Beoordeling

Herziening van Amazon's Kindle Fire HDX 7 - Een goede tablet met sterke hardware

Onlangs hebben we onze handen op de Amazon Kindle Fire HDX 7 gelegd, een tablet vervaardigd door, je raadt het al, Amazon. Het bedrijf is een gigant in de wereld van online retail en het is ook de meest gerenommeerde e-book reader fabrikant die er is. Sinds enige tijd produceren ze echter ook andere mobiele apparaten, zoals tablets, smartphones of tv-sticks. De Kindle Fire HDX 7 is de derde generatie Kindle Fire-tablets en belooft geweldige hardware en een verbeterd besturingssysteem te leveren, dat zowel licht, elegant als gebruiksvriendelijk is. Dit is onze eerste kennismaking met een mobiel Amazon-apparaat, dus je kunt je voorstellen hoe nieuwsgierig we erover waren. Ontdek uit deze review alle sterke en zwakke punten van de Amazon Kindle Fire HDX 7:

Unboxing van de Amazon Kindle Fire HDX 7

De Kindle Fire HDX 7 wordt geleverd in een zwarte, hoogwaardige kartonnen doos. Op de voorkant ziet u een afbeelding van de tablet die u in de tablet vindt, de naam van de tablet en de belangrijkste hardwarespecificaties. Op de achterkant van de doos staan ​​enkele kenmerken van de tablet, in verschillende talen.

Wanneer je de doos opent, krijg je de Kindle Fire HDX 7 zelf te zien.

Onder de tablet vindt u een snelstartgids en de garantiefolder. Weggestopt aan de bovenkant van de tablet, vindt u ook een USB-kabel. Helaas had de Kindle Fire HDX 7 die we ontvingen geen oplader, maar die kan variëren naargelang je locatie.

Dat is ongeveer wat het pakket betreft en wat je erin vindt.

Hardwarespecificaties

De Amazon Kindle Fire HDX 7 biedt een 7 "IPS LCD-scherm, met een hoge resolutie van 1920 x 1200 pixels bij een pixeldichtheid van 323 ppi." Amazon belooft dat het scherm een ​​perfecte kleurnauwkeurigheid en geweldige helderheidsniveaus biedt.

De processor die de processor aandrijft, is een krachtige quad-core Qualcomm Snapdragon 800 CPU die op 2, 2 GHz werkt. Het wordt geleverd met 2 GB RAM-geheugen en een snelle Adreno 330-videochip. Qua opslagruimte kun je de Fire HDX 7 met 16, 32 of 64 GB interne opslag krijgen. Helaas kunt u geen microSD-kaart toevoegen om de opslagruimte uit te breiden.

De tablet heeft een afmeting van 186 x 128 x 9 mm (hoogte x breedte x dikte) of 7, 32 x 5, 04 x 0, 35 inch en weegt in totaal 303 gram of 10, 69 gram. De batterij heeft een capaciteit van 4550 mAh, wat niet erg veel lijkt, maar Amazon belooft dat je er 11 uur mee kunt werken.

Het besturingssysteem dat is geïnstalleerd op de Amazon Kindle Fire HDX 7 die we hebben is Fire OS 4.5.4 "Sangria". Het is in wezen een aangepaste smaak van het Android-besturingssysteem, aangepast door Amazon voor hun eigen apparaten.

De Kindle Fire HDX 7 heeft een 720p HD-camera aan de voorzijde, maar geen camera aan de achterzijde. De camera aan de voorkant werkt heel goed voor videogesprekken in Skype of een andere soortgelijke app. In termen van connectiviteit en poorten, krijg je een dual-band WiFi-adapter die in staat is om de 802.11 a / b / g en n-protocollen, een Bluetooth-chip, een microUSB 2.0-poort en een standaard 3, 5 mm audio-aansluiting te gebruiken. Helaas ondersteunt de netwerkchip geen 802.11ac, dus u kunt geen verbinding maken met 5 GHz draadloze netwerken.

