Beoordeling

ASUS ROG Strix Flare review: het toetsenbord om je gaming te verlichten

We hebben onlangs een van de nieuwste gaming-toetsenborden van ASUS ontvangen: de ROG Strix Flare . Het is een mechanisch toetsenbord, met RGB-verlichting, dat is ontworpen voor gamers en dat wordt geleverd met een paar unieke functies. Het belooft verbluffende lichteffecten, geweldig design en de bevestigde kwaliteit en uithoudingsvermogen van de Cherry MX-switches. Na een week testen en spelen, willen we graag onze mening geven over ASUS ROG Strix Flare . Als u nieuwsgierig bent om te weten of dit een goed toetsenbord voor u is, lees dan onze review:

ASUS ROG Strix Flare: voor wie is het goed?

Het ASUS ROG Strix Flare- toetsenbord is een goede keuze voor:

 • Gamers die dol zijn op de RoG-branding
 • Mensen die van lichteffecten op hun accessoires houden
 • Typisten die een uitstekend mechanisch toetsenbord willen (en die kunnen worden aangeschaft met Blue Cherry MX-switches)

Voors en tegens

Er zijn veel goede dingen te zeggen over de ASUS ROG Strix Flare :

Waar te kopen

Koop nu Koop nu
 • Het is een mechanisch toetsenbord dat geweldig is voor gamers en ook voor typisten
 • Het kan worden uitgerust met vier verschillende Cherry MX RGB-schakelaars: rood, blauw, zwart en bruin
 • De lichteffecten ervan zijn indrukwekkend
 • De multimediacontroles, de gamingmodusknop en de verlichtingstoets zijn erg handig geplaatst, in het linkerbovengedeelte van het toetsenbord
 • Het heeft een extra USB-poort, die doorlaat en kan worden gebruikt om een ​​ander apparaat op uw computer aan te sluiten

We hebben ook een paar minder positieve aspecten geïdentificeerd:

 • Het is allemaal gemaakt van plastic en hoewel het van hoge kwaliteit kunststof is, zou metaal beter zijn geweest
 • De ROG Armory 2-software blijft achter bij wat de concurrentie te bieden heeft
 • Bij de lancering is het een duur toetsenbord
Product Nominaal 4/5

Vonnis

Het ASUS ROG Strix Flare gametoetsenbord is een geweldig apparaat voor elke gamer, vooral voor diegenen die houden van lichteffecten of fans zijn van het merk Republic of Gamers . ASUS heeft geweldig werk verricht door ervoor te zorgen dat dit toetsenbord er mooi en vriendelijk uitziet voor gamers. Hoewel er veel meer goede dingen te zeggen zijn dan er negatieven zijn, kunnen we dit toetsenbord alleen aanbevelen aan gamers die zich de premium prijs kunnen veroorloven.

Unboxing van het ASUS ROG Strix Flare mechanische gaming-toetsenbord

Het ASUS ROG Strix Flare gaming-toetsenbord wordt geleverd in een doos van premium karton. Het is in matzwart geschilderd en de grote afbeelding van het toetsenbord erop is in glanzende kleuren afgedrukt. Alleen al door ernaar te kijken, kun je vertellen dat dit een premium-apparaat is, en de paar stickers erop laten je weten welk type Cherry MX RGB- switches het gebruikt, en laten ook de compatibiliteit zien met andere apparaten van ASUS die AURA Sync ondersteunen - een functie waarmee u lichteffecten kunt synchroniseren tussen ASUS-componenten en accessoires.

Op de achterkant en aan de zijkanten van de doos, kunt u meer te weten komen over de specificaties en belangrijkste kenmerken van het toetsenbord.

Open de doos en je zult het toetsenbord en zijn afneembare polstootkussen, twee Republic of Gamers-stickers, de snelstartgids en de garantiekaart vinden.

De unboxing-ervaring die je krijgt met de ASUS ROG Strix Flare is die van een premium hardwareapparaat. De doos ziet er geweldig uit en de aandacht voor details is vanaf het begin duidelijk.

Hardwarespecificaties

De ASUS ROG Strix Flare is een mechanisch gaming-toetsenbord en dat betekent dat het mechanische schakelaars gebruikt voor de toetsen. Ze zijn allemaal RGB, dus ze kunnen allemaal worden verlicht in elke gewenste kleur. De schakelaars die u voor dit toetsenbord kunt kiezen, zijn:

 • Cherry MX RGB Red - lineaire respons, niet-klikachtige en snelle bediening. De bedieningskracht is 45 cN.
 • Cherry MX RGB Brown - lichte, tactiele feedback, geen hoorbare klik. De bedieningskracht is 45 cN.
 • Cherry MX RGB Blue - sterke voelbare feedback, hoorbare klik. De bedieningskracht is 50 cN.
 • Cherry MX RGB Black - lineair, geen hoorbare klik, sterke veer voor snelle reset van de schakelaar. De bedieningskracht is 60 cN.

