Tutorial

Biedt de 64-bits versie van Internet Explorer 9 betere browserprestaties?

De 64-bits versie van Internet Explorer 9 zit daar al een tijdje op mijn computer en ik heb nooit de moeite genomen om het uit te proberen. Ik wist dat er geen plug-ins voor waren en dat sommige websites niet goed zouden werken. Maar de dingen zijn ondertussen veranderd en het probleem met de plug-in is verdwenen. Daarom heb ik besloten om het voor een spin te nemen en te zien hoe goed het werkt. Ten eerste heb ik wat tijd besteed aan het uitvoeren van een paar benchmarks, deze te vergelijken met de 32-bits versie en te zien of er enige prestatiewinst is. Lees dit artikel om te leren wat ik heb gevonden.

De benchmarks gebruikt voor testen

Ik besloot om te gaan voor de volgende benchmarks: Peacekeeper, de SunSpider JavaScript Benchmark, de V8 Benchmark Suite en de HTML5-test.

Ik heb mijn persoonlijke desktop gebruikt om deze tests uit te voeren, die de volgende hardwareconfiguratie heeft: een AMD Phenom II X4 905 (2, 5 GHz) processor, een Gigabyte GA-MA785GT-UD3H moederbord, het geheugen is Corsair XMS3 DHX 6GB DDR3 1600 MHz, een Gigabyte Radeon HD6870 OC 1GB DDR5-videokaart, een RunCore Pro V 2.5 "SATA III SSD-drive van 120 GB.

Alle benchmarks, behalve de HTML5-test, zijn drie keer uitgevoerd en ik heb de gemiddelde score berekend.

Internet Explorer 9 64-bit vs 32-bit

Hieronder ziet u de resultaten die ik heb behaald voor elke benchmark. Zoals u kunt zien, is de afbeelding nogal gemengd.

In Peacekeeper is er een prestatiewinst van 2%, terwijl in de V8 Benchmark de winst slechts 0, 9% bedraagt. De Sunspider-benchmark was de enige die de 64-bit-versie bestraftte, die 1, 2% langzamer was dan de 32-bits versie.

De HTML5-test bekijkt hoe goed uw browser de HTML5-standaard en gerelateerde specificaties ondersteunt. Deze test bevestigde alleen maar dat we dezelfde standaardnaleving hebben in beide versies van de browser, wat niet verrassend is.

Is er een conclusie?

Het is duidelijk dat de prestatiewinst (indien aanwezig) zeer minimaal is. Hoogstwaarschijnlijk merkt u het niet eens tijdens het surfen op internet. Daarom, als u een snellere browse-ervaring wilt, is de 64-bits versie van Internet Explorer 9 geen goed alternatief.

Persoonlijk denk ik dat het tijd is dat we meer 64-bit browsers beschikbaar hebben, in staat om een ​​snellere surfervaring op internet te bieden. Daarom zou ik mijn testen van de 64-bits versie van Internet Explorer 9 willen voortzetten en terugkomen met nog een artikel over de echte ervaring van het gebruik ervan.