Beoordeling

De Logitech G502 Proteus Core-gamingmuis bekijken

Logitech is een merk dat niet echt een introductie meer nodig heeft, vooral onder gamers. Ze hebben onlangs een nieuwe instelbare gamingmuis gelanceerd, de G502 Proteus Core. Een zeer interessant apparaat dat onze aandacht trok, dus we wilden zien wat het in petto heeft. We hebben het een tijdje getest en we zijn klaar om onze conclusies met u te delen. Lees verder om te weten of de Logitech Proteus Core waardig is om mee te nemen in je gamingarsenaal.

Unboxing van de Logitech G502 Proteus Core

De Proteus Core wordt geleverd in een slanke en vrij fraai vormgegeven kartonnen doos, net als de meeste randapparaten van Logitech. De voorkant van de doos, die ook een magnetische hoes is, toont een afbeelding van de muis zelf, samen met de meegeleverde gewichten.

Aan de onderkant van de hoes vind je de volledige naam van de muis samen met zijn slogan - G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse .

De zijkanten en achterkant van de doos geven een reeks technische specificaties weer in meerdere talen.

Zodra u de magnetische afdekking optilt, krijgt u de eerste glimp van de Proteus Core, door een beschermende transparante plastic verpakking.

De binnenkant van de hoes toont een aantal marketingtekst met de SCIENCE WINS- tagline onderaan, op de een of andere manier suggererend de hoeveelheid onderzoeken die Logitech heeft gedaan bij het ontwerpen van de Proteus Core.

Nadat we de doos hadden geopend, waren we niet erg onder de indruk van de inhoud. Logitech heeft ervoor gekozen deze keer vast te houden aan de basis. Je vindt de muis samen met de afneembare gewichten, vergezeld van een korte snelstartgids die je laat zien hoe je de gewichten installeert en een brochure over Veiligheid, Naleving en Garantie .

Dat is ongeveer wat betreft de verpakking. Laten we nu een beetje technischer worden.

Hardwarespecificaties

De Logitech Proteus Core maakt gebruik van een van de meest geavanceerde optische sensoren op de markt, zijnde de eerste muis ter wereld die gaat van 200 DPI tot een verbluffende 12000 DPI. Ja, dat zijn twaalfduizend. Wat hoor ik? Overkill? Misschien zullen we zien.

Samen met de high-DPI-sensor krijgt u ook een overvloed aan knoppen, bijna allemaal programmeerbaar. 11, om precies te zijn, waarvan u 10 kunt aanpassen.

Het scrollwiel is een van de exclusieve dual-mode scrollwielen van Logitech waarmee u het in een vrije scrollmodus kunt gebruiken, handig bij het werken met lange documenten of bladeren op lange webpagina's.

De tagline van de Tunable Gaming Mouse verwijst naar zowel de programmeerbare knoppen als de meegeleverde set gewichten. Er zijn vijf gewichten van 3, 6 gram die u kunt gebruiken om het gewicht van de muis aan te passen aan uw behoeften.

De Proteus Core slaat drie configuratieprofielen op in zijn interne geheugen en u kunt ertussen schakelen met de speciale knop.

De connectiviteit wordt gemaakt via een gevlochten USB-kabel en Logitech zegt dat de voet van de muis is geoptimaliseerd voor een zeer laag wrijvingsniveau.

U vindt de volledige lijst met specificaties hier: Logitech G502 Proteus Core - Specificaties.

De Logitech G502 Proteus Core gebruiken

Het gebruik van de Logitech Proteus Core was een waar genoegen. De interesse van Logitech voor kwaliteitsproducten is zichtbaar vanaf het eerste moment dat u de muis pakt. Het voelt solide, stevig aan, er zijn geen piepende delen en je voelt gewoon als een product van hoge kwaliteit.

De matzwarte afwerking van de Proteus Core houdt de vingerafdrukken op afstand, wat gewoon geweldig is.

Waar u op moet letten, is dat deze muis niet ontworpen is om tweehandig te zijn, dus linkshandige gebruikers zullen er niet het beste van kunnen maken. Dit komt omdat de helft van de programmeerbare knoppen aan de rechterkant zitten, ontworpen om te worden gebruikt met uw duim en rechter wijsvinger.