Als je in de Verenigde Staten woont, wordt Amazon's Kindle Fire HDX 7 in twee varianten verkocht als het gaat om de verbindingsmogelijkheden. U kunt het basismodel krijgen dat we hebben, of u kunt een 4G-model krijgen dat werkt met AT & T en Verizon. Het basismodel kan alleen met wifi verbinding maken met internet en heeft geen GPS-chip, terwijl het 4G-model A-GPS bevat.

Je vindt de volledige lijst met specificaties op de officiële pagina van Amazon hier: Kindle Fire HDX 7 "- Technische details.

De Amazon Kindle Fire HDX 7 gebruiken

Als het gaat om het ontwerp en de bouwkwaliteit, zijn we meer dan tevreden met de Kindle Fire HDX 7. Aan de voorkant krijg je niets meer dan het scherm: geen logo, geen knoppen, geen ... niets. Hoewel sommigen dit misschien als te bot vinden, vinden wij het leuk als dingen worden gedaan met een minimalistische filosofie in het achterhoofd.

Hetzelfde kan echter niet gezegd worden over de achterkant van de Kindle Fire HDX 7. De achterplaat lijkt op een 3D-trapezium met hoekige randen en is gemaakt van zwart mat - zacht aanvoelend plastic dat echt prettig aanvoelt en het heel gemakkelijk houdt om vast te houden de tablet in handen. Het middengebied aan de achterkant van de Kindle Fire HDX 7 wordt gedomineerd door het logo van Amazon.

De bovenkant van de achterkant van deze tablet (als je hem in de liggende modus bekijkt) is ook de plaats waar je de luidsprekers vindt, aan beide uiteinden van een zwarte, glanzende plastic rand. Het plaatsen van de luidspreker naar de bovenkant van het apparaat is echt een goede zaak, omdat je per ongeluk het geluid met je handen blokkeert tijdens het gebruik van de tablet.

Een interessante ontwerpkeuze van Amazon is dat de aan / uit-knop en de volumeknop ook op de achterkant van de Kindle Fire HDX 7 worden geplaatst. Aanvankelijk vonden we deze plaatsing een beetje bizar, maar na een korte tijd krijg je gewend en zelfs genieten ervan. Het voelt heel natuurlijk en gemakkelijk om het volume bijvoorbeeld hoger of lager te zetten als u naar een film kijkt.

Terug naar de voorkant van de Kindle Fire HDX 7, het scherm is echt indrukwekkend. De Full HD, 1920 x 1200 pixels resolutie, scherm maakt gebruik van een IPS LCD-scherm dat brede kijkhoeken, goede kleurreproductie, groot contrast en zeer hoge helderheidsniveaus biedt. De Kindle Fire HDX 7 is een geweldige tablet om films te kijken, boeken of kranten te lezen of gewoon op internet te surfen, zelfs bij fel licht, zoals buitenshuis. Vanuit dit oogpunt is dit een veel betere tablet dan de meeste die we in het verleden hebben getest.

De Kindle Fire HDX 7 heeft ook een goede set luidsprekers. De geluidskwaliteit is erg goed en zelfs als de luidsprekers niet erg luid zijn, verstoren ze het geluid niet. Als u echter wilt genieten van de volledige audiokracht, moet u een goede koptelefoon gebruiken.

Het grootste nadeel van de Amazon Kindle Fire HDX 7-tablet die we hebben besproken, is de beschikbare opslagruimte. We hadden het minder krachtige model, met slechts 16GB interne opslagruimte. Daarvan is slechts 10, 79 GB beschikbaar voor de gebruiker, de rest wordt gebruikt door het besturingssysteem en de standaard-apps die ermee zijn meegeleverd. Zoals we eerder al vermeldden, bevat de tablet geen SD-slot, dus je kunt je opslagruimte niet uitbreiden door een SD-kaart toe te voegen. Als je erover nadenkt dat de tablet zelf een Full HD-scherm en hardware biedt om aan te passen, is het duidelijk dat je hem wilt gebruiken voor het bekijken van mediabestanden in 1080p-resolutie. Zulke HD-bestanden zijn meestal erg groot: we hebben het over meer dan een paar GB's voor elk bestand. Als je slechts 10 GB aan vrije ruimte hebt, kun je mogelijk slechts een of twee films opslaan op de interne ruimte van de tablet, naast de basis-apps die je wilt installeren. Als je dus van plan bent om de Kindle Fire HDX 7 te kopen, raden we je ten zeerste aan om een ​​van de 32 GB of zelfs de 64 GB-varianten te kiezen.

