Beoordeling

Herziening van de Nokia Lumia 525 - Is het beter dan de Lumia 520?

Nokia heeft een upgrade van hun meest populaire Windows Phone-apparaat gelanceerd: de Lumia 520. Het nieuwe model heet Nokia Lumia 525 en is vrijwel identiek aan zijn voorganger, zowel qua ontwerp als hardwareconfiguratie. Er zijn slechts twee opvallende verschillen: de Lumia 525 heeft 1GB RAM-geheugen in plaats van 521 MB en een zeer glanzende uitstraling. Omdat de Lumia 520 zo succesvol is, waren we benieuwd of de Lumia 525 een goede upgrade is. Biedt dit een nog betere smartphone-ervaring? Lees deze recensie om te zien wat we hebben geleerd:

Hardwarespecificaties & verpakking

Nokia Lumia 525 en Nokia Lumia 520 hebben bijna dezelfde hardware- en lichaamsspecificaties. De Lumia 525-packs verdubbelen de hoeveelheid RAM-geheugen, wat geweldig is. Het hebben van 1 GB RAM is handig in veel scenario's. Ze worden beide aangedreven door een Qualcomm Snapdragon S4 dual-core 1 GHz-processor, ze hebben 8 GB intern geheugen en een microSD-sleuf die kaarten tot 64 GB ondersteunt. De Lumia 525 maakt gebruik van dezelfde 5 MP no-flash-camera aan de achterzijde, geschikt voor het maken van foto's met een resolutie van maximaal 2592 x 1936 pixels en het opnemen van video's op HD-kwaliteit (720p bij 30 fps). De Lumia 525 heeft geen frontcamera, net als zijn voorganger. Beide smartphones delen hetzelfde 4 '' IPS LCD-scherm met krasbestendig glas en een resolutie van 800 x 480 pixels, plus dezelfde 1430 mAh-batterij. U kunt de volledige hardwarespecificaties hier vinden: Gedetailleerde specificaties voor de Nokia Lumia 525.

In het pakket vindt u de gebruikelijke items: de telefoon, de documentatie en garantie, de batterij, de oplader, de USB-kabel en een koptelefoonset.

Om een ​​beter beeld te krijgen van de unboxing-ervaring hebben we een korte video gemaakt voor de Nokia Lumia 525, die je hieronder kunt bekijken.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

De Nokia Lumia 525 is een "one-hand-phone", wat betekent dat je hem gemakkelijk met slechts één hand kunt gebruiken. Op smartphones met grotere schermen kun je dit niet doen. Omdat het geen groot display heeft, past het perfect in elke zak of tas en in de hand van iemand. Net als zijn oudere broer heeft de Lumia 525 ook verschillende kleuren, zij het minder dan zijn voorganger: zwart, wit, geel en oranje. De Lumia 520 heeft ook rode en blauwe covers die niet beschikbaar zijn voor de Lumia 525. In onze review hebben we een geel model getest. Een ding dat ik hier moet wijzen is dat Nokia Lumia 525 alleen glanzende covers heeft, terwijl 520 matte covers heeft. Persoonlijk vind ik de matte hoezen beter, maar sommigen van jullie denken misschien anders. Een voordeel van de matte covers is dat mat polycarbonaat niet dezelfde verslaving heeft aan het verzamelen van stof en krassen als de glanzende.

De knoppen bevinden zich aan de rechterkant van de smartphone, precies hetzelfde als op alle Lumias, wat geweldig is. Rechtsonder hebt u de cameraknop, vervolgens de aan / uit-knop en de volumeknop naar boven. De ruimte tussen de knoppen maakt het heel gemakkelijk om de knop te vinden die u zoekt, zelfs als u niet naar uw telefoon kijkt. In vergelijking met de Lumia 520 zijn de knoppen op de Lumia 525 echter een beetje stijver

.

Het verwisselen van de covers, het plaatsen van de SIM-kaart of een geheugenkaart is relatief eenvoudig. Je hoeft alleen maar een beetje aandacht te besteden aan het wegnemen van de hoes, zodat je het niet kapot maakt. Hoewel de hoezen niet stevig aanvoelen, vallen ze niet zo gemakkelijk af en kunnen ze zonder problemen vallen. De bouwkwaliteit en het ontwerp van de Nokia Lumia 525 volgen het voorbeeld van zijn voorganger en dat is geweldig. Wanneer je betaalbare smartphones koopt, krijg je waar je voor betaalt, maar in dit geval denk ik dat je meer krijgt dan waar je voor betaalt. De Lumia 525 is een van de best gebouwde smartphones in zijn prijsklasse, net als zijn voorganger.

