Tutorial

Hoe u uw smartphone kunt terugzetten van Windows 10 Mobile naar Windows Phone 8.1

Microsoft heeft de Windows 10 Mobile-upgrade voor Windows Phone 8.1 smartphones uitgebracht en velen van jullie, net als wij, stonden te popelen om het te installeren en te kijken hoe het nieuwe besturingssysteem er uitziet en werkt. Sommige mensen zullen het misschien niet leuk vinden terwijl anderen problemen hebben met hun smartphones, na de upgrade naar Windows 10 Mobile. Als dat het geval is voor u, wilt u misschien teruggaan naar Windows Phone 8.1. Ja, dit besturingssysteem is oud en gedateerd, maar het is ook erg gepolijst, zeer goed geoptimaliseerd en bijna bugvrij, terwijl hetzelfde niet kan worden gezegd over Windows 10 Mobile. Gelukkig stelt Microsoft gebruikers in staat hun smartphones terug te zetten naar Windows Phone 8.1. Hier is hoe het proces werkt:

Stap 1. Installeer het Windows Device Recovery Tool op uw pc

Om terug te keren naar Windows Phone 8.1, moet u een tool genaamd Windows Device Recovery Tool van Microsoft gebruiken. Begin met het downloaden van de officiële website, hier: Windows Device Recovery Tool.

Nadat u hebt gedownload, voert u het bestand WindowsDeviceRecoveryToolInstaller.exe uit en installeert u het hulpprogramma op uw computer. U wordt erop gewezen dat het eerst een aantal vereisten, zoals Windows Phone-stuurprogramma's, moet installeren. Klik of tik op Installeren en vervolgens op Ja in de UAC-prompt die wordt weergegeven.

Nadat de vereisten zijn geïnstalleerd, wordt de installatiewizard voor het Windows Device Recovery Tool weergegeven. Druk op Volgende en accepteer de licentieovereenkomst. Klik of tik nog een keer op Volgende gevolgd door Installeren om door te gaan met de installatie.

Wanneer de installatie is voltooid, klikt of tikt u op de knop Toepassing starten om het Windows Device Recovery Tool te starten.

Stap 2. Bereid uw Windows 10 Mobile-smartphone voor op het terugdraaien naar Windows Phone 8.1

Dit is een tussenstap en een zeer belangrijke stap. Voordat je doorgaat met het terugdraaien, moet je ervoor zorgen dat je:

  • Back-up van persoonlijke bestanden die u mogelijk hebt gemaakt op uw Windows 10 Mobile-smartphone na de upgrade. We denken aan de gemaakte foto's, de video's die je hebt opgenomen, de documenten die je hebt gemaakt enzovoort. Het proces van teruggaan naar Windows Phone 8.1 zal alles op uw apparaat wissen. Als u geen back-up van uw gegevens maakt, kunt u er niets meer vanaf herstellen nadat het terugdraaien is voltooid.
  • Laad de batterij van uw smartphone op tot ten minste 50% van de capaciteit. Microsoft raadt zelfs aan dat uw apparaat zo mogelijk volledig is opgeladen.

Stap 3. Ga terug naar Windows Phone 8.1 vanaf Windows 10 Mobile

Nadat u de Windows Device Recovery Tool hebt gestart, vraagt ​​het apparaat eerst uw smartphone op de pc aan te sluiten. Gebruik een geschikte USB-kabel om uw Windows 10 Mobile-smartphone op uw computer aan te sluiten. Als uw smartphone niet automatisch wordt gedetecteerd, drukt u op de knop "Mijn apparaat werd niet gedetecteerd" en probeert u het opnieuw.

Wanneer de computer uw smartphone detecteert, toont de Windows Device Recovery Tool het model. In ons geval is het een Nokia Lumia 930, zoals je kunt zien in de onderstaande afbeelding. Klik of tik op de naam van de smartphone om deze te selecteren.

Windows Device Recovery Tool heeft een paar seconden nodig om de firmware- en software-informatie van uw smartphone te lezen. Koppel de kabel gedurende deze tijd niet los van uw pc.

Windows Device Recovery Tool controleert nu de "Software beschikbaar op de server" en informeert u of "Er is een update voor uw apparaat" of "U hebt de nieuwste beschikbare softwareversie" . Waarschijnlijk zult u zien dat de versie van het besturingssysteem die beschikbaar is op uw apparaat anders is dan die op de server. In de onderstaande schermafbeelding is de beschikbare versie op de server bijvoorbeeld 9651.14219 (Windows Phone 8.1) terwijl de versie die beschikbaar is op de smartphone 10586.13080 is (Windows 10 Mobile).

Als u Windows Phone 8.1 opnieuw wilt installeren, klikt of tikt u op de knop Software installeren . Voor sommige smartphones heet de knop "Software opnieuw installeren" . Klik of tik erop.

Windows Device Recovery Tool meldt u dat alle persoonlijke inhoud op uw smartphone tijdens de installatie zal worden gewist. Als u al een back-up hebt gemaakt van uw persoonlijke bestanden zoals wij hebben aanbevolen, zou u OK moeten zijn. Ga je gang en klik of tik op Doorgaan . Als u geen back-up van uw gegevens hebt gemaakt, is dit de laatste waarschuwing die u krijgt. Voer de back-up nu dus uit.

Windows Device Recovery Tool begint de installatiebestanden van Windows Phone 8.1 te downloaden. Ze nemen ongeveer 1, 71 GB opslagruimte in beslag.

Wanneer het downloaden is voltooid, laat Windows Device Recovery Tool weten dat uw smartphone naar de knipperende modus zal overschakelen, wat betekent dat het opnieuw zal opstarten en het Windows Phone 8.1-besturingssysteem gaat installeren.

Deze en de volgende paar stappen zijn essentieel en mogen niet worden onderbroken door iets: koppel de smartphone niet los van uw computer, raak niets aan totdat de installatie is voltooid!

Zodra uw smartphone in de knippermodus komt, wordt de installatie van Windows Phone 8.1 gestart. De Windows Device Recovery Tool houdt u op de hoogte van de voortgang van de installatie, zoals u kunt zien in de onderstaande afbeelding.

Als u tijdens het installatieproces naar uw smartphone kijkt, ziet u dat het scherm een ​​standaard voortgangsbalk weergeeft en niets meer. Geen paniek, dit is normaal!

Wanneer het installatieproces is voltooid, laat Windows Device Recovery Tool u hiervan weten. Klik of tik op Voltooien om de app te sluiten.

De smartphone heeft nu het rollback-proces beëindigd. Het wordt opnieuw opgestart en u kunt teruggaan naar Windows Phone 8.1.

Conclusie

Windows 10 Mobile is nieuw en opwindend voor veel mensen die smartphones bezitten die op Windows Phone 8.1 worden uitgevoerd. Echter, zelfs als de upgrade naar Windows 10 Mobile nu beschikbaar is, zult u merken dat u het niet leuk vindt of dat u een aantal problemen hebt die u gewoon niet kunt oplossen. Als dat het geval voor u is, weet u nu hoe u uw smartphone kunt terugzetten van Windows 10 Mobile naar Windows Phone 8.1, zodat u niet langer gefrustreerd raakt door het nieuwe besturingssysteem. Heb je deze procedure geprobeerd? Werkte het? Wat is jouw mening over Windows 10 Mobile?