Tutorial

3 manieren om Bluetooth in of uit te schakelen op Android smartphones en tablets

Android-smartphones en -tablets hebben een Bluetooth-chip die u kunt gebruiken om allerlei apparaten en accessoires aan te sluiten, zoals headsets, externe luidsprekers, andere mobiele apparaten, enzovoort. Als u niet weet hoe u Bluetooth op Android-apparaten kunt in- of uitschakelen, leest u deze zelfstudie:

OPMERKING: Onze gids behandelt smartphones en tablets met Android 6.0 Marshmallow, Android 7 Nougat en Android 8 Oreo. Als je de versie van Android die je hebt niet kent, lees dan deze tutorial: Welke versie van Android heb ik? 3 manieren om te controleren!

Als u niet weet wat Bluetooth is en hoe het werkt, raden we u aan deze zelfstudie te lezen: Wat is Bluetooth en hoe krijgt u het op uw computer?

1. Schakel Bluetooth in via Snelle instellingen, in Android (alle versies)

Deze methode werkt hetzelfde in alle versies van Android en omvat het gebruik van Snelle instellingen . Om toegang te krijgen, veegt u naar beneden aan de bovenkant van het scherm van uw Android-apparaat. U zou verschillende snelinstellingen moeten zien verschijnen. Als een van hen het Bluetooth-symbool heeft, tikt u erop.

Als u het Bluetooth- pictogram niet ziet, moet u de lijst met snelle instellingen uitbreiden. Om dat te doen, veegt u nog een keer omlaag aan de bovenkant van het scherm of drukt u op het pictogram Uitbreiden onder aan uw snelle instellingen. Het lijkt op een pijl die naar beneden wijst. Tik vervolgens op het Bluetooth- symbool om Bluetooth in te schakelen.

Het Bluetooth- symbool verandert van kleur om aan te geven dat Bluetooth nu is ingeschakeld.

2. Schakel Bluetooth in via Instellingen (in Android 7 Nougat of ouder)

Als u Android 7 Nougat of Android 6.0 Marshmallow heeft, opent u de app Instellingen . Tik in het gedeelte Draadloos en netwerken op Bluetooth .

Zet de Bluetooth- schakelaar van Uit naar Aan door erop te tikken.

Bluetooth is nu actief en u zou een lijst met andere Bluetooth-apparaten in de buurt moeten zien die beschikbaar zijn voor verbinding.

Kies het apparaat waarmee u verbinding wilt maken.

3. Schakel Bluetooth in via Instellingen (in Android 8 Oreo)

Als je Android 8 Oreo hebt, open je de app Instellingen . Tik op Verbonden apparaten .

Tik vervolgens op de Bluetooth- schakelaar om deze te activeren.

Bluetooth is nu actief en u kunt het gebruiken om verbinding te maken met andere apparaten en accessoires.

Hoe u Bluetooth uitschakelt op uw Android-smartphone of -tablet

Als je Bluetooth in Android wilt uitschakelen, volg je dezelfde stappen die je hebt uitgevoerd bij het activeren en doe je het tegenovergestelde van wat je hebt gedaan om het in te schakelen.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, is het eenvoudig om Bluetooth op elk Android-apparaat in te schakelen. Het is net zo eenvoudig om het uit te schakelen als u het niet langer nodig hebt. We hopen dat deze gids je heeft geholpen. Als je problemen of vragen hebt, aarzel dan niet om hieronder commentaar te geven, en we zullen ons best doen om te helpen.