De telefoonervaring op de Nokia Lumia 525

Hoewel ik de Nokia Lumia 525 ongeveer een week of zo dagelijks gebruikte, vond ik de telefoonervaring behoorlijk. Geluidskwaliteit in gesprek is gemiddeld. Ik merkte geen significante problemen met de signaalsterkte of duidelijkheid van mijn gesprekken. Omdat de hoes van de telefoon is gemaakt van plastic en deze afneembaar is, is het geluid niet al te goed geregisseerd en kunnen mensen bij u in de buurt uw gesprekken horen. Een ander gevolg van de plastic behuizing van de telefoon is dat de audio die door de luidspreker wordt geleid niet geweldig klinkt. Als u het volume maximaliseert en probeert te luisteren naar een nummer of iets met veel lage frequenties klinkt het geluid vervormd. Bij gebruik van de hoofdtelefoon die bij de telefoon wordt geleverd, wordt het echter veel beter. Ik raad aan om de hoofdtelefoon te gebruiken wanneer u naar muziek wilt luisteren of een video wilt bekijken. Het verschil in kwaliteit is zeer merkbaar. Het display op de Lumia 525 is niet spectaculair en de zwart-wit niveaus zijn niet geweldig. Het is relatief goed als je het buiten gebruikt, maar als je het probeert te gebruiken in een goedverlichte omgeving, raad ik je aan donkerdere accentkleuren te gebruiken voor je thema. Ik vind het leuk dat je de sensoren van het scherm kunt instellen op een hoge gevoeligheid, wat betekent dat je de telefoon kunt gebruiken wanneer je handschoenen draagt. De meeste low-end smartphones kunnen daar niet over opscheppen. Overgaand naar de kwaliteit van de camera, heb ik niet veel te zeggen, behalve dat het dezelfde camera is als op de Lumia 520. Het is niet te vergelijken met de camera die te vinden is op de duurdere Nokia Lumias. Het maakt geen gebruik van de Pureview-technologie en heeft geen speciale optische lenzen. Bij normale lichtomstandigheden gaat het goed genoeg. Als u echter probeert een foto te maken in omgevingen met weinig licht, zijn de resultaten niet goed. De camera heeft geen flitser, wat essentieel is in deze omgevingen. Aan de andere kant biedt Nokia een reeks gespecialiseerde apps voor het maken van foto's, die de camera-ervaring verbeteren, waardoor deze iets beter is dan op andere betaalbare smartphones.

Als het over de levensduur van de batterij gaat, gaat de batterij van de Lumia 525 je een dag mee en soms zelfs een beetje langer.

Verbetert het extra RAM-geheugen de gebruikerservaring?

Er is een aspect waar ik behoefte aan heb om te praten: verbetert het extra RAM-geheugen de gebruikerservaring op de Lumia 525 in vergelijking met de Lumia 520? Terwijl ik tegelijkertijd met beide telefoons speelde, zag ik geen echt verschil in het surfen op het web, naar muziek luisteren of video's kijken. Dagelijkse taken waren net zo vloeiend op beide smartphones. De benchmarks die later in dit artikel worden gedeeld, bevestigen hetzelfde verhaal. Dat komt omdat het Windows Phone 8-besturingssysteem zeer goed is geoptimaliseerd en het werkt ook prima met kleine hoeveelheden RAM. Maar dingen veranderen wel wanneer je apps en games gebruikt die geheugengebrek hebben. Om te zien hoe de twee smartphones het deden, heb ik twee grote games geïnstalleerd en gespeeld, met echt goede graphics: Asphalt 8: Airborne en Fifa 14. Bij het spelen van deze spellen heeft de Lumia 525 bewezen het voordeel te hebben van meer RAM. Het laden van deze spellen ging sneller en de speelervaring was over het algemeen vlotter. Als je je smartphones gaat gebruiken voor het spelen van games, dan is de Lumia 525 een betere keuze dan zijn voorganger.

