Beoordeling

Herziening van de Dell Inspiron 14 7437 - een betaalbare ultrabook

Als u op zoek bent naar een goed uitziende laptop, met een goede hardware-configuratie, die zowel desktop-programma's als aanraak-apps kan verwerken, terwijl u niet meer dan $ 1000 kost, zult u zeker de Dell Inspiron 14 7437 tegenkomen. een nieuwe ultrabook, het is een goed apparaat en het draait Windows 8.1 soepel, tegen een redelijke prijs. Daarom hebben we besloten het te testen en voor u te beoordelen wanneer we de kans hadden. Lees dit artikel voor meer informatie over dit ultrabook, de sterke en zwakke punten en of het de moeite waard is om te kopen.

Unboxing De Dell Inspiron 14 7437

Dell Inspiron 14 7437 wordt geleverd in uw standaard kartonnen doos, zonder dat er speciale afbeeldingen of informatie op wordt weergegeven. Als je ernaar kijkt, weet je niet eens welke laptop je hebt gekocht. U weet alleen dat dit een Dell is met een Intel-processor erin. Dat is het!

In de doos vindt u de laptop zelf, de oplader, de garantie, een snelstartgids en andere folders met informatie. Er is geen schijf meegeleverd, met stuurprogramma's of hulpprogramma's voor systeemherstel.

Hardwarespecificaties

Dell Inspiron 14 7437 is verkrijgbaar in verschillende hardwareconfiguraties. Om te beginnen wordt het geleverd met een Intel Core i5 4200U-processor op 1, 6 GHz of met een Intel Core i7-4510 CPU op 2 GHz. Het apparaat dat we hebben ontvangen voor het testen had de Core i7-processor. De video-chip is een Intel HD4400 die geweldig is voor kantoorwerk en een beetje casual gaming, maar niet voor meer dan dat. Deze laptop kan maximaal 8 GB RAM DDR3 hebben, draaiende op 1600MHz. Het Core i5-model wordt meestal geleverd met 6 GB RAM. Ons testmodel had 8 GB RAM.

De harde schijf kan een klassieke 500 GB laptop-harde schijf van Seagate zijn met een snelheid van 5400 RPM of een snelle SSD-schijf van 256 GB. Ons testmodel had de harde schijf van 500 GB.

Het scherm is een ander gebied waar de specificaties kunnen variëren. Ja, het scherm is altijd 14 "groot en het is een LED-aanraakscherm met achtergrondverlichting, maar de resolutie kan variëren van 1366 x 768 pixels tot 1920 x 1080 pixels. De versie die we hebben getest, had een Full-HD aanraakscherm. we begrepen uit de officiële specificaties dat de versie met een niet-HD-scherm ook geen aanraking heeft. Aan de bovenkant van het scherm heeft de Dell Inspiron 14 een 1 MP geïntegreerde webcam.

Wat de connectiviteit betreft, hebt u een Intel Dual Band Wireless-N 7260-netwerkadapter die verbinding kan maken met 802.11n draadloze netwerken, maar niet met 802.11ac-netwerken. Er zijn twee USB 3.0-poorten (één aan elke kant van de laptop), een HDMI-poort, een SD-geheugenkaartlezer. Het heeft ook een Bluetooth 4.0-chip die van pas kan komen bij het verbinden van allerlei apparaten.

In termen van batterij, sport het een lithium-ion 58 Wh batterij met 4 cellen.

Deze laptop kan worden geleverd met Windows 8.1 of Windows 8.1 Pro geïnstalleerd. Sommige versies worden ook verkocht met Ubuntu Linux. Het model dat we hebben getest had Windows 8.1 erop.

Omdat deze laptop voornamelijk gericht is op zakelijke gebruikers, heeft Dell Inspiron 14 7437 een veiligheidsslot beschikbaar. De afmeting is 13, 6 "(345 mm) x 9, 4" (240 mm) x 0, 6 "(15, 3 mm) (breedte x hoogte x hoogte) en weegt 4, 4 lb (1, 99 kg) ) als het een Full-HD-scherm heeft of 3, 88 lb (1, 76 kg) als dit niet het geval is.

De volledige set hardwarespecificaties kan hier worden gelezen: Inspiron 14 7000-serie laptop met touch.

De Dell Inspiron 14 gebruiken (model 7437)

Allereerst houden we van het ontwerp, de grootte en het gewicht van de Dell Inspiron 14. Hij ziet er geweldig uit, het voelt goed om in je handen te houden en het is heel gemakkelijk om mee te nemen. Anderen zullen het zeker waarderen, want het ziet eruit als een premium laptop.

