Tutorial

Hoe ziet een thuisnetwerk eruit?

In maart zijn we begonnen aan een enquête waarin we onze lezers vroegen ons meer te vertellen over hun thuisnetwerken. Het doel was om te begrijpen hoe complex thuisnetwerken zijn, wat de problemen zijn waarmee mensen worden geconfronteerd en wat we zouden kunnen doen om onze lezers te helpen. We hebben dit onderzoek op onze site uitgevoerd en ook op Tiny Hacker. We hebben 454 reacties ontvangen en nu is het tijd om een ​​deel van de resultaten te presenteren.

Hoeveel computers hebben mensen in hun thuisnetwerk?

De eerste vraag die we wilden beantwoorden, is: hoeveel computers hebben mensen in hun thuisnetwerk?

We waren zeer verrast door de cijfers en we hadden echt niet verwacht dat we zo'n diversiteit zouden zien. Het lijkt erop dat de meeste mensen (26% van de antwoorden) thuisnetwerken met 3 computers hebben. Hoogstwaarschijnlijk bracht een desktop of twee in combinatie met werklaptos mee naar huis.

De tweede categorie (met 22% van de antwoorden) van thuisnetwerken is die van meer dan 5 computers. Dit percentage is onverwacht hoog. Persoonlijk heb ik een thuisnetwerk met 2 computers (desktop + laptop) per persoon, wat een totaal van zes betekent. Ons huis is echter een uitzondering en ik ken niemand anders (op het werk of in mijn vrienden) met zoveel computers in huis. Kijkend naar de opmerkingen in onze enquête, is dit een niche van zeer technisch onderlegde mensen met complexe opstellingen voor hun thuisnetwerken. De meeste van deze mensen hebben ook een zeer diverse combinatie van besturingssystemen die ze thuis gebruiken.

Een zeer hechte derde plaats (met 21% van de antwoorden) wordt ingenomen door mensen met 4 computers in hun thuisnetwerk.

De vierde en vijfde plaats gaan naar netwerken met 2 (18% van de antwoorden) en 5 computers (13% van de antwoorden). Eigenlijk verwachtten we een groter percentage van hen.

Welk besturingssysteem gebruiken mensen in hun thuisnetwerk?

De tweede en meest interessante vraag was: welk besturingssysteem gebruiken mensen in hun thuisnetwerk?

De antwoorden waren geen verrassing. Windows 7 en Windows XP zijn erg populair met respectievelijk 79% en 68%. Wat echter verrassend is, is het feit dat Linux-distributies (29%) populairder zijn dan MAC OS X (11%).

Voor degenen onder u die werken met Windows 7, Windows XP en Windows Vista in hun thuisnetwerk, aarzel dan niet om ons Netwerk en internet gedeelte te bekijken. Daar hebben we veel tutorials over hoe je deze drie besturingssystemen mooi kunt laten spelen in hetzelfde netwerk.

Als u Windows Home Server gebruikt, aarzel dan niet om de How-To Geek-serie over het instellen van mijn Windows Home Server te bezoeken. Ze hebben een zeer goede reeks zelfstudies over het opzetten van uw netwerk met dit besturingssysteem.

Welke apparaten delen mensen op hun thuisnetwerk?

De derde vraag die we hebben gesteld, gaat over de apparaten die mensen delen via hun thuisnetwerk. Zoals verwacht zijn printers bij thuisgebruikers heel gebruikelijk (met 77% van de antwoorden), gevolgd door externe harde schijven (43%) die worden gebruikt voor het maken van een back-up van gegevens vanaf verschillende computers. Als laatste, maar met een interessant hoog percentage scanners (31%).

Conclusie

Er is nog een laatste deel van de enquête waarin we mensen hebben gevraagd hun problemen met hun thuisnetwerk met ons te delen. Omdat we zoveel antwoorden en zo divers hebben ontvangen, zullen we enige tijd besteden om ze te analyseren en zullen we snel terugkomen om de resultaten te delen. Houd ons een paar dagen bij ...

We zijn erg blij om te zien dat zoveel mensen op onze enquête hebben gereageerd. Veel dank. We waarderen het erg. Op basis van deze enquête zullen we onze redactionele strategie bijwerken en we hopen onze lezers echt nuttige tutorials te bieden die ten minste enkele van uw problemen oplossen. Tot die tijd, aarzel dan niet om te kijken naar de artikelen die we hieronder aanbevelen en op het gedeelte Netwerk en internet van onze website.