De Kindle Fire HDX 7 biedt een camera aan de voorkant, maar geen achterkant. De camera kan foto's maken en video's opnemen met 720p, en het is duidelijk dat deze alleen voor videogesprekken is ontworpen. Als je selfies wilt maken, raden we je niet aan dat te doen, tenzij je tevreden bent over foto's met een lawaaierige uitstraling en met ietwat saaie kleuren.

Qua prestaties rockt de Kindle Fire HDX 7 van Amazon gewoon. De krachtige quad-core 2.2 GHz CPU gecombineerd met het 2GB RAM-geheugen en de snelle Adreno 330-videochip zijn niet te stoppen. Alles loopt soepel: de tablet zelf start in een mum van tijd op, de apps worden meteen geladen, het kijken naar Full HD-video's is een stottervrije ervaring, surfen op het web is een waar genoegen en multi-tasking is iets dat natuurlijk aanvoelt op deze tablet. Er zijn geen enkele vertraging. We waren erg blij met de prestaties die de Kindle Fire HDX 7 biedt.

Als het gaat om de levensduur van de batterij, heeft de Kindle Fire HDX 7 geen enkel probleem van een dag bij normaal gebruik. Als je een lichte gebruiker bent, kun je hem zelfs om de paar dagen opladen. Bij intensieve verwerkingstaken, zoals het bekijken van films of het spelen van games, slaagden we erin deze slechts 4 tot 5 uur te gebruiken, wat nog steeds voldoende is om een ​​hele film te bekijken, uw e-mail te controleren en een paar pagina's op internet te bekijken voordat u daadwerkelijk de tablet opladen.

Wat we vooral vonden van de Kindle Fire HDX 7-tablet van Amazon, is de sterke hardware die het inpakt en het prachtige scherm. De tablet is snel en reageert, wat u ook vraagt. Er zijn echter twee dingen die ons nog meer als de tablet zouden hebben gemaakt: een achteruitrijcamera en een GPS-sensor op het enige WiFi-model.

Fire OS 4.5.4 en gebundelde apps

De Kindle Fire HDX 7 die we hebben beoordeeld, gebruikte Amazon's Fire OS 4.5.4, een besturingssysteem dat gevorkt was vanuit Android. Het oorspronkelijke Android heeft echter zoveel aanpassingen ondergaan dat het niet langer herkenbaar is.

Fire OS biedt een gebruikersinterface die zo eenvoudig mogelijk is gemaakt. Dit is een goede zaak, en we moeten toegeven dat we het leuk vinden. Amazon heeft echter ook de originele Android van alle aanpassingsopties ontdaan. U kunt uw apparaat niet aanpassen, zelfs als u dat wilde. Je zit vast met wat Amazon in je hoofd had om je te geven en dat is zo ongeveer het.

De interface gebruikt door Fire OS is gemaakt door Amazon, voor Amazon-gebruikers. Het promoot inhoud beschikbaar via de Amazon Appstore, Amazon Instant Video, Amazon Bookstore en zo verder. Het startscherm bevat een carrousel met de apps (of andere inhoud) die u onlangs hebt bezocht en een raster van uw favoriete apps die eronder zijn geprikt.

Bovenaan de interface bevindt zich een werkbalk met koppelingen voor Zoeken, Winkelen, Apps, Boeken, Muziek, Video's, Kiosk, Audioboeken, Web, Foto's en Documenten . Op dezelfde manier als bij Android kun je vanaf de bovenkant van het scherm toegang krijgen tot een aantal snelle instellingen en je meldingen.

