Tutorial

Hoe u uw Windows 10-pc koppelt aan uw Android-smartphone (of tablet)

Wist u dat Windows 10 in recente versies gebruikers helpt hun Windows 10-computers en apparaten te verbinden met hun Android-computers? U kunt bijvoorbeeld uw Windows 10-laptop koppelen aan uw smartphone met Android, inclusief de nieuwste Samsung Galaxy S9. Nadat u deze koppeling hebt gemaakt, kunt u gemakkelijk foto's van uw smartphone naar uw pc verzenden of links en webpagina's verzenden tussen apparaten, zodat u ze kunt blijven lezen. Nadat u de apparaten hebt gekoppeld, kunt u moeiteloos dingen verzenden tussen Windows en Android. Hier leest u hoe u uw Windows 10-computers koppelt aan uw Android-apparaten:

Wat u nodig hebt om Windows 10 te kunnen verbinden met Android-apparaten:

Voor het koppelproces naar het werk hebt u het volgende nodig:

  • Een pc met Windows 10, waarbij u een Microsoft-account (of een zakelijk account) gebruikt, maar geen lokaal account
  • Een apparaat met Android met een simkaart en een telefoonnummer dat tekstberichten kan ontvangen. Deze procedure werkt goed met zowel Android-smartphones als tablets, zolang je maar een actieve SIM-kaart hebt.
  • U moet hetzelfde Microsoft-account (of zakelijke account) op uw Android-apparaat gebruiken als in Windows 10
  • Een actieve internetverbinding op de Windows 10- en Android-apparaten die u wilt koppelen

Een belangrijk ding om op te merken is dat de koppeling werkt, zelfs voor gebruikers die zich in landen bevinden waar Cortana niet beschikbaar is. Deze functie was vroeger bij Cortana gekoppeld aan Cortana. Dit is niet langer het geval.

Hoe u uw Windows 10-pc koppelt aan uw Android-smartphone of -tablet

Als Windows 10 al op uw computer of apparaat is geïnstalleerd, opent u eerst de app Instellingen. Klik of tik vervolgens op Telefoon .

U ziet het gedeelte met de naam 'Uw telefoon'. Klik of tik op de knop 'Een telefoon toevoegen' .

U krijgt een venster met de naam Microsoft-account te zien, waar u wordt gevraagd uw telefoonnummer in te voeren. Selecteer de landcode die geschikt is voor het telefoonnummer van uw Android-apparaat, voer het telefoonnummer in en druk op Verzenden .

Ga naar je Android-smartphone of -tablet. Je zou een sms-bericht met een link van Microsoft moeten ontvangen. Tik op die link.

Het opent de Google Play Store op de Microsoft Launcher-app-pagina. Installeer de app en open deze.

Configureer de Microsoft Launcher- app om hetzelfde Microsoft-account (of zakelijk account) te gebruiken als uw Windows 10-pc. Hierna ga je naar Windows 10, sluit je het venster met de naam Microsoft-account en moet je je Android-telefoon of -tablet zien als gekoppeld in het venster Instellingen . Als uw Android-apparaat wordt weergegeven, is de koppeling geslaagd.

U kunt Instellingen sluiten en inhoud delen tussen Windows 10 en Android.

Hoe u uw pc kunt koppelen aan uw Android-apparaat, wanneer u Windows 10 installeert

Wanneer u Windows 10 installeert of een upgrade uitvoert naar de nieuwste versie van Windows 10, wordt u tijdens de personalisatiefase gevraagd uw telefoon en pc te linken. Als u het onderstaande scherm ziet, kiest u het land waar u woont, voert u uw telefoonnummer in en drukt u op Verzenden .

U ontvangt een sms-bericht van Microsoft op uw Android-smartphone of -tablet, met aan het eind een link. Tik op deze link.

Het opent Google Play voor de Microsoft Launcher- app. Installeer de app, open deze en zorg ervoor dat u de Microsoft Launcher zodanig configureert dat deze dezelfde Microsoft-account (of bedrijfsaccount) als uw Windows 10-pc gebruikt. Ga terug naar de Windows 10-installatie en klik op Volgende om uw installatie of upgrade te hervatten.

Hoe dingen van je Android-apparaat delen met Windows 10

Nadat u uw apparaten hebt gekoppeld, kunt u bijna alles vanaf uw Android-smartphone of -tablet delen met uw Windows 10-pc. U kunt bijvoorbeeld foto's van Google Foto's delen en in het menu Delen kiest u 'Doorgaan op pc'.

Kies hoe u uw foto's wilt verzenden en selecteer vervolgens de pc waarnaar u ze wilt verzenden door op de naam ervan te tikken.

Ga naar uw Windows 10-pc en zie dat uw inhoud automatisch wordt geopend. U kunt ook webpagina's en websites, e-mails, enzovoort delen.

Hebt u uw Android-smartphone (of -tablet) gekoppeld aan uw Windows 10-pc?

Een nadeel van deze functie is dat je items maar op één manier kunt delen: van Android naar Windows 10. Je kunt geen items van Windows 10 terug naar Android sturen. Hopelijk wordt dit toegevoegd aan toekomstige grote updates voor Windows 10. Tot die tijd kunt u zien hoe het werkt en uw ervaringen met ons delen. Vindt u deze link nuttig? Hoe goed werkt het voor u? Reageer hieronder en laten we bespreken.