Tutorial

Hoe de top te verbergen op Android-smartphones zoals Huawei P20, P20 Lite of P20 Pro

Veel nieuwe smartphones hebben de camera aan de voorkant geïntegreerd in het scherm, in de vorm van een inkeping die aan de bovenkant van het scherm wordt weergegeven. Hoewel je smartphone misschien mooi is, is de inkeping gewoon lelijk, en het ziet er slecht uit voor apps en games. Gelukkig kun je, als je een Huawei P20, Huawei P20 Lite of Huawei P20 Pro-smartphone hebt, de inkeping uitschakelen, zodat apps en games op je scherm er weer goed uitzien. Hier hoe de notch uit te schakelen op Android smartphones:

De inkeping aan de bovenzijde van je nieuwe smartphone kan vervelend zijn

Standaard is de inkeping ingeschakeld en ziet deze er lelijk uit. Het is het enige dat Android-smartphones niet van de iPhone X mogen hebben gekopieerd. Bekijk de onderstaande afbeelding, die een prachtige Huawei P20 Pro-smartphone bevat. Aan de linkerkant hebben we de notch ingeschakeld en aan de rechterkant is deze verborgen. Het is veel beter, toch?

Als u het wilt uitschakelen, leest u de instructies in het volgende gedeelte:

Hoe de inkeping aan de bovenkant van uw Android-smartphone te verbergen

Open Instellingen en ga naar Beeldscherm .

Dan zie je een lange lijst met instellingen. Tik op Notch .

De standaardinstelling toont de inkeping aan de bovenkant van het scherm, precies in het midden.

Kies 'Verberg notch'.


Sluiten Instellingen en de notch wordt niet meer weergegeven op het display van uw smartphone.

Heb je een hekel aan de inkeping?

Huawei, ASUS en andere smartphonefabrikanten hebben prachtige smartphones gelanceerd met verbluffende specificaties. Ze kopieerden echter de enige functie die we niet leuk vonden aan de iPhone X: de inkeping aan de bovenkant van het scherm. We haten het en we zijn blij om te zien dat het kan worden uitgeschakeld. Vind je het ook niet leuk? Reageer hieronder en deel uw mening over deze 'designtrend'.