Anders

6 dingen die je kunt doen met de Xbox-app in Windows 10

De Xbox-app van Windows 10 is hoe Microsoft tegemoetkomt aan de behoeften van de gamers-gemeenschap. Het is een app die is ontwikkeld om je gamingleven te verbeteren, door tools aan te bieden waarmee je games kunt streamen vanaf je Xbox One-console, de games kunt opnemen die je speelt, kunt communiceren met vrienden, meedoen aan gameclubs enzovoort. Vandaag hebben we besloten om u enkele van de meest interessante dingen te laten zien die u kunt doen met de Xbox-app van Windows 10. Als we uw interesse hebben, lees dan verder:

OPMERKING: deze handleiding is gemaakt met de Xbox-app van Windows 10 Creators Update, die in het voorjaar van 2017 wordt uitgebracht.

1. Stream games vanaf je Xbox One naar je pc

Sta je toe om games van je Xbox One-console naar je Windows 10-pc te streamen, is waarschijnlijk het beste wat Microsoft voor zijn Xbox-app kan doen. Er zijn slechts twee vereisten om de gamestreaming te laten werken. De eerste is dat zowel je Xbox One-gameconsole als je Windows 10-pc zijn verbonden met hetzelfde lokale netwerk. De tweede is dat je een gamepad op je Windows 10 pc moet hebben aangesloten. Als je aan beide eisen voldoet, kun je doorgaan en genieten van het spelen van je favoriete Xbox-spellen op elke Windows 10-computer, laptop of zelfs op een Windows 10-tablet die je thuis hebt liggen.

2. Games opnemen

De tweede belangrijke functie van de Xbox-app van Windows 10 is de mogelijkheid om uw games op te nemen. Het heet Game DVR en het is ingebouwd in Windows 10, wat betekent dat het waarschijnlijk beter gaat werken en minder verwerkingskracht van je computer vergen dan andere software van derden zoals Fraps, Raptr of Nvidia's ShadowPlay.

3. Beheer geïnstalleerde spellen

De Xbox-app van Windows 10 bevat een gedeelte waarin al uw geïnstalleerde games worden verzameld, voor eenvoudige toegang. Beschouw het als een verzameling games van soorten, die alles toont wat je hebt geïnstalleerd op je Windows 10 pc. Helaas is deze functie niet erg goed ontwikkeld - sommige games kunnen niet eenvoudig worden gedetecteerd op Windows 10-pc's, dus het is zeer waarschijnlijk dat je sommige van je games handmatig zult moeten toevoegen.

4. Socialiseren met andere gamers

Een van de essentiële menselijke eigenschappen is dat we socialiseren. Microsoft weet het ook en ze konden het socialisatiegedeelte niet verlaten, vooral niet voor gamers. Daarom bevat de Xbox-app van Windows 10 ook veel sociale functies.

Je kunt met je vrienden chatten met dezelfde app; je kunt groepen maken, meedoen aan gokclubs, feesten creëren of gewoon opscheppen over je grootste prestaties in de game.

5. Controleer uw spelprestaties

Prestaties zijn de medailles van games: wanneer je een bepaalde activiteit voltooit in een game die je speelt, kan de ontwikkelaar je belonen met een titel. Hoewel prestaties niet essentieel zijn voor het spelen van games, kunnen ze een psychologische truc zijn om je competitiever te maken en je te motiveren om te leren en te verbeteren. Xbox biedt ondersteuning voor prestaties, dus als de game die je speelt een achievements-systeem heeft, kun je die van jou bekijken in de app. De app bevat al je prestaties voor al je gespeelde games, zowel op je Windows 10-pc als op je Xbox One-console.

6. Koop spellen

De Xbox-app bevat ook een Store- sectie waarin u games kunt vinden, gratis of betaald, voor uw Windows 10 pc of apparaat. Hoewel u hier een paar van de games kunt zien die door Microsoft gepromoot worden, in de Xbox-app, wanneer u erop klikt of erop tikt, start Windows 10 automatisch de Windows Store en toont u meer details over hen, evenals aankoopopties .

Conclusie

Microsoft wil dat de Xbox-app van Windows 10 een one-stop-shop wordt voor alle gamers die dit besturingssysteem gebruiken. En om dat te worden, biedt de Xbox-app tal van spannende functies en hulpmiddelen. Naar onze mening zijn de meest aantrekkelijke daarvan de home streaming-functie en de Game DVR-tool. Vind je de Xbox-app in Windows 10 leuk? Gebruik je het regelmatig en hoe? Deel uw mening in de reacties hieronder.