Beoordeling

Herziening van ASUS USB-AC68 - De WiFi-adapter die eruitziet als een vogel

ASUS breidt zijn portfolio van netwerkapparatuur uit met een nieuwe USB dual-band Wi-Fi-adapter. Het wordt ASUS USB-AC68 genoemd en het gebruikt een USB 3.0-poort om snelle verbindingen tot stand te brengen. Het bundelt ook de nieuwste netwerkchip van Realtek, evenals de multi-user MIMO-technologieën die worden aangeboden door moderne premium routers. Koppel de indrukwekkende specificaties met een aantal geweldige looks, die zijn geïnspireerd op het merk Republic of Gamers en het is duidelijk dat we te maken hebben met een premium netwerkapparaat dat indruk wil maken op zijn gebruikers. Als u meer wilt weten over ASUS USB-AC68 en wat het te bieden heeft, lees dan deze review:

Unboxing van de ASUS USB-AC68-adapter

De verpakking die door ASUS wordt gebruikt voor de USB-AC68 is een dual-band USB-Wi-Fi-adapter is vrij simpel: op de voorkant van de doos heb je een foto van het apparaat, samen met wat informatie over de belangrijkste kenmerken. Op de achterkant vindt u een vergelijking met vorige generatie apparaten, informeert u over de voordelen van het gebruik van de nieuwste technologieën die ASUS heeft gebundeld in deze adapter.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Wanneer u de doos opent, krijgt u de adapter zelf te zien.

Wanneer u alles uitpakt, vindt u de volgende elementen: de ASUS USB-AC68-adapter, een USB-verlengkabel met aan een uiteinde een houder waarin u de adapter, de garantiekaart, de snelstartgids en de ondersteuning kunt steken schijf met stuurprogramma's. Helaas ontbrak de ondersteuningsschijf in de doos die we voor het testen ontvingen en moesten we de stuurprogramma's van internet downloaden. Dit probleem kan zijn opgetreden omdat we een vroeg voorbeeld hebben ontvangen voor testen.

De unboxing-ervaring voor de ASUS USB-AC68-adapter is snel en pijnloos. In de doos vind je alle elementen die je nodig hebt om zo snel mogelijk van start te gaan.

Hardwarespecificaties

ASUS USB-AC68 is een dual-band USB 3.0 draadloze adapter met twee externe beweegbare antennes. Om het te gebruiken en te profiteren van de hoogst mogelijke prestaties, moet u de antennes uitbreiden. Zoals je hieronder kunt zien, zien ze eruit als vleugels en gebruiken ze de kleuren en motieven van het merk Republic of Gamers.

ASUS USB-AC68 maakt gebruik van een moderne Realtek RTL8814AU-chip die enkele van de snelste netwerkverbindingen biedt die u op USB Wi-Fi-adapters zult tegenkomen. Het heeft ondersteuning voor alle moderne netwerkstandaarden, inclusief 802.11ac. Het beschikt over een krachtig MIMO-ontwerp met drie transmissies, vier ontvangers (3x4) en ASUS AiRadar-technologie voor bundelvorming voor een goede signaaldekking. De maximale theoretische bandbreedte is 1900 Mbps: 1300 Mbps voor de 5 GHz-band en 600 Mbps voor de 2, 4 GHz-band.

De afmeting van het apparaat is vrij groot: het heeft een breedte van 4, 52 inch of 115 mm, een diepte van 1, 18 inch of 30 mm en een hoogte van 0, 68 inch of 17, 5 mm. Het gewicht is slechts 1, 55 gram of 44 gram.

Op het gebied van stuurprogramma's biedt ASUS stuurprogramma's voor Windows 7 tot Windows 10 en Mac OS X 10.7 tot Mac OS X 10.11. Als u de officiële specificaties van dit apparaat wilt controleren, gaat u naar deze pagina: ASUS USB-AC68-specificaties.

Zowel het ontwerp als de hardwarespecificaties van de ASUS USB-AC68 zijn veelbelovend. U moet kunnen genieten van snelle draadloze netwerkverbindingen wanneer u deze gebruikt.

De ASUS USB-AC68-adapter instellen en gebruiken

U kunt de ASUS USB-AC68 gebruiken door hem rechtstreeks op een USB 3.0-poort aan te sluiten of door hem in de houder te steken die door ASUS wordt aangeboden. De eerste optie is handig voor laptops, terwijl de tweede handig is voor desktopcomputers.

Nadat u het apparaat hebt aangesloten, moet u de stuurprogramma's ervoor installeren. Zoals we eerder vermeldden, hadden we een vroeg voorbeeld om te testen en we misten de ondersteuningsschijf. Als u de schijf met stuurprogramma's niet bij de hand hebt, moet u deze downloaden van de ASUS-ondersteuningswebsite. Nadat de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, kunt u rechtstreeks vanuit Windows verbinding maken met draadloze netwerken met behulp van de ingebouwde functies voor het beheren van WiFi-verbindingen.

We hebben een desktopcomputer aangesloten op de draadloze netwerken die werden uitgezonden door een ASUS RT-AC88U-router. We hadden geen problemen bij het verbinden met het netwerk. We hebben bestanden over het netwerk verzonden, gestreamde media, online gamen en surfen op het web. Alle activiteiten werden uitgevoerd zonder stabiliteitsproblemen en we genoten van solide prestaties. Maar meer hierover, op pagina twee van deze recensie.