Tutorial

Command Prompt - De meest krachtige en minst gebruikte Windows-tool

Begin 2010 zijn we begonnen met een serie systeemherstelhulpmiddelen voor Windows 7. We wisten niet dat de serie enorm zou uitbreiden en uiteindelijk zouden we een zeer oude en onbegrepen tool bestrijken: de opdrachtprompt . Terwijl we ermee werkten, hadden we het geluk om echt de kracht en het nut ervan te leren. Daarom willen we onze reeks artikelen eindigen met een samenvatting van alle geweldige dingen die de bevelprompt kan doen.

De basis over de opdrachtprompt

Als u de opdrachtprompt nog niet veel hebt gebruikt, kunt u het beste beginnen met de basis. In ons artikel over Het aanpassen van de opdrachtprompt, leert u waar u dit hulpmiddel kunt vinden en hoe u het kunt starten en aanpassen. Misschien denk je niet dat je opdrachtprompt iets leuks en kleurrijks is, toch? Denk nog eens na. Doorloop deze zelfstudie en experimenteer met alle configuratie-opties. De opdrachtprompt kan ook leuk en roze zijn, evenals de nieuwere, sexy Windows 7-hulpmiddelen zoals Desktopgadgets.

Voordat u een opdracht uitvoert, is het het beste om te leren hoe u de opdrachtprompt uitvoert in de modus Beheerder. Veel van zijn bevoegdheden vereisen beheerdersrechten om te kunnen werken.

In Command Prompt - Hoe basiscommando's te gebruiken, hebben we de meest eenvoudige en toch bruikbare opdrachten behandeld. Je leert hoe te navigeren door partities, bestanden en mapstructuren en hoe je ermee kunt werken. Ook leert u hoe u andere applicaties kunt starten of hoe u hulp kunt krijgen terwijl u werkt via de opdrachtprompt .

De geavanceerde bevoegdheden van Command Prompt leren kennen

Nu je je basiskennis goed hebt, is het tijd om je ninja-computervaardigheden te verfijnen en een aantal van de geavanceerde opdrachten te leren die je kunt uitvoeren in de opdrachtprompt :

  • Opdrachtprompt - Geavanceerde schijfbeheeropdrachten - Om de lijst met bestands- en mapbeheeropdrachten in de basisgids te voltooien, hebben we meer geavanceerde informatie over hoe u uw partities rechtstreeks kunt beheren vanaf de opdrachtprompt . Je leert partities te maken, wijzigen of verwijderen met een paar eenvoudige commando's.
  • Opdrachtprompt - Geavanceerde opdrachten voor systeeminformatie en beheer van actieve taken - Wilt u weten wat alle momenteel lopende processen zijn? Heb je een niet-reagerende toepassing die je wilt doden? Wilt u volledige systeeminformatie door slechts één korte opdracht te typen? Deze tutorial heeft de antwoorden voor je.
  • Opdrachtprompt - Geavanceerde netwerkopdrachten - Als u de ultieme nerd wilt zijn, moet u een beetje leren over netwerken en hoe u netwerktaken uitvoert via de opdrachtprompt . Deze zelfstudie behandelt nuttige opdrachten die u helpen informatie over uw netwerkverbindingen en MAC-adres op te halen; en test en toon informatie over actieve verbindingen.

Herstel uw computer vanaf de opdrachtprompt

De ultieme power-gebruikers (zoals geeks :)) kunnen de opdrachtprompt ook gebruiken voor het repareren van kapotte computers en Windows-besturingssystemen. Voor hen hebben we de volgende tutorials:

  • Opdrachtprompt - Ontbrekende of corrupte bestanden herstellen - Als u een besturingssysteem heeft dat niet wil opstarten of gewoon storingen als gevolg van ontbrekende of corrupte systeembestanden, aarzel dan niet om deze handleiding te lezen.
  • Opdrachtprompt - Problemen met uw opstartrecords oplossen - Als uw computer gewoon niet opstart, raad eens? Command Prompt komt te hulp met een uiterst nuttige opdracht en verschillende "magische" parameters die u kunt gebruiken om het uit te voeren.

Conclusie

Onze reeks over de opdrachtprompt is nog lang niet voltooid. Het is ons niet gelukt om alle opdrachten die u kunt uitvoeren te dekken. Wat we probeerden te doen, was om u simpelweg een voorproefje te geven van wat deze krachtige tool voor u kan doen en hopelijk uw interesse verhogen om er meer over te leren. Laat het ons weten als het ons gelukt is. Als je nog andere leuke tips en opdrachten hebt om te delen, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten. We kunnen besluiten om door te gaan met de serie.