Tutorial

Hoe Windows 10 te reserveren als je de app "Get Windows 10" niet hebt

Een tijdje geleden pushte Microsoft de app 'Get Windows 10' via de Windows Update- kanalen. De app is bedoeld om u te helpen een Windows 10-kopie voor uw computer te reserveren, zodra deze officieel voor het grote publiek is vrijgegeven. Veel gebruikers kregen deze app echter niet en konden hun Windows 10-kopieën niet reserveren, ook al voldeden ze in theorie aan alle vereisten. Met dit artikel kunt u controleren of u voldoet aan de vereisten om in aanmerking te komen voor een gratis Windows 10-upgrade en ook enkele problemen oplossen die kunnen voorkomen dat uw apparaat de reserveringsapp ontvangt.

Opmerking: in deze handleiding wordt informatie gedeeld over het inschakelen van de app "Get Windows 10" op een Windows-apparaat dat het nog niet heeft. Als u de app al in uw systeemvak hebt staan, kunnen deze twee handleidingen nuttig voor u zijn:

 • Hoe reserveert u uw gratis upgrade naar Windows 10
 • Hoe het pictogram "Get Get Windows 10" en meldingen uit te schakelen

Waarom u de app "Get Windows 10" niet op uw Windows-apparaat zou kunnen hebben

Volgens Microsoft zijn er verschillende redenen waarom u de "Get Windows 10" -app niet op uw apparaat zou hebben. Je kunt ze allemaal vinden onder de officiële veelgestelde vragen over Windows 10, hier: Windows 10 V & A. Voor uw gemak kunt u ze echter ook hieronder bekijken:

 1. Uw apparaat is niet up-to-date met minimaal Windows 7 Service Pack 1 of Windows 8.1 Update.
 2. Windows Update is uitgeschakeld of is niet ingesteld om automatisch updates te ontvangen.
 3. U hebt de benodigde Windows Update- service geblokkeerd of verwijderd.
 4. Uw apparaat voert geen legitieme Windows uit.
 5. Op uw apparaat wordt Windows 7 Enterprise, Windows 8 / 8.1 Enterprise of Windows RT / RT 8.1 uitgevoerd, die zijn uitgesloten van de reserveringsaanbieding.
 6. Uw apparaat wordt beheerd als onderdeel van een school- of bedrijfsnetwerk. In dat geval moet u contact opnemen met uw IT-beheerder over het upgraden naar Windows 10.
 7. Pc's die Microsoft vaststelt, kunnen Windows 10 niet uitvoeren, zien de app "Get Windows 10" niet vóór 29 juli. Na 29 juli wordt het pictogram ingeschakeld in het systeemvak. Dit is bedoeld om ervoor te zorgen dat u de compatibiliteit van uw pc eenvoudig kunt controleren als u dat wilt.

Hoe de problemen op te lossen die u tegenhouden van het hebben van de "Get Windows 10" -app

Zoals je hebt gezien, zijn er meerdere redenen waarom je de app "Get Windows 10" misschien niet hebt ontvangen. Dit is wat u moet doen om de problemen op te lossen waardoor u de app niet kunt ophalen:

1. Voer Windows Update uit en installeer alle beschikbare updates.

Zodra elke beschikbare update op uw apparaat is geïnstalleerd, moeten de eerste drie problemen die we in de vorige sectie hebben vermeld, worden opgelost.

Raadpleeg deze handleidingen als u hulp nodig hebt bij het uitvoeren van Windows Update en / of het installeren van updates voor uw apparaat:

 • Controleer op Windows-updates, leer wat ze doen en blokkeer ze die je niet nodig hebt
 • Configureren hoe Windows Update werkt in Windows 7 & Windows 8.1

2. Als u een legitieme Windows-licentie bezit, controleert u of deze is geactiveerd.

Als u geen legale Windows-kopie hebt, komt u niet in aanmerking voor de gratis Windows 10-upgrade. Het is echter mogelijk dat u een echte licentie hebt, maar Windows denkt dat dit niet het geval is, dus het wordt niet zelf geactiveerd. Als Windows niet is geactiveerd, kan uw apparaat mogelijk geen updates downloaden en installeren via Windows Update . In dergelijke situaties moet u Windows dwingen om te activeren.

