Beoordeling

Boekbespreking - De perfecte pc bouwen, derde editie

Ik bouwde een computer voor de eerste keer in de jaren negentig. In die tijd moest je een serieuze nerd zijn om het te proberen, omdat niets vooraf was geconfigureerd en je moest puzzelen over handleidingen met kleine tekeningen en instructies waarvan je dacht dat je veel meer wist over het proces dan je echt deed. Je moest veel kleine jumpers instellen om je moederbord aan het werk te krijgen en ik hoopte dat de componenten die je kocht compatibel waren. Als er boeken beschikbaar waren die in die dagen duidelijke, stapsgewijze instructies gaven, wist ik daar niets van. Sindsdien is het een stuk eenvoudiger geworden om een ​​computer te bouwen, maar dat betekent niet dat er geen uitgebreide handleiding nodig is. Daarom had ik hoge verwachtingen van Building the Perfect PC, Third Edition . Het bouwen van je eigen computer is tegenwoordig niet moeilijk (of alleen voor geeks) en met een goede handleiding aan jouw zijde, zou het iets moeten zijn dat bijna iedereen kan doen. Was dit boek waar ik naar op zoek was?

Begin bij het begin

De auteurs beginnen met een inleiding die laat zien dat ze veel vertrouwen hebben, niet alleen in hun eigen vaardigheden als schrijvers, maar ook in de mensen die het boek lezen. Er zijn weinig opmerkingen in de zijbalken in het boek die de tekst leuker maken om te lezen (en geven de lezer een gevoel voor hoe de auteurs denken). Hoewel ik niet echt gek ben op het feit dat een van mijn minst favoriete big-box-winkels heel veel paginaruimte krijgt, moet ik toegeven dat het een winkel is die de meeste lezers in de VS waarschijnlijk zonder veel kunnen vinden de problemen.

Het doel van het boek is om de lezers, zelfs onervaren lezers, te leren goede keuzes te maken en de juiste computer voor hun behoeften te bouwen. Maar verder is het doel om de lezer het proces achter de keuzes te leren. Het is niet alleen een lijst met dingen om te kopen en een montagehandleiding. Ik hou van dit soort uitleg, want zodra je het proces begrijpt, krijg je het vertrouwen dingen voor jezelf te doen.

De eerste twee hoofdstukken bepalen de scène. De auteurs leggen uit waarom het bouwen van je eigen computer een goed idee is en bieden een grondige lijst van hulpmiddelen en software die je bij de hand moet hebben voordat je begint. Ze leggen uit wat voor dingen er mis kunnen gaan en wat de lezer kan doen om die dingen te voorkomen. Ik denk dat dit deel vooral nuttig zou zijn voor iemand die nog nooit een computer heeft gebouwd. Ik vind het altijd leuk om te weten waar ik tegen sta voordat ik begin.

Dan is er een lijst met componenten die nodig zijn, met specifieke aanbevelingen en uitstekende instructies over winkelen, kopen en waar je op moet letten. Vooral het gedeelte over het kopen van een processor was goed. Ik vond hun opmerking leuk:

"De meeste mensen spenderen teveel tijd aan het doornemen van de te installeren processor.De enige echt belangrijke beslissing is hoeveel te spenderen.Nadat je die beslissing hebt genomen, komt het echt neer op de kleine details."

Het grootste probleem met het maken van dergelijke specifieke hardwareaanbevelingen is dat de technologie zo snel verandert dat die aanbevelingen bijna tegen de tijd dat het boek in de schappen ligt verouderd zijn. Building The Perfect PC, Third Edition is copyright 2011, wat betekent dat alle componenten waarover ze schreven nu de technologie van vorig jaar zijn, en de lezer wordt achtergelaten om erachter te komen wat de moderne equivalenten zouden zijn. Als ooit een boek schreeuwde om een ​​website met voortdurende updates, zou dit het zijn, maar helaas is er niets over dat soort dingen.

De systemen bouwen

Omdat mensen veel verschillende behoeften en hoeveelheden geld beschikbaar hebben om te besteden, beschrijven de auteurs wat er nodig is om verschillende soorten systemen te bouwen: Budget, Mainstream, Extreme, Media Center en Appliance / Nettop . Het hoofdstuk van elk systeem omvat het volgende: Bepaling van functionele vereisten, criteria voor het hardware-ontwerp en component-overwegingen . Daarna heeft elk hoofdstuk een rijk geïllustreerde gids voor het bouwen van elk soort systeem, met uitstekende, duidelijke foto's van elke stap in het bouwproces. Ongeacht welk soort systeem ze beschrijven, elke stap wordt beschreven en geïllustreerd zodat de bouwer precies kan zien wat er moet gebeuren.

Nogmaals, de selecties die ze maken zijn heel specifiek en die dingen worden snel verouderd. Het is heel goed mogelijk dat iemand die het boek vandaag koopt, niet precies dezelfde componenten kan vinden. Ik denk dat de meeste mensen in staat zullen zijn om de foto's te extrapoleren en aan te passen aan de componenten die ze bij de hand hebben, met uitzondering van het Mainstream-systeem, dat gebaseerd is op een zeer specifieke computerbehuizing voor een zeer specifieke kantoorlocatie bij één auteur. Dat is overdreven beperkt, naar mijn mening. In een boek dat is ontworpen voor het grote publiek, zou een mainstream-systeem veel meer moeten zijn, nou ja, mainstream.