Het aanraakscherm werkt prima en het is zeker handig bij interactie met Windows 8.1 en de moderne apps uit de Windows Store. De kwaliteit van het display is goed, met een goede kleurweergave en kijkhoeken. Je zult het leuk vinden om films te kijken op de versie van de laptop met een Full-HD-scherm. De film kijkervaring wordt aangevuld door een paar fatsoenlijke luidsprekers die redelijk luid zijn voor een laptop. In vergelijking met andere laptops kunnen zowel de soundchip als de luidsprekers een beter dan gemiddelde audio-ervaring bieden.

Het toetsenbord is een genot om te gebruiken. We hebben erg genoten van de typervaring op Dell Inspiron 14, omdat de toetsen goed gespatieerd zijn en gemakkelijk te typen zijn. Er is echter één aspect dat we niet leuk vonden: de functietoetsen 'zijn omgekeerd. Ze verdubbelen als multimediatoetsen, maar niet op de traditionele manier. Als je bijvoorbeeld op F1 wilt drukken om de Help van een applicatie te openen, moet je eigenlijk op Fn + F1 drukken. Dit is vergelijkbaar met wat Microsoft doet met hun Surface-apparaten. Een ander minder positief aspect is de achtergrondverlichting van het toetsenbord: het is nogal onregelmatig en niet zichtbaar genoeg om te helpen in donkere omgevingen. Het touchpad is goed, responsief en gemakkelijk te gebruiken als je geen muis hebt.

De webcam is van lage kwaliteit en is alleen handig voor snelle videochats met je vrienden en collega's. Gebruik het ook niet voor selfies, want je zult erg teleurgesteld zijn in de resultaten.

Het grootste nadeel van Dell Inspiron 14 7437 is de mechanische harde schijf. Het is gewoon traag in vergelijking met de rest van de laptop. De opstarttijden zijn daardoor langzamer en af ​​en toe zul je wat vertraging opmerken, vooral wanneer je meer veeleisende desktopprogramma's start. Het bundelen van een Core i7 met een standaard 5400 rpm harde schijf is niet zo logisch en Dell verspilt perfect geweldige hardware en bouwkwaliteit door het te combineren met een langzame harde schijf. Als u een soepele computerervaring wilt, raden we u ten zeerste aan om de versie met een SSD te kopen. Maar in dat geval wilt u misschien ook een SD-kaart kopen als 256 GB opslagruimte te weinig is voor uw behoeften.

De batterijlevensduur van de Dell Inspiron 14, model 7437 is over het algemeen goed. In onze tests slaagden we erin om tussen 5 en 5 uur en 30 minuten te persen. Als je het Core i5-model en niet de Core i7 gebruikt zoals we deden, zou je er nog meer autonomie uit moeten halen.

Apps die worden meegeleverd met Dell Inspiron 14 (model 7437)

Helaas heeft Dell ervoor gekozen om veel software op dit model te bundelen met stuurprogramma's en hulpprogramma's die nodig zijn om de laptop optimaal te laten werken. Eerst staan ​​er veel tools van Dell en Intel op. Dingen zoals:

  • Back-up en herstel van Dell - hiermee kunt u handmatige back-ups maken van het volledige systeem of een deel van uw gegevens. Als u geautomatiseerde back-ups wilt, moet u extra betalen.
  • Dell Update - een tool die controleert of er stuurprogramma- en firmware-updates voor uw laptop zijn.
  • Mijn Dell - een configuratiescherm van soorten die informatie over uw laptop delen en links naar andere hulpprogramma's of nuttige bronnen op de website van Dell biedt.
  • Intel Smart Connect-technologie - een rare tool die is ontworpen om programma's bij te werken door uw pc periodiek uit de sluimerstand of stand-by te halen, voor een korte periode van tijd. Hiermee kunt u ook op afstand uw systeem van andere apparaten wekken.
  • Intel Control Center - een andere rare tool die bepaalde systeeminformatie weergeeft en vertelt dat er geen geregistreerde applicaties beschikbaar zijn. We konden er niet achter komen wat het doet.
  • Intel Update Manager - dit programma controleert of er updates zijn voor de Intel-hardware die zich op uw laptop bevindt.
  • Intel Rapid Storage Technology - hiermee kunt u de prestaties van de harde schijf in uw laptop controleren en beheren.

Bovenop deze programma's vindt u ook een proefversie van Office 365 die nuttig zal zijn voor veel gebruikers, een kopie van McAfee Internet Security (de trage en zwakke beveiligingsoplossing die wij aanbevelen te verwijderen), de Amazon 1Button-app waarmee u dingen kunt kopen van Amazon en verschillende moderne apps: eBay, McAfee Central voor Dell, OneNote, Amazon en Kindle.

