Tutorial

Hoe start en gebruik je de timer in Windows 10

Net als veel andere Windows-gebruikers, breng je waarschijnlijk veel tijd door op je computer en apparaten, zelfs bij het doen van taken zoals koken. Als u uw keuken niet wilt platbranden, kunnen timers een zeer nuttige aanvulling zijn. Windows 10 bevat een functie genaamd Timer, te vinden in de app Alarms & Clock, die we heel gemakkelijk vinden, zelfs voor beginners. In dit artikel laten we zien waar de timer te vinden is en hoe timers zo eenvoudig mogelijk in te stellen en te verwijderen. Laten we beginnen:

Waar vind je de timer in Windows 10

De timer is opgenomen in de app Alarmen en klok. De manieren die u kunt volgen om deze app te openen, waren al gedetailleerd in een van onze vorige artikelen: Hoe alarmen instellen, bewerken en verwijderen in Windows 10.

Wanneer het venster Alarmen en klok wordt geopend, selecteert u het tabblad Timer in het bovenste menu.

Hoe een timer in te stellen in Windows 10

Een nieuwe timer instellen kan vrij eenvoudig worden gedaan y. Druk in het gedeelte Timer van het venster Alarmen & Klok op de knop "+" in het onderste menu.

Het eerste dat je kunt doen is je timer op de juiste manier een naam geven. Tik op het veld onder Timer naam en begin een nieuwe naam te typen.

Vervolgens kunt u de duur van uw timer instellen. Selecteer een aantal uren, minuten en seconden en druk op de selectieknop onderaan het vervolgkeuzemenu.

Om uw timer op te slaan, drukt u op de knop Opslaan in het onderste menu.

Nu is je timer ingesteld. U kunt op de knop Uitvouwen drukken, zodat de timer in het hele venster wordt weergegeven.

Als u op de knop Uitbreiden drukt, ziet uw timer eruit als de onderstaande schermafbeelding. Druk op Herstellen om uw timer in de gebruikelijke, minimale weergave te bekijken.

Druk op de knop Afspelen om het aftellen te starten in een van de weergaven.

Als u wilt dat uw timer opnieuw begint, drukt u op de knop Reset.

U kunt ook uw alarm pauzeren door op de knop Pauzeren te drukken.

Hoe een timer te verwijderen in Windows 10

Het verwijderen van timers met behulp van de alarmen en klok is ook erg eenvoudig. Zoals we al weten, worden alle timers weergegeven op het tabblad Timer. Om een ​​of meer timers te verwijderen, drukt u op de knop Selecteren in de onderste menubalk, direct naast de knop "+".

Nu verschijnt er telkens naast een knop Verwijderen. Druk op deze knop om een ​​of meer timers te verwijderen.

Wanneer u klaar bent met het verwijderen van uw timers, drukt u op de knop Gereed in de onderste menubalk en uw resterende timers worden opnieuw weergegeven in de gebruikelijke weergave.

Wanneer u timers verwijdert, blijven degene die u al hebt gestart werken tijdens dit proces. Als u ervoor kiest om ze te verwijderen, worden ze achteraf verwijderd.

Wat te doen als je timer is afgelopen

Wanneer de ingestelde timer eindigt, verschijnt er een melding in de rechterbenedenhoek van het scherm. Druk op Negeren en je bent klaar. Merk op dat de timer zal klinken, zelfs als uw computer is gedempt. Ook als u naar muziek luistert, worden alle andere geluiden verlaagd, zodat u uw timeralarm kunt horen.

Conclusie

Het instellen van timers in Windows 10 kan erg handig zijn, vooral als u veel tijd op uw computer doorbrengt. Hoewel de app Alarms & Clock niet nieuw is en werd geïntroduceerd in Windows 8.1, was deze functie niet erg populair. Helaas kunt u Cortana niet gebruiken om uw timers te beheren, zoals bijvoorbeeld alarmmeldingen. U kunt Cortana echter gebruiken om de app Alarmen en klok te openen. Uiteindelijk vonden we dat deze app heel gemakkelijk te gebruiken was en als je al gewend bent timers in te stellen op je smartphone, dan zal deze procedure bekend lijken. Als u vragen heeft over de app Alarms & Clock, aarzel dan niet om deze met ons te delen in de onderstaande opmerkingen.