Beoordeling

Herziening van de Kingston SSDNow UV400 - Uitgebreide SSD-opslag met een beperkt budget!

Een kogelvrije manier om een ​​verouderende computer te versnellen, is om de traditionele harde schijf te vervangen door een SSD-schijf. Tot voor kort waren SSD-schijven een stuk duurder dan harde schijven en veel gebruikers vermeden het upgraden van hun harde schijf met een SSD-schijf. Naarmate de SSD-technologie verder evolueerde, daalden de prijzen en nu hebben we schijven met royale opslag en respectabele overdrachtsnelheden tegen een betaalbare prijs. Kingston SSDNow UV400 is een van de meest populaire budgetkeuzes die u kunt vinden en veel gebruikers kopen deze over duurdere modellen. Is de populariteit ervan welverdiend? Hoe snel is het? Lees deze recensie om de antwoorden op deze vragen te achterhalen:

Unboxing en hardwarespecificaties

Als het gaat om het unboxen, zijn SSD's enkele van de saaiste apparaten die je kunt aanschaffen. Op het einde is er niets speciaals aan hen: hun slechts kleine apparaten die snelle opslag leveren. Hieronder ziet u hoe eenvoudig de verpakking voor Kingston SSDNow UV400 is.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Nadat u de verpakking hebt afgeknipt, vindt u alleen de SSD-schijfeenheid. Er is geen handleiding of schijf met stuurprogramma's. De behuizing ziet er en voelt een beetje breekbaar, dus het is het beste dat je oplet wanneer je de drive in je computer monteert.

Op de achterkant van de schijf ziet u de SATA Rev. 3.0- en voedingsconnectoren, evenals enkele identificatie-informatie over uw 2, 5 "SSD-station. Wanneer u deze in uw hand neemt, zult u merken dat deze schijf erg licht is, weegt slechts 2, 01 ounce of 57 gram.

De geadverteerde capaciteit van de schijf die we hebben getest, is 480 GB. Windows meldde echter dat er 447 GB beschikbaar was om gegevens over te schrijven. Kingston SSDNow UV is ook verkrijgbaar in andere capaciteiten zoals: 120 GB, 240 GB en 960 GB.

Kingston SSDNow UV400 adverteert overdrachtsnelheden tot 550 MB / sec voor het lezen van gegevens en 500 MB / sec voor het schrijven van gegevens. Om een ​​beetje perspectief te geven, zijn hier de overdrachtssnelheden die worden beloofd door concurrerende schijven in dezelfde prijsklasse:

 • ADATA Premier SP550 - 560 MB / s voor het lezen van gegevens en 510 MB / s voor het schrijven van gegevens.
 • Cruciale BX200 - 540 MB / s voor het lezen van gegevens en 490 MB / s voor het schrijven van gegevens.

De controller die wordt gebruikt op de Kingston SSDNow UV400 is Marvell 88SS1074, terwijl het NAND-type TLC is (meer hierover in de volgende sectie van deze recensie).

Het geadverteerde stroomverbruik is 0, 672W wanneer de schijf inactief is en 0, 693 W onder gemiddelde gebruiksomstandigheden. De bedrijfstemperatuur kan variëren van 32 ° F tot 158 ​​° F of 0 ° C tot 70 ° C

TLC NAND en wat het voor u betekent

Als het gaat om SSD-schijven, is een van de belangrijkste specificaties het type NAND-flashgeheugen dat wordt gebruikt. Dit is een type niet-vluchtige opslag die geen stroom nodig heeft om gegevens te bewaren. Het heeft een eindig aantal schrijfcycli. Het wordt gebruikt om alle gegevens op uw SSD-station op te slaan. Er zijn drie typen NAND-flashgeheugen die worden gebruikt in moderne SSD-schijven: SLC (de duurste en meest duurzame), MLC en TLC.

TLC NAND is de goedkoopste van de drie en heeft als doel de kosten per bit te verlagen en de maximale chipcapaciteit te vergroten, zodat het flash-geheugen qua prijs kan concurreren met traditionele harde schijven. Het verlagen van de kosten in TLC NAND gebeurde ten koste van uithoudingsvermogen. Zoals deze grondige vergelijking heeft aangetoond, wordt verwacht dat TLC NAND minder zal meegaan dan de andere typen NAND. Daarom wordt het niet aanbevolen voor zakelijke omgevingen en gebruikers die een zeer duurzame opslagruimte nodig hebben die regelmatig wordt gebruikt

Kingston gebruikt momenteel Toshiba's 15nm TLC NAND in zijn UV400 SSD. Aangezien Kingston geen fabrikant van halfgeleiders is en de beschikbaarheid voortdurend verandert, moeten ze mogelijk NAND Flash van andere leveranciers betrekken wanneer er generatiewijzigingen zijn. De UV400 voldoet echter altijd aan de vermelde specificaties, ongeacht de interne componenten.

