Nieuws

De eerste smartphone die je met zeep kunt wassen. Echt!

Het schoonmaken van uw smartphone is altijd al een wenselijk doel geweest, hoewel dit zelden is uitgevoerd. Kyocera lanceert in Japan 's werelds eerste smartphone die met zeep kan worden gewassen. De hygiënecampagnes om 'handen wassen' te promoten, kunnen nu 'en uw smartphone' toevoegen aan de slogan. Hoe werkt dit en wie heeft het nodig? Is er een markt voor smartphones die met zeep kan worden gewassen?

Was me grondig

Kyocera heeft de vraag ter harte genomen en kwam op het gebied van smartphones met een apparaat dat precies dat kan: grondig wassen. Digno Rafre is 's werelds eerste smartphone die met zeep kan worden gewassen. Dit is een niveau van netheid waar we alleen maar van kunnen dromen met onze bestaande smartphones.

De promotievideo en de felle, levendige kleuren wijzen op een product dat is ontworpen voor kinderen.

Voeg daarbij een drijvend dok met rubberen eend en je krijgt de foto van een uitgebreid speelgoed dat in de handen van kinderen vaak vuil kan worden.

De reactie op het nieuws van over de hele wereld suggereert echter een zeer volwassen enthousiasme voor het idee. De touch-interface van de smartphone veranderde de manier waarop we omgaan met internet, maar bracht ook een enorme bacteriecultuur recht onder onze neus. De aanwezigheid van bacteriën op smartphones is normaal voor vaak aangeraakte oppervlakken in huiselijke of openbare ruimtes. Het probleem is hoe vaak we de apparaten aanraken en het feit dat we ze zo dicht bij onze gezichten brengen.

Gezondheidsrisico's bij gebruik van smartphones

De exacte gezondheidsrisico's verbonden aan het gebruik van de smartphone worden nog onderzocht. Bij een gezond verstand moeten we onze smartphones, net als onze handen, vanuit hygiënisch oogpunt behandelen. We moedigen onszelf en anderen aan om onze handen regelmatig te wassen en hetzelfde zou met de smartphones gedaan moeten worden.

Er zijn op dit moment schoonmaakopties beschikbaar, en we raden je aan ze voorlopig te gebruiken totdat je een smartphone voor zeep wassen hebt. De gebruikelijke reinigingsopties zijn droge microfiberdoeken en met alcohol geïmpregneerde doekjes.

Terugkomend op de zeepwassensmartphone, is de vraag: hoe werkt dit? En waarom is dit zo belangrijk? Allereerst zijn voor Japan bijna alle smartphones die tegenwoordig worden verkocht waterdicht. Dit zorgt voor per ongeluk morsen, maar het beschermt de smartphone niet tegen schrobben en spetteren in verband met een goede zeepreiniging.

Hoe is het Kyocera gelukt om een ​​waterdichte smartphone te maken?

Kyocera maakte een cryptische verwijzing dat het "betere afdichting" biedt. Wat we wel weten is dat we in Digno Rafre een technologie hebben die al in Kyocera Urbano Progresso wordt gebruikt en die de noodzaak van een luidspreker overbodig maakt. Het geluid wordt doorgelaten door het lichaam en door de lucht in de gehoorgang, door trillingen en zorgt voor een beter geluid wanneer u in luidruchtige ruimtes telefoneert. De eliminatie van een klassieke luidspreker lost een groot probleem op met afdichten. Een andere technische verbetering is de weerstand tegen warm water. Digno Rafre is bestand tegen temperaturen tot 110 ° Fahrenheit (43 ° Celsius).

Zou je een smartphone kopen die je met zeep kunt wassen?

De telefoon wordt vrijgegeven door de koerier KDDI voor ongeveer $ 465 aanstaande vrijdag 11 december. We zijn benieuwd hoe de smartphone in Japan zal verkopen. Wordt het een apparaat voor kinderen of, gedreven door op hygiëne gerichte volwassenen, zal het een groter spectrum van consumenten dekken?

Wat zou jij doen? Koop je het liever voor een kind of voor jezelf? Laat het me weten in reacties hieronder.

Bron Kyocera