het snel is, zelfs op langzamere hardware. Je kunt het probleemloos gebruiken op computers met een low-end Celeron-processor en slechts 4 GB RAM.

3. Chrome OS is gemakkelijk te begrijpen

Als u al een Android-smartphone gebruikt, is wennen aan Chrome OS eenvoudig. Het besturingssysteem lijkt en werkt net als Android en de beschikbare instellingen zijn net zoals die op je Android-smartphone. Het is zo eenvoudig om de weergavetaal te wijzigen of verbinding te maken met een draadloos netwerk, waardoor u denkt dat Windows oud en verouderd is.

4. Chrome OS is veerkrachtig

Omdat Chrome alles kan doen waarvoor het is ontworpen, met behulp van nieuwe en krachtige hardware maar ook met oude en langzamere hardware, is Chrome OS ook weerbaar. U kunt een Chromebook of een ChromeBox aanschaffen die een paar jaar oud is en nog steeds de klus kan klaren, zonder te stotteren of te vertragen. Als u een gloednieuw apparaat koopt met Chrome OS, kunt u verwachten dat het vanaf nu minstens vijf jaar goed werkt. Dat is naar onze mening een goede investering.

5. Al uw gegevens worden gesynchroniseerd met de cloud

Alles wat u in Chrome OS doet, wordt gesynchroniseerd met de cloudservices van Google. Niet alleen uw apps, maar ook uw gegevens zijn altijd online. Al uw documenten, spreadsheets, foto's, video's of muziek worden altijd gesynchroniseerd, dus u kunt het niet kwijtraken. Zelfs als uw Chromebook wordt gestolen of uw ChromeBox breekt, zijn uw gegevens veilig in de cloud.

6. U krijgt toegang tot de Play Store

Chrome OS-apparaten bevatten toegang tot de Google Play Store . Als je al een Android-smartphone hebt gebruikt, betekent dit dat je niets nieuws hoeft te leren om je favoriete apps te krijgen. De interface van de Play Store is hetzelfde op uw smartphone als op uw Chrome OS-apparaat. Bovendien is het aantal apps dat beschikbaar is voor Chrome OS enorm en biedt het elke behoefte die u maar heeft. Er zijn apps voor productiviteit, voor entertainment, om te leren en er zijn zelfs tonnen games die je kunt spelen. Wat moet niet leuk vinden?

7. Updates worden op de achtergrond uitgevoerd

Chrome OS tilt de ervaring met het besturingssysteem naar een heel ander niveau dan Windows. In Windows 10 zijn we gewend aan lange en nooit eindigende updates die zelfs enkele uren in beslag kunnen nemen. Dat betekent dat de tijd verloren is gegaan, dat je nooit meer terugkomt. Chrome OS downloadt en installeert echter al zijn updates op de achtergrond en geeft alleen aan dat ze klaar zijn om te worden toegepast. U hoeft niet te wachten totdat uw Chrome OS-apparaat ze heeft geïnstalleerd en u hoeft ze niet uit te stellen. Uw tijd is uw tijd en Chrome OS respecteert het!

8. Bootsen gaat verbazingwekkend snel

Chrome OS is snel, niet alleen wanneer u het gebruikt, maar ook wanneer het wordt geladen op uw Chromebook of ChromeBox. Het is een vrij eenvoudig besturingssysteem en het is zeer goed geoptimaliseerd, dus het laden zelf is snel vergeleken met andere besturingssystemen. In onze ervaring laadt Chrome OS in minder dan 15 seconden, zelfs als het geen krachtige hardware tot zijn beschikking heeft.

9. Het configureren van uw gebruikersaccount voor Chrome OS is snel

Het enige dat u hoeft te doen om uw gebruikersaccount in Chrome OS in te stellen, is u aan te melden met uw Google-account, te wachten totdat uw apps zijn gedownload en geïnstalleerd en te gaan werken. Omdat al uw gegevens in de cloud worden opgeslagen, is alles vrijwel onmiddellijk ingesteld. In vergelijking met de tijd die u nodig hebt om een ​​gebruikersaccount te maken en alle benodigde software op een Windows-pc te installeren, is Chrome OS een stuk sneller.

10. Apparaten met Chrome OS zijn meestal erg betaalbaar

Google werkt samen met hardwarefabrikanten om de prijzen laag te houden voor apparaten met Chrome OS. Aangezien het besturingssysteem vrij is en geen geavanceerde hardware nodig heeft om goed te kunnen werken, betekent dit dat Chrome OS-apparaten zoals Chromebooks en ChromeBoxen een stuk goedkoper zijn dan Windows-pc's of -laptops. Gebruikers zijn dol op de concurrerende prijzen van Chrome OS-apparaten en dat doen we ook. Immers, meer geld op zak is altijd goed, toch?

Vind je Chrome OS goed?

We houden van Chrome OS en we geloven dat het alles biedt wat gewone gebruikers nodig hebben. Dit besturingssysteem is snel, betrouwbaar, gemakkelijk te gebruiken. Je kunt er ook het meeste werk van maken. De enige reden waarom u nog steeds een Windows-pc wilt, is gamen of werken met bepaalde software die niet beschikbaar is in Chrome OS. Voor dagelijkse taken zoals surfen op het web, het schrijven van documenten, sociale media, het bewerken van foto's of het bekijken van films, doet Chrome OS het uitstekend. Bent u het eens? Gebruik de sectie Opmerkingen hieronder om uw mening te delen over Chrome OS en apparaten zoals Chromebook en Chromebox.