Tutorial

De Windows 8 Customization Guide voor de traditionele pc-gebruiker

Hoewel Windows 8 hybride van aard is, betekent dit niet dat je het niet kunt gebruiken op traditionele desktops en laptops. Het werkt prima en, meestal, sneller dan Windows 7. Maar Windows 8 doet dingen heel anders dan wat je in eerdere versies van Windows gewend was. Je zult moeten experimenteren, en je zult waarschijnlijk meer maatwerk willen doen dan je in het verleden gewend was. Als je eenmaal een paar stappen hebt doorlopen en leerervaringen hebt opgedaan, ben je goed om te gaan en zul je productief zijn. Hier is hoe:

Stap 1. Leer de basisprincipes over Windows 8

Eerst moet je de basisbeginselen goed leren kennen en de kernfuncties van Windows 8 leren kennen.

De grootste nieuwigheid in Windows 8 is het startscherm - een verrijkt startmenu met volledig scherm. Een van de dingen die u moet weten, is hoe u het kunt starten: Introductie van Windows 8: zes manieren om toegang te krijgen tot het startscherm.

Om volledig te begrijpen hoe het startscherm werkt, moet u weten wat een tegel is en hoe deze werkt. We hebben de perfecte tutorial voor u: Introductie van Windows 8: What are the Tiles ?.

Charmes zijn een ander belangrijk element in Windows 8, omdat ze u helpen bij het navigeren, configureren en gebruiken van verschillende services, apparaten en apps. In deze tutorial leert u alles over hen: Introductie van Windows 8: What are the Charms ?.

PC-instellingen is een lichtgewicht configuratiescherm met extra instellingen. In deze tutorial leer je hoe je er toegang toe kunt krijgen: Introductie van Windows 8: Five Ways voor toegang tot pc-instellingen.

Last but not least, heeft u een aantal aanwijzingen nodig over de nieuwe procedure voor het afsluiten of opnieuw opstarten van uw computer. Deze tutorial legt uit hoe het allemaal werkt: 5 manieren om een ​​Windows 8-computer of -apparaat te sluiten of opnieuw te starten.

Nu je de basis hebt geleerd die je nodig hebt om je weg te vinden in Windows 8, is het tijd om naar stap twee te gaan.

Stap 2. Installeer alle desktopsoftware die u nodig hebt

Uw gebruikelijke desktop-programma's werken zowel in Windows 8 als in eerdere versies van Windows. Als u een traditionele desktop of laptop gebruikt, moet u doorgaan en al uw favoriete programma's installeren.

Negeer Windows 8-apps en concentreer u op uw gewone programma's.

Stap 3. Test de ingebouwde Windows 8-apps

Zodra je je programma's hebt geïnstalleerd, focus je op de apps die gebundeld zijn met Windows 8. Je zult een aantal interessante edelstenen vinden.

Als je hulp nodig hebt bij het begrijpen van wat er anders is aan Windows 8-apps, lees dan deze handleiding: Wat is een Windows 8-app? Hoe verschilt dit van een bureaubladtoepassing? We hebben ook een verzameling zeer nuttige tips toegevoegd voor het werken met apps: Introductie van Windows 8: 7 Tips voor het werken met apps. Ze zullen van pas komen, vooral wanneer je voor de allereerste keer apps uitprobeert.

Bepaal welke apps u wilt houden en welke u wilt verwijderen.

Stap 4. Controleer de winkel voor andere handige apps

Ga vervolgens naar de Windows Store en controleer de apps die daar zijn gevonden. U zult enkele coole edelstenen vinden die het waard zijn om te gebruiken. Twee aanbevelingen van ons: de app Wikipedia en de Kindle-app.

Raadpleeg deze tutorial voor meer informatie over het gebruik van de Store : Introductie van Windows 8: de complete gids voor de Windows Store

Stap 5. Verwijder de apps en programma's die u niet nodig hebt

Nu weet u welke apps en programma's u wilt gebruiken en verwijdert u alle apps en programma's die u niet nodig hebt. We hebben de perfecte gidsen om u te helpen:

  • Zes manieren om Windows-programma's en -apps te verwijderen of te verwijderen
  • Hoe u Windows-functies, programma's of apps kunt toevoegen of verwijderen (on) wilt zetten
  • Verzameling van software-uninstallers - Herziening van IObit versus Ashampoo versus Revo

Als u geen hybride (tablet / laptop) gebruikt, moet u rekening houden met deze "gouden" regel: als er een desktoptoepassing en een Windows 8-app voor hetzelfde is, moet u de bureaubladtoepassing behouden. Om u een voorbeeld te geven: de Skype- app ziet er goed uit en het is best cool. Het is echter nog in de kinderschoenen en kan niet dezelfde rijkdom aan functies bieden, zoals de desktop-applicatie. Tenminste niet voor nu. Het duurt nog een paar maanden van ontwikkeling totdat ze gelijk zijn.

Stap 6. Pas het startscherm aan

Nu uw apps en programma's in orde zijn, kunt u het startscherm aanpassen. Regel alles zoals u dat wilt. Hier zijn enkele handleidingen om u te helpen:

  • De complete gids om alles vast te pinnen in het startscherm van Windows 8
  • Introductie van Windows 8: Groepsnelkoppelingen op het startscherm en noem ze
  • Een klok toevoegen met de tijd op het startscherm van Windows 8

Stap 7. Pas het bureaublad aan

En last but not least, pas ook je bureaublad aan. Laat het eruit zien zoals u dat wilt, voeg een paar handige snelkoppelingen toe, enz. Hier zijn enkele handleidingen die u moet lezen:

  • Opstarten naar het bureaublad in Windows 8 & Sla het startscherm over
  • Download een bureaubladsnelkoppeling naar pc-instellingen, voor Windows 8
  • Download de snelkoppeling voor het menu "Windows afsluiten"

Conclusie

Al onze leessuggesties zouden u moeten helpen vloeiend te worden en een gelukkige Windows 8-gebruiker te worden. Als u op zoek bent naar andere interessante en nuttige gidsen om te lezen, aarzel dan niet om de onderstaande aanbevelingen te bekijken.