Prestaties in benchmarks

Om de prestaties van deze SSD-schijf te evalueren, hebben we een paar benchmarks uitgevoerd voor het volgende testsysteem:

 • Processor: Intel Core i5-6600T
 • Moederbord: ASUS Z170 Pro Gaming
 • Geheugen: HyperX FURY Zwart 16 GB, DDR4 op 2133 MHz
 • Grafische kaart: GIGABYTE GeForce GTX 950 OC WindForce 2X, 2GB GDDR5, 128-bit
 • Besturingssysteem: Windows 10 met Anniversary Update

We zijn begonnen met CrystalDiskMark, dat verschillende tests uitvoert voor het lezen en schrijven van gegevens, zowel sequentieel als willekeurig:

 • Seq Q32T1: Sequential (Block Size = 128 KB) Lezen / schrijven met meerdere wachtrijen en threads
 • 4K Q32T1: Willekeurige 4KiB lezen / schrijven met meerdere wachtrijen en threads
 • Seq: Sequential (Block Size = 1MiB) Lezen / schrijven met een enkele thread
 • 4K: Willekeurige 4KiB Lezen Schrijven met een enkele wachtrij en thread

Hieronder ziet u de resultaten die we hebben gekregen op ons testsysteem. Ze zijn over het algemeen goed, maar niet zo goed als geadverteerd in de officiële specificaties. In vergelijking met een traditionele harde schijf is Kingston SSDNow UV400 echter een stuk sneller.

Vervolgens hebben we HD Tune gebruikt om de minimale, maximale en gemiddelde leessnelheid in MB / sec te meten. Deze benchmark geeft ons ook de gemiddelde toegangstijd in milliseconden (ms) en de burstsnelheid (de hoogste snelheid waarmee gegevens kunnen worden overgedragen van de schijfinterface naar het besturingssysteem.) Een andere bruikbare meeteenheid die gedeeld wordt door HD Tune is de CPU-gebruik toont (hoeveel processortijd (in%) het systeem gegevens van de SSD moet lezen) .U kunt de resultaten zien die we hieronder hebben verkregen. Nogmaals, ze zijn respectabel maar zeker lager dan wat Kingston adverteert.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Tegen een vergelijkbare prijs kunt u schijven vinden die iets sneller zijn dan Kingston SSDNow UV400. De verschillen zijn echter vrij klein.

Voors en tegens

Dit zijn de plussen die we hebben geïdentificeerd voor Kingston SSDNow UV400:

 • De prijs - deze SSD-schijf is zeer betaalbaar, waardoor budgetgebruikers gemakkelijk hun traditionele harde schijven kunnen vervangen
 • De prestatie die je krijgt voor de prijs is heel respectabel

Er zijn ook een paar nadelen om te overwegen:

 • Deze SSD-drive gebruikt TLC NAND, waardoor deze minder duurzaam is dan SSD's met andere typen NAND-flashgeheugen
 • Het wordt niet aanbevolen voor zakelijke omgevingen en gebruikers die een zeer duurzame opslagruimte nodig hebben
Product Nominaal 4/5

Vonnis

Kingston SSDNow UV400 is bedoeld voor budgetgebruikers die meer prestaties willen halen uit hun computers door de traditionele harde schijven te vervangen door betaalbare SSD-schijven. Als dit is wat u zoekt, dan is Kingston SSDNow UV400 een goede keuze. Het is veel sneller dan traditionele harde schijven, de capaciteit is genereus genoeg voor de meeste computers en u zult niet veel geld uitgeven bij de aanschaf ervan. Het enige nadeel is uithoudingsvermogen. Hoewel er op dit moment geen gegevens zijn over hoe lang SSD-schijven met TLC NAND de neiging hebben om mee te gaan, zullen ze waarschijnlijk niet zo lang zijn als duurdere SSD-schijven het laatst hebben. Als geld een probleem is, dan is Kingston SSDNow UV400 wellicht de beste keuze voor jou!