Al deze desktop-programma's en -apps hebben de neiging om de Dell Inspiron 14 langzamer te maken dan het zou moeten zijn en we raden u ten zeerste aan deze te verwijderen die u niet van plan bent te gebruiken.

Prestaties in benchmarks

Om u een beter idee te geven van de prestaties die Dell Inspiron 14 7437 biedt, hebben we verschillende benchmarks uitgevoerd en vergeleken met een paar soortgelijke apparaten die we in het verleden hebben getest: ASUS Transformer Book Flip TP300LA en Surface Pro 2.

Eerst hebben we Bootracer gebruikt om te meten hoe snel Windows 8.1 op dit apparaat start. Zoals u in de onderstaande grafiek kunt zien, is Dell Inspiron 14 vrij traag en duurt het gemiddeld 70 seconden om te starten. De mechanische harde schijf helpt zeker niet en evenmin de meegeleverde software die bij dit model wordt geleverd.

Vervolgens hebben we de 3DMarkRT-app gebruikt om te zien hoe goed dit apparaat presteert bij het uitvoeren van casual games voor tabletgebruikers. We hebben de Ice Storm Unlimited- test gebruikt. Hier is een grafiek met de gemiddelde score van elk apparaat. Dell Inspiron 14 deed het goed en het was slechts 4% langzamer dan ASUS Transformer Book Flip TP300LA.

Hieronder ziet u een grafiek met de frames per seconde die door elk apparaat wordt verkregen in de drie tests die door de 3DMarkRT-app worden uitgevoerd, zodat u een beter idee krijgt van hoe goed de Dell Inspiron 14 werkt bij het uitvoeren van casual aanraakgebaseerde games van de Windows Store .

Vervolgens hebben we gemeten hoe goed Dell Inspiron 14 presteert bij het uitvoeren van meer veeleisende games, met behulp van de 3DMark Vantage- benchmark. Zoals je in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, is dit ultrabook geen goede keuze voor serieuzere games. Het leverde een laag aantal frames per seconde op in de meeste tests die door deze benchmark werden uitgevoerd.

We hebben onze metingen voortgezet door de PCMark 8- benchmark uit te voeren, die een reeks tests uitvoert, hoe goed een computer het doet in gangbare computerscenario's zoals surfen op het web, het schrijven van documenten, videochatten, casual gaming en geavanceerde fotobewerking. Dell Inspiron 14 7437 ontving een score van 2377 punten, wat niet veel zegt, behalve dat dit ultrabook over het algemeen goede prestaties levert. Een meer gedetailleerd overzicht van hoe snel het was in elke test is te vinden in de onderstaande schermafbeelding.

We hebben de batterijtest van de Vredestichter uitgevoerd om te evalueren hoeveel de batterij meegaat tijdens het surfen op internet. Dell Inspiron 14 437 deed het erg goed, met een duur van 5 uur en 1 minuut.

Dit goede resultaat werd ook bevestigd met de PowerMark- benchmark. Het zei dat deze laptop maximaal 5 uur en 24 minuten mee kan doen bij het mixen van surfen op het internet, tekstverwerking, video's bekijken en lichte gamesessies.

We hebben ook gemeten hoe lang het duurt voordat de batterij is opgeladen nadat deze bijna volledig is ontladen. Gemiddeld duurde het ongeveer 2, 5 tot 3 uur voordat Dell Inspiron 14 7437 zichzelf oplaadde naar 100%.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Dell Inspiron 14 7437 is een goed gebouwde ultrabook, die er geweldig uitziet en gemakkelijk mee te nemen is. Het is geweldig voor kantooromgevingen en informele thuisgebruikers die tijdens hun dagelijkse routine geen veeleisende games spelen of zeer veeleisende desktopprogramma's gebruiken. Ook is de autonomie goed en zou je je een werkdag moeten doorkomen. Als je tenminste een lunchpauze neemt. :)
Over het algemeen is het een goed geprijsd apparaat voor wat het te bieden heeft en het komt in meerdere configuratie-opties. We raden u echter aan om aandacht te besteden aan de exacte versie die u koopt en aan de specifieke hardware-specificaties. Sommige versies bevatten een langzamere harde schijf in plaats van een snelle SSD-schijf terwijl andere een scherm met een lagere resolutie hebben zonder aanraking, in plaats van een Full-HD-scherm met aanraking. We raden u ten zeerste aan om de Core i7-versie te kopen, met een Full-HD aanraakscherm en een SSD-schijf. Het is de enige versie die prestatieniveaus biedt die overeenkomen met de algemene bouwkwaliteit van dit ultrabook en een vlekkeloze computerervaring. Andere versies hebben tekortkomingen waardoor dit apparaat minder voelt dan hoe het eruit ziet.