Als het gaat om de apps gebundeld met de Kindle Fire HDX 7, volgde Amazon dezelfde minimalistische filosofie en pre-installatie niet veel apps. Standaard krijg je de volgende apps:

 • Calculator - een eenvoudige calculator-app.
 • Agenda - een agenda & agenda-app.
 • Camera - hiermee kunt u foto's maken of video's maken met de camera aan de voorzijde. Interessant genoeg biedt het ook veel bewerkingsopties voor de foto's die je maakt.
 • Clock - een minimalistische klok- en alarm-app.
 • Contacten - geeft een lijst met al uw contacten.
 • E-mail - een e-mailapp die goed werkt en er best goed uitziet.
 • FreeTime - is in feite een "ouder-besturing" -functie. U kunt deze app gebruiken om profielen voor uw kinderen te maken. Vervolgens kun je de content selecteren die ze kunnen gebruiken op je Kindle Fire HDX 7-tablet.
 • Goodreads op Kindle - hiermee kun je verbinding maken met de Goodreads-community, vrienden volgen en zien wat ze lezen. Je kunt ook boeken die je leest op je Kindle Fire HDX 7 delen en beoordelen.
 • Help - biedt hulp en handleidingen voor uw Kindle Fire HDX 7-tablet. U kunt deze app ook gebruiken om contact op te nemen met Amazon voor ondersteuning.
 • Instant Video - geeft u toegang tot de Instant Video-services van Amazon. Je kunt tonnen films en tv-shows kopen en bekijken.
 • Kaarten - een kaartweergave vergelijkbaar met Google Maps. We vonden echter dat deze app nogal nutteloos was, omdat deze alleen werkt als u online bent. De Kindle Fire HDX 7 die we hebben beoordeeld, heeft geen 4G-connectiviteit en geen GPS-sensoren, dus we konden Google echt niet gebruiken, behalve wanneer we een werkende draadloze verbinding hadden.
 • My Music - hiermee kunt u door uw muziek bladeren en deze afspelen.
 • Mijn video's - hiermee kunt u video's bekijken en afspelen.
 • Winkel Amazon - neemt je mee naar de Amazon-website, waar je bijna alles kunt vinden en kopen wat je maar kunt bedenken.
 • Silk Browser - is de browser-app van Amazon. We vonden deze webbrowser vooral leuk: hij loopt goed en is vrij snel, waarschijnlijk ook vanwege de krachtige hardware in de tablet. Er is echter één ding dat we in de toekomst zouden willen verbeteren: de adresbalk en de tabbladen bovenaan zijn vrij groot en nemen altijd ruimte in beslag. Deze balken kunnen automatisch worden verborgen wanneer u op een website bladert, zodat er meer ruimte overblijft voor de werkelijke inhoud.
 • The Washington Post - is een nieuwslezer voor het gerenommeerde dagblad Washington Post.
 • Weer - een eenvoudige app die weersvoorspellingen op een elegante manier weergeeft.
 • Wish List - neemt je mee naar je Wish List vanuit je Amazon-account.

We hielden over het algemeen van Fire OS, maar het zou veel beter kunnen zijn als Amazon tenminste enkele van de oorspronkelijke Android-aanpassingsopties zou toevoegen. We waarderen de eenvoud van de gebruikersinterface, maar de carrousel neemt bijvoorbeeld te veel ruimte op het startscherm - we zouden beter zonder zijn.

Prestaties in benchmarks

Met zijn 2, 2-GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800-processor en 2 GB RAM, Amazon's Kindle Fire HDX 7 is een krachtige tablet. De specificaties kennen is goed, maar het is niet vergelijkbaar met hoe de hardware presteert in benchmarks. Omdat de Kindle Fire HDX 7 draait op Fire OS, wat eigenlijk een Android-hart is, hebben we dezelfde benchmarking-apps gebruikt als op elk ander Android-apparaat. Dus laten we gaan kijken hoe het deed:

Het eerste dat we meten op elk computerapparaat is de aangeboden CPU-prestaties. Om dat te doen, gebruiken we Vellamo, een van de populairste benchmarking-apps.

