Beoordeling

Herziening van het Microsoft Wedge mobiele toetsenbord

Tegenwoordig worden tablets steeds populairder, en terecht. Ze zijn veelzijdig en de meeste zijn veel gemakkelijker te dragen dan zelfs een netbook. Typen op een tabletscherm is echter niet iets dat voor veel mensen vanzelfsprekend is, en zelfs de breedste tablets hebben alleen zoveel schermruimte waarop het toetsenbord kan worden weergegeven. Alleen mensen met kleine handen hebben een kans op efficiënt typen met aanraken. Er is dus een steeds toenemende markt voor add-on-toetsenborden voor tablets en andere draagbare apparaten. Ik heb onlangs een tablet van Samsung Galaxy Tab 2 gekocht, dus nu heb ik de mogelijkheid om het Microsoft Wedge Mobile- toetsenbord te evalueren.

Microsoft Wedge Mobile - What It Is

Hier is de pagina van Microsoft die het toetsenbord en de specificaties beschrijft: Wedge Mobile Keyboard. Ik was echt onder de indruk van het ontwerp, direct uit de doos.

Het toetsenbord zelf is solide. Het heeft een mooie metalen basis, waardoor het iets zwaarder is dan andere mobiele toetsenborden, maar het geeft de Wedge Mobile- substantie die sommige van de andere niet hebben. Toch voelt het niet zo zwaar dat het een last zou zijn om met een tablet rond te dragen.

De wig in de naam verwijst naar de buis die bijna de lengte van het toetsenbord eronder loopt. Dit dient verschillende doelen. Naast de voor de hand liggende functie om de achterkant van het toetsenbord iets van het oppervlak waarop het is geplaatst op te tillen, bevat de buis het batterijvak en de Bluetooth-verbindingsknop aan beide uiteinden. Het toetsenbord vereist twee AAA-batterijen die worden meegeleverd.

Wat echter het meest indruk op me maakte, was de klavierhoes. Het heeft een aantrekkelijk rubberen oppervlak en past precies over de toetsen. Het beschermen van het toetsenbord is echter niet het enige doel, zoals we zullen zien.

Microsoft Wedge Mobile - Hoe het werkt

U begint door op het batterijcompartiment te drukken dat op een veer schuift. Let op de illustratie van de batterijplaatsing, omdat de batterijen naar achteren schuiven van wat men zou verwachten (of op zijn minst achteruit van wat ik verwachtte en ik kreeg het de eerste keer verkeerd omdat ik niet oplette). Het compartiment is aan het toetsenbord bevestigd, zodat u het naar buiten kunt schuiven voor het plaatsen en verwijderen van de batterij, maar het valt er niet uit en raakt ergens kwijt. Ik wed dat iedereen een verhaal heeft over het verliezen van een deur van een batterijcompartiment op een of andere gadget.

Druk de batterijen stevig op hun plaats (het compartiment klikt dicht) en verwijder de afdekking van het toetsenbord. De cover fungeert als een aan / uit-schakelaar, hoewel ik niet zeker weet hoe dat werkt. Ik kon geen voor de hand liggende plaats zien waar het zou kunnen drukken in een schakelaar op het toetsenbord. Microsoft magie. :)

Nadat u de hoes hebt verwijderd, bewaart u deze in de buurt, omdat u deze gaat gebruiken.

Schakel uw Bluetooth-apparaat in en ga naar het Bluetooth-instellingenscherm en volg de instructies van de fabrikant om het met een ander apparaat te koppelen. Druk op de Bluetooth-verbindingsknop aan het uiteinde van de toetsenbordbuis. Wanneer je het toetsenbord omdraait, zie je een klein lichtje knipperen tussen de bovenste toetsenrijen. Wanneer de verbinding tot stand is gebracht, stopt het lampje met knipperen van rood naar groen en blijft het even groen. Daarna gaat het uit en wordt de levensduur van de batterij verkort.

Nu, over die klavierhoes. Je kunt zien dat er een inkeping is in het midden ervan. Dat is eigenlijk een vouwlijn. Houd het klepje zo dat het Microsoft-logo van u af wijst en vouw beide uiteinden naar het midden zodat het klepje een hoek maakt met de twee uitstekende randen naar elkaar gericht.

Sorry voor de vreemde afbeelding; het vinden van een oppervlak dat niet veel te reflecterend was, was een uitdaging.

Wat je nu hebt is een tabletstandaard! Het rubberen oppervlak houdt de tablet stevig op zijn plaats wanneer deze op de standaard rust en voorkomt dat de standaard op de tafel schuift. En elke maat tablet (of zelfs een Bluetooth-compatibele telefoon) past.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Zodra je je apparaat hebt geregeld in de standaard en hebt gekoppeld, is de rest eenvoudig. Begin gewoon te typen. De kleine afmeting van het toetsenbordoppervlak kan even wennen zijn, vooral als je, net als ik, een ergonomisch ergonomisch toetsenbord van Microsoft hebt gebruikt dat meer dan gemiddeld is. Ik merkte dat het even duurde om te stoppen met het indrukken van de PgDn- toets in plaats van de backspace. Maar een beetje oefening zorgde ervoor.

Zoals je zou verwachten, is het Wedge Mobile Keyboard geoptimaliseerd voor gebruik met Windows 8-apparaten. Het wordt geleverd met gespecialiseerde Windows 8-toetsen in de bovenste rij en Windows 8 Logo Windows-toets op de onderste rij. Maar het werkte perfect met mijn Android-tablet precies hetzelfde. Ik weet zeker dat het ook met een ander Bluetooth-apparaat zou werken. Dit is een uitzonderlijk goed doordacht apparaat.

Het Microsoft Wedge Mobile- toetsenbord is iets duurder geprijsd dan sommige alternatieven. Hoewel Microsoft nu een nieuw, ergonomisch, draagbaar toetsenbord heeft uitgebracht, zie ik dat de prijs van de Wedge een beetje is gedaald op Amazon.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Ik hield meteen van dit toetsenbord. Het ontwerp is uitstekend. Het toetsenbord zelf heeft een lichte aanslag en goede voelbare feedback. De multifunctionele hoes is slechts een glazuur op de taart. Als je een draagbaar apparaat hebt dat geen eigen toetsenbord heeft, raad ik je aan het Microsoft Wedge Mobile- toetsenbord eens te proberen. Het Wedge Mobile Keyboard is degelijk, betrouwbaar, gemakkelijk in te typen en redelijk van formaat voor mensen met een gemiddelde tot een kleine hand. Het ontwerp is mooi en de hoes is een belangrijk pluspunt. Als je een Windows 8 touchscreen-apparaat hebt, denk ik dat je er bijzonder tevreden over zult zijn. Dat gezegd hebbende, weet ik echter hoe persoonlijk een toetsenbordkeuze kan zijn, dus zorg ervoor dat de winkel waar u het koopt een redelijk retourbeleid heeft, voor het geval dat. Ik denk dat dit voor de meeste mensen goed zal passen, maar alleen jij kunt het zeker vertellen. Heb je dit toetsenbord of een ander mobiel Bluetooth-toetsenbord dat je leuk vindt, geprobeerd? Ik zou het meest geïnteresseerd zijn om erover te horen in de reacties.