Beoordeling

De ASUS RT-AC68U-router beoordelen - mogelijk de snelste router die u ooit zult gebruiken

Als u op internet zoekt naar informatie over de ASUS RT-AC68U Dual-Band Wireless-AC1900-router, zult u stellingen tegenkomen zoals: "De snelste router ter wereld" of "Een geavanceerde Wi-Fi-router die alles heeft". Het lezen van zulke grote woorden leidt tot zeer hoge verwachtingen. Ik heb deze router een paar weken lang in handen gekregen en nadat ik het dagelijks in mijn thuisnetwerk heb gebruikt, ben ik klaar om mijn conclusies te delen. Is dit 's werelds snelste router? Laten we het uitzoeken:

Unboxing van de ASUS RT-AC68U

De verpakking van de ASUS RT-AC68U ziet er goed uit, net zoals je zou verwachten van een eersteklas apparaat. In de doos vindt u de router zelf, de voedingsadapter, een netwerkkabel, de snelstartgids en een ondersteuningsschijf met de handleiding in verschillende talen.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Deze router is groter dan andere apparaten in zijn soort en de drie externe antennes zijn behoorlijk indrukwekkend om naar te kijken. De bouwkwaliteit en het ontwerp van deze router zijn zeer solide. Het voelt niet fragiel aan zoals andere routers en gebruikt geen erg goedkoop plastic.

Zoals met alle ASUS-routers, vindt u verschillende LED's aan de voorkant van het apparaat. Ze vertellen u of de router is ingeschakeld als het draadloze netwerk en de internetverbinding werken en hoeveel apparaten via ethernetkabels zijn aangesloten. Aan de achterkant vind je een knop om ze uit te schakelen, voor het geval je er niet graag zoveel knipperende lichtjes op ziet.

Hardwarespecificaties

ASUS RT-AC68U heeft een dual-coreprocessor (helaas worden de frequentie en het model niet door ASUS gedeeld), drie externe antennes, vijf Gigabit Ethernet-poorten en ondersteuning voor de meest recente 802.1ac-standaard voor draadloos netwerken. Het belooft maximale overdrachtsnelheden van 600 Mbps voor 2, 4 GHz draadloze netwerken en 1300 Mbps voor 5GHz draadloze netwerken. Deze router heeft ook twee USB-poorten: één USB 3.0 en één USB 2.0. Als je bedenkt hoe overdreven al het andere over dit apparaat is, zou ik twee USB 3.0-poorten hebben verwacht. Ik denk dat ze hier niet voor gingen omdat het nog meer rekenkracht en misschien zelfs een quad-coreprocessor nodig had. :)

Zoals u van een dergelijk duur apparaat zou verwachten, werkt het met alle typen internetverbindingen die wereldwijd worden gebruikt en heeft het VPN-ondersteuning. Wat u niet verwacht, is dubbele WAN-ondersteuning (u hebt het goed gehoord!): U kunt twee internetverbindingen hebben van verschillende providers en de failover-modus instellen om een ​​secundaire WAN te gebruiken voor back-upnetwerktoegang. Het heeft ook taakverdeling om de bandbreedte te optimaliseren, de doorvoer te maximaliseren, de responstijd te minimaliseren en overbelasting van gegevens voor beide WAN-verbindingen te voorkomen. Als klap op de vuurpijl is de software die deze router beheert in hoge mate configureerbaar en kunt u elke parameter instellen die u maar kunt bedenken.

Als u een compleet overzicht wilt van alles wat deze router te bieden heeft qua hardware specificaties, aarzel dan niet om de gedetailleerde specificatieslijst te lezen.

De ASUS RT-AC68U-router installeren

Wanneer u deze router voor de eerste keer instelt, kunt u het beste verbinding maken met uw computer via de meegeleverde netwerkkabel. Sluit de lichtnetadapter aan, vervolgens de internetverbindingskabel van uw internetprovider, sluit deze aan op uw computer en start uw favoriete browser. Ga naar 192.168.1.1 of http://router.asus.com en volg de installatiewizard.

Nadat je de initiële set-up hebt doorlopen en je internetverbinding werkt, aarzel dan niet om elke sectie in de software van deze router te controleren. U zult genoeg dingen vinden om te configureren, van de manier waarop uw draadloze netwerken werken, tot de firewall, VPN-toegang, ouderlijk toezicht, port-forwarding en nog veel meer.

Na door alle beschikbare configuratie-opties te hebben gekeken, was ik verbaasd over hoeveel controle deze router te bieden heeft. Geeks en IT-professionals zullen hier eenvoudig van houden en zullen er zeker van zijn om er meteen in te duiken en alles te perfectioneren. Veel gebruikers waarderen ook de geweldige meertalige ondersteuning. Niet veel fabrikanten bieden ondersteuning voor minder populaire talen zoals het Roemeens, maar ASUS wel. In de onderstaande schermafbeelding ziet u alle talen die worden ondersteund op de ASUS RT-AC68U-router.

Nadat u alles hebt geconfigureerd dat u nodig hebt, vergeet dan niet om de firmware op deze router bij te werken. ASUS geeft firmware-updates eenmaal per maand of twee uit en ze lossen veel problemen op en verbeteren de prestaties van het apparaat. In mijn weken van testen heb ik twee firmwareversies gebruikt: 3.0.0.4.374.5047 en vervolgens 3.0.0.4.374_5656. Ik vond het vreemd dat sommige firmware-upgrades een handmatige herstart vereisen.

Nadat u alles in orde hebt gebracht, aarzel dan niet om een ​​laatste blik te werpen op alle functies die op deze router zijn ingeschakeld. Zoals ik al eerder zei, het biedt veel functies en je zult er zeker niet één van gebruiken. Om de prestaties nog verder te verbeteren, te genieten van wat energiebesparing, een beetje meer beveiliging en een nog betere ervaring, vond ik het nuttig om de dingen die ik niet nodig had uit te schakelen, zoals het delen van netwerken of de DLNA Media Server. Als je een Xbox-console bij je hebt, zal je blij zijn te horen dat ASUS je toestaat om de instellingen voor je draadloze netwerk te optimaliseren, zodat het verbeterde snelheid en stabiliteit biedt tijdens het gamen op de Xbox.

Nadat ik een paar uur de tijd had genomen om alles in te stellen zoals ik wilde, was het gebruik van de ASUS RT-AC68U een fluitje van een cent. Deze router leverde geweldige signaalsterkte, stabiliteit en snelheid. Ik hoefde de router niet eens in de paar dagen opnieuw op te starten, zoals bij andere routers, en het draadloze netwerk is nooit gestopt met werken om rare redenen, zoals op andere routers. Alle apparaten in mijn thuisnetwerk hebben nog nooit zo stabiel en snel op een netwerk gewerkt.