Beoordeling

Epson Expression bekijken ET-2600 EcoTank All-in-One printer: De enige truc!

Epson maakt opscheppen over zijn revolutionaire EcoTank cartridge-gratis printsysteem. Ze hebben het in veel van hun printers geïmplementeerd en het gaat om het gebruik van navulbare inkttanks die in enkele minuten kunnen worden bijgevuld, met goedkope inktflessen in plaats van dure cartridges. U hoeft ook alleen de ontbrekende kleur in plaats van meerdere kleuren tegelijk bij te vullen, gewoon omdat er een leeg is in de kleurencartridge. Hun EcoTank-printers zijn duurder dan andere cartridge-gebaseerde printers met vergelijkbare functies, maar Epson belooft een lagere total cost of ownership. We hebben de Epson Expression ET-2600 EcoTank All-in-One printer in handen gekregen, een populair model voor Amerikaanse thuisgebruikers. We hebben het ongeveer drie weken getest, en dit is wat we hebben geleerd toen we het als onze printer gebruikten:

Waar is de Epson Expression ET-2600 EcoTank All-in-One printer goed in?

De Epson Expression ET-2600 all-in-one printer is een geschikte keuze voor thuisgebruikers met als topprioriteit goedkoop printen en zij waarderen deze bovenstaande andere functies.

Voors en tegens

Epson Expression ET-2600 heeft de volgende sterke punten:

 • Goedkope inktflessen die, in theorie, u helpen om tot 80% te besparen op navullingen, in vergelijking met traditionele cartridge-gebaseerde printers
 • Het bijvullen van de inkttanks is eenvoudig. Zelfs kinderen kunnen het doen. We hebben getest met een 10-jarige. :)
 • De conceptkwaliteitsinstelling gebruikt heel weinig inkt
 • Prints van goede kwaliteit bij het gebruik van standaard of hoogwaardige instellingen
 • Je kunt het gebruiken om zowel vanaf je pc als je smartphone of tablet (met iOS en Android) te printen

Waar te kopen

Koop nu

Helaas heeft de Epson Expression ET-2600 nogal wat nadelen:

 • Als u geen aandacht besteedt aan het bijvullen van de tanks, kunt u gemakkelijk uw handen vuil maken of vlekken op uw kleding maken
 • De conceptkwaliteit is niet bruikbaar voor documenten met gekleurde tekst en afbeeldingen. U moet overschakelen naar standaard
 • U hebt geen papierinvoerlade voor de scanner en er is geen display, alleen knoppen en LED's
 • Het kan geen afdrukken zonder rand maken
 • Slechte software en stuurprogramma's die de printer niet kunnen installeren op de nieuwste versies van Windows 10
 • Er zit geen USB-kabel in de doos en dat maakt de initiële installatie nog moeilijker vanwege de stuurprogramma's die we noemden
 • De Epson Connect-functie werkt niet en u kunt niet vanaf elke locatie afdrukken, zoals beloofd door Epson
Product gewaardeerd 2/5

Vonnis

De Epson Expression ET-2600 EcoTank All-in-One printer is een one-trick pony: het gaat allemaal om de prijs van het bijvullen van de inkt. U betaalt meer voor de printer en veel minder om de inkt bij te vullen. Bovendien krijgt u afdrukken van goede kwaliteit bij het gebruik van de instellingen Standaard of Hoge kwaliteit . Maar voor de functies die u krijgt, is de Epson Expression ET-2600 duur. Printers van andere merken bieden voor een vergelijkbare prijs een scherm dat u kunt gebruiken bij het instellen en gebruiken van de printer, een invoerlade voor de scanner en randloze afdrukken. Om het nog erger te maken, heeft Epson Expression ET-2600 veel problemen met stuurprogramma's en software die de gebruikerservaring schaden, vooral als u Windows 10 gebruikt. Ja, de totale bedrijfskosten zijn misschien beter met Epson Expression ET-2600, maar we willen een goede gebruikerservaring die daarbij hoort. Op het moment dat we deze printer hebben beoordeeld, levert deze dat niet op. We raden u aan naar de duurdere modellen uit dezelfde Epson-familie te kijken of naar printers van andere merken en vergelijkbare prijzen.

Unboxing van de Epson Expression ET-2600 EcoTank All-in-One printer

De Epson Expression ET-2600-printer wordt geleverd in een grote doos met een afbeelding van het apparaat bovenaan en enkele van de belangrijkste kenmerken.

In de doos vindt u de volgende items: de printer zelf, vier flessen inkt (zwart, cyaan, magenta en geel), het netsnoer, de gebruikershandleiding en een cd met stuurprogramma's en andere hulpprogramma's. Helaas zit er geen USB-kabel in de verpakking en dit maakt de installatie voor sommige gebruikers moeilijker.

De unboxing-ervaring is snel en pijnloos, zoals je zou verwachten. Er zijn geen premium accessoires. Epson heeft zelfs besloten geen USB-kabel te bundelen om de printer via een USB-poort op een computer aan te sluiten. Sommige gebruikers zullen deze beslissing niet waarderen.

Hardwarespecificaties en ontwerp

Epson vertelt dat Expression ET-2600 wordt geleverd met voldoende inkt om tot 4000 pagina's af te drukken in zwarte en 6500 kleurenpagina's, met behulp van de conceptkwaliteitsinstellingen. Vermoedelijk is dit genoeg voor twee jaar na aanschaf van de printer, bij normaal thuisgebruik. Epson zegt dat thuisgebruikers gemiddeld ongeveer 150 pagina's per maand printen. Helaas kunnen we deze claims niet verifiëren omdat we deze printer slechts drie weken hebben getest voordat deze recensie werd gepubliceerd.