Het ASUS ROG Strix Flare- toetsenbord dat we hadden om te testen, gebruikte Cherry MX RGB Brown-switches. Deze schakelaars zijn goed voor zowel typisten als gamers, omdat ze goede voelbare feedback geven, maar niet zo lawaaierig zijn als de blauwe schakelaars. U kunt ze dus in kantoorruimtes of thuis gebruiken.

De Cherry MX RGB-switches zijn ontworpen om elk 50 miljoen persen mee te nemen. Dat betekent dat de ASUS ROG Strix Flare vele jaren mee moet gaan. U kunt daar meer over leren in onze analyse: hoe lang zijn miljoenen toetsaanslagen en klikken, in jaren ?.

De ASUS ROG Strix Flare is een volledig toetsenbord en biedt naast de standaardtoetsen ook een gamemodustoets, een verlichtingstoets, een reeks van vier mediaknoppen en een volumewiel.

Om verbinding te maken met uw computer, gebruikt het toetsenbord een dikke gevlochten kabel met aan het uiteinde twee USB-connectoren. Het heeft twee connectoren nodig omdat het toetsenbord ook een USB-poort heeft. De kabel is niet afneembaar, maar op 70 inch (178 cm) is deze lang genoeg om aan alle behoeften te voldoen.

Het ASUS ROG Strix Flare- toetsenbord heeft een breedte van 17, 47 inch (45, 4 cm), een diepte van 15, 5 cm (5, 1 inch) en een hoogte van 3, 12 inch (3, 1 cm). Het toetsenbord is ook zwaar, weegt 2, 77 lbs of 1, 256 kg.

De besturingssystemen die officieel worden ondersteund door de ASUS ROG Strix Flare zijn Windows 10 en Windows 7. Het zou echter ook goed moeten werken met andere moderne besturingssystemen en de lichteffecten zouden ook moeten werken. Het enige probleem is dat u alleen de profielen kunt aanpassen die zijn opgeslagen in het ingebouwde flashgeheugen. Voor alle aanpassingsopties hebt u de ASUS ROG Armory 2- software nodig die alleen in Windows kan worden gebruikt.

De hardware specificaties zijn goed en laten zien dat de ASUS ROG Strix Flare een toetsenbord is voor pretentieuze gamers.

Het ASUS ROG Strix Flare-gametoetsenbord gebruiken

Het ASUS ROG Strix Flare gaming-toetsenbord ziet er geweldig uit en het talent van de ontwerpers van ASUS valt niet te ontkennen. Het toetsenbord gebruikt een toetsenindeling van volledige grootte en de plaat onder de toetsen is op de diagonaal verdeeld: de rechterkant onderscheidt zich van de rest door een licht geborsteld oppervlak te hebben.

Het ASUS ROG Strix Flare gaming-toetsenbord heeft ook kleine randen aan de zijkanten en naar u toe. Dat betekent dat het geen grote footprint op uw bureau heeft, wat naar onze mening geweldig is.

De RGB-verlichting op de toetsen vraagt ​​uw aandacht vanaf de eerste ontmoeting met dit toetsenbord. Ze zijn allemaal verlicht en aanpasbaar en wat anders is dan andere soortgelijke toetsenborden, is dat de toetsen allemaal bovenop een witte reflecterende plaat zitten. Dit geeft de toetsen een neonlichteffect dat je kunt liefhebben of haten. De meeste mensen zullen het waarschijnlijk leuk vinden, hoewel sommigen misschien beweren dat verlichting alleen de symbolen op de toetsen is beter en minder storend. Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke voorkeur. Hier is een videofragment dat je kunt bekijken om te zien hoe de lichteffecten eruit zien op het ASUS ROG Strix Flare gaming-toetsenbord:

De ASUS ROG Strix Flare heeft nog een trucje voor de liefhebber van lichteffecten op hun gadgets. De zijkanten van het toetsenbord hebben hun eigen speciale LED's die licht op uw bureau projecteren. Het is hetzelfde effect dat je waarschijnlijk hebt gezien op getunede auto's met neons op hun drempels.

Op de rechterbovenhoek van het toetsenbord bevindt zich een kleine transparante plastic inlage met het ROG-logo erin geëtst. De gimmick is dat dit plastic ook oplicht, net als de rest van het toetsenbord. Als u wilt, kunt u deze zelfs vervangen door een aangepaste versie als u uw team- of bedrijfslogo wilt laten zien.