Het Extreme-systeem is niet verrassend gericht op hardcore gamers. De auteurs zijn van mening dat de meeste gamers speciale gameconsoles zullen gebruiken in plaats van versterkte computers. Dit verraste me, omdat de gamers die ik ken nog steeds computers gebruiken, ook al hebben ze ook gameconsoles. Het Extreme-systeem in Building the Perfect PC, Third Edition is ontworpen voor gebruik door videobewerkers en 'scientific number-crunchers'. De auteurs wilden snelheid en betrouwbaarheid en kozen voor topklasse componenten, en dat systeem eindigde uiteraard met een serieus prijskaartje ($ 3500 exclusief randapparatuur). Ik weet niet zeker wat de markt is voor dit soort systemen, of voor het prijskaartje, maar het is de moeite waard om het hoofdstuk te lezen om te zien welke soorten keuzes er zijn voor mensen die echt iets willen missen.

Ik weet ook niet zeker wat de doelgroep voor hun Media Center-systeem is. (OK, prima, ik kijk nog steeds naar een oude CRT, dus ik ben geen goede beoordeling van deze dingen.) :) De auteurs begonnen dit hoofdstuk door te zeggen dat de "media" -PC die ze bouwden voor de eerste editie van de boek werd niet veel gebruikt en werd uiteindelijk uit elkaar gehaald om andere computers te bouwen. Dit heeft voor mij niet het vertrouwen in de rest van het hoofdstuk doen wekken. Ze zijn ook niet erg enthousiast over het gebruik van een pc om tv-programma's op te nemen (begrijpelijk, gegeven hoe goed DVR's tegenwoordig werken). Hun doel was om iets te bouwen voor gecentraliseerde opslag van media en superieure weergave en geluid, en ze verklaren waarom de commercieel verkrijgbare "mediacenter" -systemen te duur zijn voor wat ze leveren. Om de beste waar voor het geld te krijgen, zijn ze er zeker van dat het bouwen van je eigen systeem de juiste keuze is. Ik wou dat ze van meet af aan iets optimistischer waren geweest over deze systemen.

Het Appliance / Nettop-systeem is een budgetsysteem dat is ontworpen voor een laag geluidsniveau, een kleine omvang en betrouwbaarheid, voor gebruik in zeer specifieke toepassingen, zoals een thuisserver, een op een netwerk aangesloten opslagsysteem of een controller voor huisautomatisering. Het is waarschijnlijk niet hoog op veel lijsten van systemen van mensen om te bouwen, maar de informatie in het hoofdstuk is waardevol voor mensen die op zoek zijn naar dit soort kleine en onopvallende aanvulling op hun normale installatie. De Home Server is, zoals je zou verwachten, een systeem dat is ontworpen met het oog op betrouwbaarheid en enorme opslagcapaciteit.

Is dit de ideale referentie voor bouwers?

Om eerlijk te zijn, ik vond het moeilijk om een ​​uitspraak te doen over dit boek, hoewel ik het over het algemeen heel goed vond. Dit is wat ik in overweging nam:

Pro:

  • Duidelijk en gemakkelijk te begrijpen schrijven door auteurs die absoluut weten wat ze doen
  • Elk technisch boek dat in de derde editie staat, is duidelijk waardevol gebleken voor de lezers
  • Uitstekende vergelijkingsgrafieken en beschrijvingen van componenten
  • Heldere kleurenfoto's van elke stap in elke build
  • Uitgebreide instructies voor computers die voldoen aan bijna ieders behoeften en budget
  • Geschreven met zowel beginners als ervaren bouwers, praat niet plat of gebruikt technobabble

con:

  • Specifieke uitrustingslijsten betekenen dat het boek snel verouderd zal zijn
  • Systemen gebouwd om te voldoen aan de behoeften van de auteurs en niet noodzakelijkerwijs die van een algemeen publiek
  • Geen website voor updates en nieuwe aanbevelingen
  • Alleen software-aanbevelingen voor het Media Center en dan alleen Ubuntu Linux (een geweldige keuze, maar niet noodzakelijk wat iedereen wil gebruiken)
Productbeoordeling 3/5

Het vonnis

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Building the Perfect PC, Third Edition kan een waardevolle referentie zijn en het is een uitstekende taak om de lezer te leren hoe een computer te bouwen. Het hebben van het bij de hand zou een groot vertrouwen booster voor een beginner kunnen zijn. Maar of het voor iedereen geschikt is, is onmogelijk te zeggen. Als je jezelf als een goed geïnformeerd type beschouwt, is de beste manier om te beslissen of dit boek voor jou is, om het eerst in de bibliotheek te bekijken (of het mogelijk te krijgen van een boekhandel met een redelijk retourbeleid) en het zelf te lezen. Ik persoonlijk vond het goed geschreven, interessant en informatief.
Als u dit boek hebt gelezen, zou ik graag uw mening horen. Laat een reactie achter en vertel me wat je ervan vond.