Als u hulp nodig hebt bij het bepalen of uw Windows-kopie is geactiveerd of niet, controleert u deze handleidingen:

 • Hoe te leren als uw exemplaar van Windows 7 of Windows 8 is geactiveerd
 • Wat te doen wanneer Windows 8 zegt dat uw echte productsleutel niet geldig is?

3. Als geen van de voorwaarden in het eerste gedeelte van dit artikel op u van toepassing is, kunt u een script uitvoeren dat controleert of uw apparaat aan alle vereisten voldoet en vervolgens de app "Get Windows 10" aanzet.

Deze oplossing is gebaseerd op wat informatie die op dit Microsoft Answers-communityforum wordt gedeeld: Ik wil mijn gratis exemplaar van Windows 10 reserveren, maar ik zie het pictogram niet op de taakbalk.

Open Kladblok of een andere teksteditor en maak een tekstbestand met de volgende inhoud:

REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\UpgradeExperienceIndicators" /v UpgEx | findstr UpgEx
if "%errorlevel%" == "0" GOTO RunGWX
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Appraiser" /v UtcOnetimeSend /t REG_DWORD /d 1 /f
schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"
:CompatCheckRunning
schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"
schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser" | findstr Ready
if NOT "%errorlevel%" == "0" ping localhost >nul &goto :CompatCheckRunning
:RunGWX
schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxconfig"

Bewaar dit bestand vervolgens onder de naam ReserveWin10.cmd ergens op uw apparaat.

Zodra het .cmd- bestand is gemaakt en opgeslagen, moet u het uitvoeren. Hiertoe opent u eerst een opdrachtprompt met beheerdersrechten. Een van de snelste manieren om dit te doen is door "cmd" in het startscherm van Windows 8.1 of in het zoekvak in het startmenu van Windows 7 te typen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het resultaat van de opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren .

Voer vervolgens het bestand uit dat we eerder hebben gemaakt. Typ de locatie en naam in de opdrachtprompt en druk op Enter . Als u bijvoorbeeld het bestand ReserveWin10.cmd hebt opgeslagen in een map met de naam Temp op uw station D: moet u schrijven:

D:\Temp\ReserveWin10.cmd

Als alles in orde is, krijg je een melding en moet de app "Get Windows 10" in het systeemvak verschijnen.

Als er echter problemen worden gevonden, kan het script 10 tot 30 minuten duren. Gedurende deze hele tijd zul je statusrapporten zien, dus alles wat je hoeft te doen is geduldig zijn. Als aan alle vereisten is voldaan op het moment dat dit script eindigt, hebt u de app "Get Windows 10" op uw apparaat.

Als het script helaas niet werkt en u alleen een oneindige lus krijgt, betekent dit dat u niet over de vereiste Windows-updates beschikt. Als dat het geval is, voert u Windows Update uit om alle beschikbare updates voor uw apparaat te downloaden en te installeren. Druk ook op Ctrl + C op uw toetsenbord om het script te stoppen.

Conclusie

Als je je gratis Windows 10-upgrade wilt reserveren, maar je hebt de app "Get Windows 10" niet nodig, dan zijn er nog een paar dingen die je kunt doen om het te krijgen. In dit artikel hebben we u alles laten zien wat we hierover hebben gevonden. Maar zelfs als niets werkt, moet u alleen geduld hebben en wachten tot 29 juli, wanneer Windows 10 officieel wordt vrijgegeven. Alleen dan weet u zeker dat Windows 10 voor u zal werken of niet. Op 29 juli hebt u de app 'Get Windows 10' en kunt u compatibiliteitsproblemen tussen uw apparaat en Windows 10 vaststellen.