De eerste test is Vellamo Multicore, een benchmark die de CPU-prestaties wil meten wanneer meerdere taken tegelijkertijd worden uitgevoerd. De Kindle Fire HDX 7 kreeg 1873 punten, wat een zeer hoge score is.

Daarna zijn we verder gegaan met het meten hoe goed de processor werkt in afzonderlijke taakbewerkingen. De Vellamo Metal- test laat zien hoe een apparaat omgaat met apps die niet weten hoe ze meer dan één CPU-kern moeten gebruiken. Gezien het feit dat veel apps in deze categorie vallen, is dit een zeer belangrijke test. Amazon's Kindle Fire HDX 7 kreeg 1428 punten. Deze score vertelt ons dat de tablet hoge prestaties levert, zelfs wanneer een enkele CPU-kern wordt gebruikt.

Een zeer belangrijke test bij het beoordelen van een apparaat is de spelprestatie. Om dit te meten, gebruiken wij GFXbench GL Benchmark . De tests die we relevant achten om een ​​apparaat correct te kunnen rangschikken, zijn de Manhattan- en T-Rex- tests. We houden alleen rekening met hun offscreen-versies, omdat dit betekent dat ze worden uitgevoerd met een resolutie van 1080p, ongeacht de native resolutie van het geteste apparaat.

In de Manhattan- test heeft de Kindle Fire HDX 7 603 frames kunnen weergeven, wat een goed resultaat is.

In de T-Rex- test heeft Kindle Fire HDX 7 1267 frames weergegeven. Deze score geeft aan dat de spelprestaties van deze tablet goed zijn en dat je elk spel dat beschikbaar is in de Amazon Appstore zonder problemen kunt spelen.

We hebben nu een beter idee van hoe de Kindle Fire HDX 7 presteert op het gebied van raw power en gaming-ervaring. Vervolgens wilden we zien hoe goed het omgaat met meer algemene dingen zoals surfen op het web. Om de prestaties op dit gebied te meten, gebruikten we Vellamo opnieuw. De browsertests die door deze app worden aangeboden, meten de prestaties van een apparaat wanneer het websites moet weergeven met behulp van bijvoorbeeld HTML5, CSS3 of JavaScript. Helaas is Vellamo niet compatibel met de Silk Browser van Amazon, dus om resultaten te krijgen die zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid lagen, hebben we eerst de Google-browser Chrome opzij gezet. Kindle Fire HDX 7 heeft 3420 punten gekregen, wat een zeer goed resultaat is.

Het laatste wat we testten was de autonomie die de batterij bood. Zoals we al weten, heeft de Kindle Fire HDX 7 een 4550 mAh lithium-polymeerbatterij. Bij normaal gebruik slaagde de tablet erin om ons een dag en zelfs meer te laten duren. Maar om een ​​meer "wetenschappelijk" resultaat te krijgen, hebben we ook de werkduur van de batterij van PCMark gebruikt . Het resultaat dat Amazon's Kindle Fire HDX 7 in deze benchmark kreeg, was een looptijd van ongeveer 7 uur en een half, wat redelijk maar niet verbazingwekkend is.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Amazon's Kindle Fire HDX 7 is een geweldige kleine tablet. We vonden het leuk hoe snel het reageert in welke taak je er ook naar toe gooit. De hardware is meer dan in staat om elke app of game in de Appstore te ondersteunen. Het ontwerp is misschien niet aantrekkelijk voor sommigen, maar als je van eenvoud houdt, je de minimalistische filosofie omarmt en je houdt van hoekige ontwerpen, zul je ook van deze tablet houden. Aan de andere kant is de gebruikersinterface niet erg vriendelijk als het gaat om het aanbieden van maatwerkopties en Amazon zou meer apps aan zijn Appstore moeten toevoegen. Uiteindelijk zijn we van mening dat de Kindle Fire HDX 7 een goede koop is voor iedereen die geïnteresseerd is in Amazon en zijn diensten, en echt een geweldige koop als je een Amazon Prime-lid bent.