Tutorial

Simpele vragen: Wat is een Microsoft-account (Outlook, Xbox, Skype)?

Gebruikt u besturingssystemen van Microsoft zoals Windows 10 of Windows 8.1? Gebruikt u Office 365 of OneDrive? Heb je een Xbox-console? Gebruik je Skype? Als het antwoord ja is op een van deze vragen, is de kans groot dat u een Microsoft-account hebt. U kunt het op een andere manier noemen, maar in het woordenboek van Microsoft is uw account een Microsoft-account. In dit artikel leggen we uit wat een Microsoft-account is, hoe u kunt achterhalen of u een Microsoft-account hebt en wat de voordelen zijn van het gebruik van dit account:

Wat is een Microsoft-account?

Een Microsoft-account is een ID die bestaat uit een e-mailadres en wachtwoord, waarmee u kunt inloggen op Microsoft-websites, -services, besturingssystemen en eigenschappen zoals: Windows 10 of Windows 8.1, Xbox, Skype, Office 365, OneDrive, Windows 10 Mobile of Windows Phone 8.1, de Windows Store, Bing, MSN en Outlook.com. Het Microsoft-account heette vroeger "Windows Live ID".

Als u al een e-mailadres en wachtwoord gebruikt om u aan te melden bij Microsoft-apparaten en -services, zoals die eerder werden gedeeld, heeft u al een Microsoft-account.

Moet u een Microsoft e-mailadres hebben voor uw Microsoft-account?

Veel mensen gaan ervan uit dat je, om een ​​Microsoft-account te hebben, een e-mailadres moet hebben met een e-mailservice van Microsoft zoals outlook.com, hotmail.com of live.com. Hoewel dit absoluut is wat Microsoft wil, is het niet verplicht. U kunt een Microsoft-account registreren zonder een e-mailadres te hebben van outlook.com, hotmail.com of live.com. U kunt bijvoorbeeld een Microsoft-account maken met behulp van een e-mailservice zoals Gmail of Yahoo.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account?

Er zijn voordelen verbonden aan het hebben van een Microsoft-account en deze worden groter naarmate u de producten en services van Microsoft gebruikt. Hier zijn enkele van de meest voor de hand liggende:

 • U kunt het gebruiken om in te loggen op computers en apparaten met Windows 10 of Windows 8.1 en uw instellingen op verschillende apparaten (inclusief smartphones) te laten synchroniseren
 • U kunt Cortana gebruiken op uw Windows 10-computers en -apparaten (inclusief smartphones)
 • U kunt apps en inhoud downloaden en installeren vanuit de Windows Store, op computers en apparaten met Windows 10 of Windows 8.1 (inclusief smartphones)
 • U kunt uw Microsoft-account gebruiken om in te loggen op Xbox-consoles, games te kopen en met anderen te communiceren
 • U kunt Office-apps en -services zoals Office 365 gebruiken
 • U kunt Skype gebruiken voor tekst-, audio- en videochat
 • Je krijgt gratis online opslagruimte op OneDrive
 • U kunt een gratis e-mailaccount krijgen als u de e-maildiensten van Microsoft verkiest
 • U kunt zich aanmelden bij Bing en toegang krijgen tot persoonlijke gegevens
 • U kunt persoonlijk nieuws en inhoud van MSN.com ontvangen
 • U kunt elk consumentgericht product van Microsoft gebruiken, inclusief maar niet beperkt tot Bing Maps, Microsoft Groove en meer.

Hoe een Microsoft-account te maken

U kunt op vele manieren een Microsoft-account maken en de meeste gebruikers maken het van een besturingssysteem zoals Windows 10 of Windows 8.1. U kunt het echter ook rechtstreeks vanuit een webbrowser maken en vervolgens gebruiken om u aan te melden bij alle services en apparaten van Microsoft. We hebben een afzonderlijke stapsgewijze handleiding waarin wordt uitgelegd wat u moet weten, inclusief hoe u een Microsoft-account kunt maken zonder een e-mailadres van Microsoft te gebruiken: Een Microsoft-account maken met of zonder een Microsoft e-mailadres .

Heb je een Microsoft-account?

Voordat je dit artikel afsluit, laat ons weten of je een Microsoft-account hebt en of je een Microsoft-e-mailadres gebruikt, of een persoonlijk e-mailadres. Voor welke producten en services van Microsoft gebruik je het ook?