Tutorial

Waarom zijn er twee Desktop.ini-bestanden op mijn bureaublad en wat doen ze?

Als u Windows hebt ingesteld om alle bestanden op uw computer weer te geven, inclusief de bestanden die zijn verborgen en de bestanden die worden beschermd door het besturingssysteem, ziet u op uw bureaublad twee verborgen Desktop.ini- bestanden. Waarom staan ​​er 2 bestanden met dezelfde naam op uw bureaublad ? Hoe kan dat zijn? Met welk doel dienen ze? In dit artikel zullen we enig licht werpen op deze kwestie, dus lees verder om de antwoorden te vinden die u zoekt.

Hoe ziet u de twee verborgen Desktop.ini-bestanden?

De twee Desktop.ini- bestanden zijn niet altijd zichtbaar en de meeste Windows-gebruikers zien ze nooit. Als u Windows echter hebt ingesteld om zowel verborgen als beveiligde bestanden weer te geven, worden deze weergegeven op uw bureaublad .

Als u niet weet hoe u dit soort bestanden in Windows kunt weergeven, vindt u de juiste instellingen in het venster Mapopties van Verkenner of Windows Verkenner .

Vink in het gedeelte Geavanceerde instellingen van het tabblad Weergave de optie "Verborgen bestanden, mappen of stations weergeven" aan en verwijder het vinkje bij "Verbergen van beveiligde besturingssysteembestanden" . Als u klaar bent, klikt of tikt u op OK .

Wanneer Windows is ingesteld om dit type bestanden weer te geven, vindt u de twee Desktop.ini- bestanden op uw bureaublad . Je kunt ze hieronder zien.

Wat zijn de twee Desktop.ini-bestanden?

Een Desktop.ini- bestand is een bestand dat bepaalt hoe een map door Windows wordt weergegeven. Deze bestanden zijn te vinden in elke map, waar dan ook op uw computer, zolang die map er een aangepast uiterlijk voor heeft. Desktop.ini- bestanden besturen dingen zoals het pictogram dat voor die map wordt gebruikt en de gelokaliseerde naam ervan.

Als een bepaalde map bijvoorbeeld een aangepast pictogram heeft dat door u of door het besturingssysteem is ingesteld, wordt het pad van dat pictogram opgeslagen in het bestand Desktop.ini van die map. In de onderstaande schermafbeelding ziet u een voorbeeld van hoe een Desktop.ini- bestand eruitziet.

Als u meer wilt lezen over het aanpassen van mappen met Desktop.ini- bestanden, vindt u hier enkele gedetailleerde instructies en uitleg: Mappen aanpassen met Desktop.ini.

Waarom zijn er twee Desktop.ini-bestanden op mijn bureaublad?

Waarom hebben we twee Desktop.ini- bestanden op onze desktop ? Om het antwoord te begrijpen, moeten we het volgende in gedachten houden:

  1. Ten eerste is het bureaublad een map die uniek is voor elk gebruikersaccount. Alleen de huidige gebruiker of de beheerder heeft toegang tot de map Desktop van die gebruiker. Deze map bevindt zich op het volgende pad: "C:\Users\Your Username\Desktop" .
  2. Het bureaublad dat wordt weergegeven door Windows is een combinatie van de Desktop van uw gebruiker en de map Public Desktop . De map Public Desktop wordt automatisch door alle gebruikers op uw computer gebruikt. Het bevindt zich in de map "C:\Users\Public\Desktop" en bevat de items die beschikbaar zijn op de standaard Desktop van elke gebruiker.

U ziet twee Desktop.ini- bestanden omdat uw bureaublad een combinatie is van twee mappen, elk met een eigen Desktop.ini- bestand: één voor uw gebruikersaccount en één voor de openbare desktop.

Kan ik de Desktop.ini-bestanden op mijn bureaublad verwijderen?

Het verwijderen van de Desktop.ini- bestanden wordt afgeraden, ook al is het niet echt schadelijk. Het enige dat ze doen is een aantal visuele aanpassingsopties opslaan en het verwijderen ervan zal je Windows-installatie niet beschadigen. Het enige gevolg van deze actie is dat de map waarin ze worden gevonden zijn eigen uiterlijk verliest wanneer deze wordt weergegeven door Windows.

Als u Desktop.ini- bestanden liever nergens op uw computer ziet, verberg dan de systeembestanden die worden beschermd door het besturingssysteem. Hiertoe schakelt u de instelling "Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen (aanbevolen)" in het venster Mapopties in .

Lees deze handleiding om te leren hoe dat te doen: Windows- en bestandsverkenner verbeteren met behulp van mapopties.

Conclusie

Nu weten we wat Desktop.ini- bestanden zijn en waarom er twee op ons bureaublad staan . Na het lezen van deze gids, aarzel dan niet om met ons te delen of je ze wilt behouden of niet. Wat heb je met ze gedaan? Heb je ze verwijderd of heb je ze liever verborgen gehouden? Deel uw mening, vragen of opmerkingen met behulp van het onderstaande formulier.