Beoordeling

Gratis Android-spel van de maand - Herziening van Ignatius

Hou je van films? Ben je gebiologeerd door de vreemde werelden, epische verhalen, boeiende foto's en de menselijke gevoelens die ze kunnen uitbeelden? Heb je ooit gedacht hoe cool het zou zijn om daadwerkelijk in de wereld van een film te zijn? Er is een klein mannetje dat hetzelfde dacht en zijn verhaal werd niet al te mooi, omdat hij vast kwam te zitten in die wereld. Maar nu kun je hem helpen ontsnappen. Ignatius is een nieuwe toevoeging aan de Google Play Store: het is een gratis spel waarbij je heel dicht bij de film kunt komen. Lees onze review om alle details te leren:

Licht, camera, actie!

Nadat we een Android-smartphone een tijdje hadden gebruikt, werden we allemaal nieuwsgierig naar de mogelijkheden die het biedt naast de standaardtoepassingen. Natuurlijk was een van onze interesses spellen: gelukkig groeit de Google Play Store erg snel en verschijnen er steeds meer hoogwaardige games in de aanbieding. Toch is het lang geleden dat we de kans hadden om te spelen met een echt goede platformgame (een spel waarbij je je personage moet begeleiden om te springen tussen hangende platforms, over obstakels of beide om het spel vooruit te helpen) op onze favoriete Android-smartphone of tablet. Ignatius komt heel dichtbij om zoiets te zijn.

Het is vrij recent aan de Play Store toegevoegd, dus we hebben het over een hele nieuwe game, die - hopelijk - nog een lang leven te wachten staat. Maar goed, we zijn er al aan gewend om je een aantal echt nieuwe en leuke dingen te laten zien in onze besprekingen over games. :)

We hebben het over een platformgame die alle gebruikelijke en klassieke elementen bevat die specifiek zijn voor een game van dit genre. Het is van het 2D-side-scrolling-type, wat betekent dat je je hoofdpersonage (Ignatius in dit geval) kunt besturen die dingen kan uitvoeren, springen, oppakken en neerleggen en speciale objecten activeren.

Als we het hebben over klassieke platformerelementen, hebben we er echt veel van: behalve gaten in het niveau, waar je kunt vallen, zijn er ook bewegende stappen, hoge platforms, instortende bruggen en getimede sprongen.

Net als bij de meeste platformgames, zijn de bedieningselementen vrij eenvoudig: je kunt Ignatius naar links of rechts verplaatsen door te vegen, of door op virtuele links en rechts aan de linkerkant van het scherm te tikken. Springen, van richels vallen en dingen activeren wordt altijd gedaan via de drie virtuele toetsen aan de rechterkant.

Het doel van elk niveau is vrij simpel: je moet drie filmrollen verzamelen die je kunt gebruiken om een ​​portal te activeren, waarmee je naar het volgende niveau kunt gaan. Er zijn ook enkele uitzonderingen, omdat sommige niveaus eindigen als Ignatius valt in een schijnbaar bodemloze put en een paar keer moet je gewoon weglopen van het huidige niveau.

Natuurlijk zal je reis niet zo eenvoudig zijn als een wandeling in het park, er zijn veel dingen die je doel proberen te hinderen: de niveaus hebben obstakels zoals lavakuilen en bodemloze gaten die je gemakkelijk kunnen doden, en er zijn ook verschillende soorten van vreemde wezens die je pijn doen als je ze aanraakt. Houd altijd je gezondheidsbalk in de gaten, want je kunt niet veel hits overleven. Er zijn een aantal gezondheidsdranken verspreid over de niveaus, maar je zult er niet veel van vinden.

Een andere belangrijke game-monteur is de besparende engine: er is geen autosave-functie in Ignatius, dus denk eraan om vaak te sparen, zelfs aan het begin van elk level, anders zul je lange delen van het spel twee keer moeten doen.

Een hele nieuwe wereld

Het ding dat Ignatius onderscheidt van andere platformertitels is de sfeer. De graphics bestaan ​​uit prachtige, handgetekende, zwart-witte achtergronden en schattige personages, en de scènes worden nog beter gemaakt door af en toe kleurgebruik (zoals in Sin City) en superbelichtingseffecten en schaduwen.

De visuele ervaring gaat gepaard met een kalmerende en enigszins griezelige muzikale track die, hoe stil het ook is, de specifieke sfeer van het spel vervolledigt.

Wat het verhaal betreft, jij bent Ignatius, een jongere die behoorlijk verveeld is met zijn leven als accountant, en op een dag, terwijl hij van zijn werk naar huis gaat, ziet hij dat er een bioscoop in de stad is. Hij is geïntrigeerd en uitgenodigd door de eigenaar van de bioscoop, Vigo, om de machines van dichterbij te bekijken. Dit is waar hij wordt vervormd in de filmwereld, van waaruit hij probeert te ontsnappen.

Het verhaal begint heel goed en tijdens het spel kun je pagina's verzamelen uit een memoiresboek waarin het verhaal van Vigo wordt verteld en wat hij te maken heeft met Ignatius. Dit alles gaat gepaard met vele geweldige paaseieren, die in feite referenties zijn naar legendarische films en acteurs.

Helaas, hoe mooi het verhaal ook begint, en hoe interessant de toevoeging van Vigo's verhaallijn ook mag lijken, het eindspel is erg cliché en lukraak - het lijkt erop dat de schrijver niet genoeg tijd had om de verhaallijn goed af te maken en te maken Het deel van Vigo is meer dan een gemakkelijk te raden subplot.

Twee andere negatieve aspecten van Ignatius zijn de bedieningselementen en de tekst. Wat de eerste betreft, leken de veegbesturingselementen te traag om te reageren, wat fataal kan zijn in het geval van een platformgame, terwijl de pijlbedieningen veel te klein en moeilijk te raken zijn. Dit verhoogt de anders niet al te grote moeilijkheid, met onnodige frustratie.

Wat de tekst betreft, moeten we zeggen dat het veel spelling- en grammaticale fouten bevat die de onderdompeling en de algehele gameplayervaring echt teniet doen. Jongens, ik weet zeker dat je iemand had kunnen vinden om dit te controleren, er zijn meer mensen zoals onze eigen Marte Brengle!

Downloaden: Ignatius

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Ignatius is een platformgamespel dat je echt een verborgen juweel kunt noemen. Het is een titel gemaakt door een klein indie-ontwikkelaarsteam uit Polen: Sons of lasser . Dit team wordt gerund door twee broers en ze hebben een veel betere baan dan veel grote gaming-studio's. Naast een goede platformgame, heeft Ignatius ook een heel sterke toevoeging: de atmosfeer, iets dat moeilijk te pakken is. Maar ze hebben het vastgespijkerd!

Natuurlijk heeft het spel zijn gebreken, zoals het ontbreken van een autosave-functie en enkele spelfouten, maar ons grootste probleem is de lengte: we hadden het graag uren en uren gespeeld en we hadden nog meer puzzels gewild. Helaas bevindt het spel zich nog in de beginfase en waarschijnlijk zal er in de toekomst meer inhoud worden ontwikkeld.

Hoe dan ook, we hopen echt dat Paweł & Przemek, de twee ontwikkelaars, hun hoofdproject niet zullen verlaten en kwaliteitsinhoud blijven toevoegen aan de game, die uiteraard met liefde is gemaakt. Ga zo door en speel het met liefde!