Een interessante toevoeging is het dual-mode scrollwiel. De knop naast het wiel schakelt tussen een klassieke scrollwiel-bedieningsmodus en een free-spin-modus, waar je het zo hard als je kunt kunt draaien en het blijft rollen. Bedankt, natuurkunde!

De gewichten worden geleverd in een speciaal ontworpen hexagonaal omhulsel en u kunt ze gebruiken om het gewicht van de muis aan te passen. Er zijn vijf gewichten beschikbaar, elk met een gewicht van 3, 6 gram.

Trek simpelweg de onderkant van de muis uit en rangschik de gewichten in hun sleuven als u dat wilt.

Trek simpelweg de onderkant van de muis uit en rangschik de gewichten in hun sleuven als u dat wilt.

De gladde voeten laten de Proteus Core moeiteloos over de meeste oppervlakken glijden. We hebben het getest op een Razer Goliathus Control en een Steelseries 4HD. Het werkte prima op zowel muismatten, als direct op het oppervlak van het bureau.

We hebben in games geen problemen ondervonden omdat de sensor geweldig werk verricht bij het elimineren van elke vorm van latentie. Men zou kunnen argumenteren over het nut van de 12000 DPI-sensor, en in een bepaalde context kan er één gelijk hebben. Hoewel deze snelheid absoluut enorm is voor een volledige HD-resolutie, zal deze zeker van pas komen in toekomstige 4K of zelfs scenario's met hogere resolutie. Met andere woorden, als u de Proteus Core koopt, zult u waarschijnlijk binnenkort geen vervanging nodig hebben.

Logitech Proteus Core is een hoogwaardige gamingmuis die uitstekend werkt in zowel gaming- als kantooromgevingen en een uitstekende gebruikerservaring biedt.

Software en stuurprogramma's

Logitech Proteus Core werd bijna onmiddellijk gedetecteerd door Windows 8.1, maar dat is echt niet de manier waarop u het zou moeten gebruiken.

Het hulpprogramma Logitech Gaming Software is de softwarehub van Logitech voor het verbinden en configureren van al hun gamingrandapparatuur. En het is ook echt een goede. Eerlijk gezegd is het een van de beste gaming-randapparatuur softwareproducten die er zijn.

Wanneer u de software voor het eerst start, kunt u kiezen welke locatie u wilt gebruiken voor het opslaan van de profielen: het interne geheugen van de muis of de lokale harde schijf.

U kunt elke programmeerbare knop van de muis configureren via een interactieve interface, waar u daadwerkelijk op de gewenste knop kunt klikken en er een nieuwe functie voor kunt definiëren.

Met dezelfde interface kunt u het DPI-gevoeligheidsniveau bepalen en een DPI-schuifniveau toewijzen. Dit is vooral handig in shooters, waar je je doel moet houden, maar je niet je DPI-niveau volledig wilt veranderen. Op deze manier kunt u eenvoudig de DPI-shiftknop ingedrukt houden en de DPI gaat alleen naar dat niveau gedurende de duur van de pers.

Via een ander deel van de interface kunt u de logo-verlichting op de muis configureren. U kunt een ademhalingseffect inschakelen en kiezen of u de DPI-indicator wilt laten branden of niet.

De software maakt ook de kalibratie van het apparaat voor verschillende oppervlakken mogelijk. Standaard heeft het drie presets: de G240-gaming muismat, het G440 hard gaming muismatje en een standaard fabrieksinstelling. We hebben de Proteus Core voor onze Razer Goliathus gekalibreerd en deze heeft de instellingen van de sensor geoptimaliseerd, wat een heel goede gebruikerservaring biedt.

Als u ervoor kiest om de profielen op de lokale harde schijf op te slaan, kunt u ook macro-opdrachten definiëren.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Al met al is de Logitech Gaming Software een echt goed platform voor het beheer van uw Logitech-gamingrandapparatuur en haalt deze het beste uit de Proteus Core naar voren.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Logitech Proteus Core is een geweldige gamingmuis die ook uitstekend werkt in niet-gaming-scenario's. De vele aanpassingsmogelijkheden, de bouwkwaliteit en de geweldige software vragen ons allemaal om de Proteus Core aan al onze lezers aan te bevelen. Als je OK bent met het rechtshandige ontwerp van deze muis en je bent op zoek naar een kwaliteitsmuis, houd de Proteus Core dan op de shortlist.