De maximale afdrukresolutie is 5760 x 1440 dpi (dots per inch). De afdruksnelheid van Epson Expression ET-2600 is maximaal 10 pagina's per minuut bij zwart afdrukken en 4, 5 pagina's bij het afdrukken in kleur. De invoerlade kan maximaal 100 vellen papier bevatten, terwijl de uitvoerlade maximaal 30 vellen papier kan bevatten. Dit is genoeg voor de meeste thuisgebruikers.

Deze alles-in-één printer kan ook worden gebruikt als een scanner of een kopieerapparaat. Als u het als kopieerapparaat gebruikt, kunt u maximaal 7, 7 pagina's per minuut kopiëren, in zwart en 3, 7 pagina's per minuut, in kleur.

Bij gebruik als scanner heeft het een optische resolutie van 2400 dpi (dots per inch) en geïnterpoleerde maximale resolutie van 9600 dpi, wat handig kan zijn bij het scannen van hoogwaardige fotografie.

Epson Expression ET-2600 is een draadloze printer en kan werken met de 802.11 b / g / n WiFi-normen. Gelukkig heeft het ook WPS-ondersteuning voor snellere verbindingen met uw thuisnetwerk.

Helaas werkt het niet met moderne netwerken die de 802.11ac-standaard en de 5 GHz-frequentie gebruiken.

Wat betreft de ondersteuning van het besturingssysteem, werkt het met Windows (helemaal van Windows XP tot Windows 10), Mac OS X 10.6 of nieuwer, Android en iOS (via de mobiele app Epson iPrint).

De printer is relatief groot en heeft een breedte van 17, 5 "x 20, 8" 11, 96 "of 44, 45 x 52, 83 x 30, 37 cm x diepte x hoogte en is ook zwaar, bij 11 lb of 5 kg.

Als u alle officiële specificaties wilt zien, inclusief de papiersoorten waarop u kunt afdrukken of de bedrijfstemperaturen, gaat u naar deze pagina en klikt u op "Zie volledige specificaties:" Epson Expression ET-2600 EcoTank alles-in-één printer .

De Epson Expression ET-2600 EcoTank All-in-One printer instellen

De Epson Expression ET-2600 en andere printers in dezelfde Epson-familie installeren is anders dan bij conventionele op cartridges gebaseerde printers. Nadat u de printer hebt uitgezet en alle beveiligingsmechanismen hebt verwijderd, moet u de tanks met inkt vullen. Dit proces is niet ingewikkeld en iedereen kan het doen. Het kan echter rommelig worden als u niet oplet. Zorg ervoor dat u uw kleding niet vuil maakt, omdat de inkt er mogelijk niet uitkomt.

Nadat u klaar bent met het vullen van de tanks, zet u de printer aan, wacht u tot het aan / uit-lampje stopt met knipperen en drukt u vervolgens drie seconden op de knop Stoppen . De printer begint met het laden van de inkt, een proces dat ongeveer 20 minuten duurt. Gedurende deze tijd kunt u de printer niet gebruiken en moet u wachten tot het proces is voltooid, voordat u iets anders doet.

Laad vervolgens het papier en installeer de printersoftware op een computer waarop u deze wilt gebruiken. We hebben geprobeerd de Epson Expression ET-2600 op een desktopcomputer te installeren met Windows 10 Creators Update vers geïnstalleerd en vervolgens op een andere versie met Windows 10 Fall Creators Update. Het installatieprogramma van Epson is herhaaldelijk mislukt en bleef maar zeggen: "Het IP-adres van de printer is mogelijk onjuist. Zorg ervoor dat DHCP geldig is in uw netwerk."

Dezelfde verbindingsproblemen zijn ook opgetreden bij het gebruik van het Epson Connect Printer Setup-programma, waarmee u een Epson Connect-account kunt maken waarmee u overal op internet kunt afdrukken. Wat we ook deden, de software van Epson was niet in staat om de printer te installeren. We testten twee andere draadloze printers op hetzelfde netwerk, van andere merken, en ze werden allemaal zonder problemen geïnstalleerd. Dit probleem is softwarematig, veroorzaakt door de programmering van Epson.

Dit probleem wordt nog verergerd door het feit dat er geen USB-kabel is meegeleverd. Als dat het geval is, kunt u de printer daarop installeren en vervolgens configureren om te werken op uw draadloze netwerk. Gelukkig konden we WPS gebruiken om de printer aan te sluiten op het draadloze netwerk en de installatiewizard uit Windows 10, voor het toevoegen van een printer. Windows 10 kon de printer binnen enkele seconden detecteren en installeren. Daarna begonnen de meeste applicaties van Epson de printer te detecteren en konden we deze gebruiken, maar zonder de Epson Connect-functie.

We installeerden ook de mobiele apps van Epson iPrint en Epson Print Enabler voor Android en installeerden de printer op een Nexus 6P-smartphone met Android 8.0 Oreo. We konden de apps installeren, de printer detecteren en configureren voor mobiel afdrukken.

Epson Expression ET-2600 installeren en instellen is een langer proces dan op traditionele cartridges gebaseerde printers. Het is ook moeilijker dan het zou moeten zijn, omdat Epson geen USB-kabel bij de printer bundelt en de Windows-stuurprogramma's en -software fouten en problemen hebben die moeten worden opgelost.

Ga naar de tweede pagina van deze recensie als u meer wilt weten over de afdrukkwaliteit en de ervaring die u krijgt bij het kopiëren en scannen van documenten, afbeeldingen en afbeeldingen.