Aan de linkerbovenkant vindt u een reeks multimediatoetsen en twee andere handige knoppen. Eerst is er een groot volumewiel, vervolgens zijn er twee knoppen om de gamemodus in te schakelen en om het helderheidsniveau van het toetsenbord te wijzigen, en dan is er een aparte set van vier multimediatoetsen voor afspelen / pauzeren, stoppen, terugspoelen en doorsturen . Je zou kunnen zeggen dat er niets spectaculairs is aan deze knoppen, maar je hebt het mis: in tegenstelling tot de meeste gaming-toetsenborden, heeft de ASUS ROG Strix Flare al deze knoppen aan de linkerkant geplaatst, niet aan de rechterkant. Dat betekent dat u niet langer uw hand van uw muis hoeft te nemen tijdens het spelen, om het volume te regelen of om het audionummer dat u beluistert te veranderen.

Helaas ziet het toetsenbord eruit alsof het allemaal van plastic is gemaakt of tenminste de buitenste laag is. Als je er met je vinger op drukt, kun je het voelen en zien buigen het een beetje.

Het toetsenbord wordt ook geleverd met een afneembaar polstootkussen. Het ziet er mooi uit, en het ontwerp past goed bij het toetsenbord: de rechterkant is licht geborsteld en gaat vanaf het toetsenbord verder met hetzelfde oppervlak. Links onderaan is het merk en het logo van Republic of Gamers afgedrukt, wat er goed uitziet. Het polstootkussen is stevig, maar het is ook gemaakt van plastic, wat betekent dat uw handen waarschijnlijk gaan zweten wanneer u het toetsenbord op een warme dag gebruikt.

De achterkant van het toetsenbord heeft een USB-poort die passeert. U kunt het gebruiken om alles te verbinden wat u wilt, zonder dat u de achterkant van uw computer hoeft te bereiken. Op de bodem heeft de ASUS ROG Strix Flare twee steunpoten met grote rubberen delen erop. De grip is erg goed op je bureau.

Zolang we dit toetsenbord tijdens het testen hadden, gebruikten we het om een ​​paar van onze favoriete spellen te spelen. De ASUS ROG Strix Flare werkte heel goed, en de feedback die we kregen van zijn Cherry MX-switches was uitstekend. We speelden Skyrim, Mass Effect: Andromeda, League of Legends en de oude Brutal Legend, en het toetsenbord deed het geweldig in alle games.

De ASUS ROG Strix Flare is een gaming-toetsenbord met een ontwerp dat beslist de aandacht trekt. We hielden vooral van de RGB-lichteffecten op de toetsen en de zijkanten van het toetsenbord en de plaatsing van de multimediatoetsen in het gebied linksboven.

De ASUS ROG Armory 2-software

Het ASUS ROG Strix Flare- toetsenbord kan worden aangepast met behulp van de ASUS ROG Armory 2- software. Met deze software kunt u profielen voor het toetsenbord maken en:

 • Verander verlichtingspatronen
 • Stel in welke sneltoetsen zijn uitgeschakeld in de spelmodus
 • Neem macro's op en wijs ze toe
 • Synchroniseer de lichteffecten met andere Aura-compatibele apparaten van ASUS
 • Controleer de statistieken over het aantal toetsaanslagen per minuut voor enkele toetsen die vaak worden gebruikt in games

U kunt ook vijf profielen maken en gebruiken. Dat komt waarschijnlijk omdat de ASUS Strix Flare slechts vijf profielen in zijn flashgeheugen kan opslaan. De software moet daar echter niet toe beperkt zijn en moet een onbeperkt aantal profielen toestaan. Sommige gamers houden van verschillende profielen voor elk spel dat ze spelen, en dat betekent meer dan vijf.

De statistieken die u uit de software kunt halen, zijn een beetje vreemd: u kunt de toetsaanslag per minuut bekijken voor een paar standaardtoetsen, maar u krijgt geen details over de andere toetsen op het toetsenbord. Je moet ook ROG Armory openen en op de knop Record drukken voordat de software begint met het opnemen van statistieken. Dat is niet erg handig.

De ASUS ROG Armory 2-software is goed genoeg voor basisbehoeften en is goed voor het synchroniseren van lichteffecten met andere Aura-compatibele apparaten van ASUS. Het is echter niet in de buurt van wat de concurrentie biedt met betrekking tot software.

Vind je het ASUS ROG Strix Flare gaming-toetsenbord leuk?

Nu weet je wat onze mening is over het ASUS ROG Strix Flare gaming-toetsenbord. Er zijn veel dingen die we leuk vinden, maar er zijn er ook een paar die kunnen worden verbeterd. Wat denk jij ervan? Vergeet niet dat u uw mening kunt delen in de opmerkingen hieronder.