Nokia Apps voor Windows Phone 8

Nokia heeft een groot aantal exclusieve apps in gebruik die zijn ontwikkeld voor zijn reeks Lumia-smartphones. Ik zal niet in details treden over hen, want we hebben veel over hen gesproken in onze eerdere beoordelingen van Nokia Lumias. Maar ik wil er graag op wijzen dat in de Store Lumia 525-gebruikers goede apps voor hun camera zullen vinden die de manier waarop ze foto's maken of video's opnemen zullen verbeteren. Je moet ze uitproberen.

Nokia heeft ook een van de beste turn-by-turn navigatie-apps die er zijn: de HERE Drive. U kunt offline kaarten op uw Lumia 525 installeren en toegang krijgen tot een goede navigatiedienst, zelfs wanneer u niet verbonden bent met internet. Voor sommige gebruikers is deze app alleen al een goede reden om de Lumia 525 te kopen ten opzichte van zijn concurrenten.

De Nokia Lumia 525 biedt ook een audiogedeelte in de lijst met beschikbare instellingen . Toen ik het opende, verwachtte ik een equalizer en andere audio-instellingen te vinden. De enige beschikbare audio-instelling is de mogelijkheid om het belsignaal automatisch uit te zetten wanneer de telefoon met de voorkant naar beneden wordt gekanteld. Het is jammer dat Nokia ervoor heeft gekozen om minder audio-instellingen te geven op de Lumia 525 dan op de meeste andere smartphones. Ik hoop dat ze dingen veranderen in een toekomstige update.

Prestaties in benchmarks

Om de prestaties van de Lumia 525 ten opzichte van zijn concurrenten te vergelijken, heb ik verschillende benchmarks uitgevoerd. Ik begon met MultiBench 2. Zoals je in het onderstaande schema kunt zien, heeft de Nokia Lumia 525 zeer goede resultaten behaald in de grafische en processortests, resultaten die sterk lijken op zijn directe concurrenten. Er was geen significant verschil in de scores die het ontving ten opzichte van zijn voorganger - de Lumia 520.

De geheugentest heeft een licht voordeel van 2% voor de Lumia 525 versus de Lumia 520 aangetoond. Als u verwachtte dat het verschil groter was, moet u er rekening mee houden dat deze benchmarks evalueren hoe snel gegevens worden overgedragen van en naar het geheugen van de telefoon . Hoeveel RAM je hebt, heeft niet echt invloed op deze snelheden.

De tweede benchmark die ik liep was WP Bench. De CPU-test heeft aangetoond dat de Lumia 525 3% sneller was dan Lumia 520.

De opslag- en geheugentests hebben geen significante verschillen aangetoond tussen de Lumia 525 en zijn concurrenten, behalve de grafische test waarbij deze de laagste score behaalde van alle Windows-telefoons die we hebben getest. Ik vond dit vreemd omdat mijn ervaring bij het spelen van games beter was dan op de Lumia 520.

In de toekomst heb ik gemeten hoeveel tijd het kost om de telefoon te starten en het startscherm weer te geven. De gemiddelde opstarttijd die ik heb gemeten is 42 seconden, één seconde meer dan op de Lumia 520.

Vervolgens heb ik de prestaties van internetbrowsen vergeleken met de Sunspider-benchmark. Hier waren de resultaten van de Lumia 525 vergelijkbaar met die van zijn concurrenten. Hoewel de score iets beter was dan die van de Lumia 520, zult u geen verschil merken tijdens het surfen op het web op uw smartphone. Het is gewoon te klein.

De laatste test voor de Lumia 525 was de batterijtest. Deze telefoon heeft dezelfde 1430 mAh wegwerpbatterij die de 520 gebruikt. Uit de accutest is echter gebleken dat de Lumia 525 iets langer kan meegaan dan zijn voorganger, zelfs wanneer hij maximaal wordt belast. In WP Bench heeft de Lumia 525 het 3 uur en 29 minuten geduurd - 22 minuten langer dan de Lumia 520.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Nokia Lumia 525 is een waardige opvolger van de Lumia 520, met een glanzender uiterlijk en een dubbele hoeveelheid geheugen. De Lumia 525 kan dezelfde goede gebruikerservaring bieden als zijn voorganger en, voor degenen onder u die games spelen op uw smartphones, veel leuker. Het extra geheugen wordt het best opgemerkt bij het spelen van veeleisende games of bij het uitvoeren van apps die meer RAM vereisen. Als je een goede smartphone wilt kopen zonder veel geld uit te geven, is de Nokia Lumia 525 een goede keuze.