Beoordeling

Herziening van de Genius HS-G500V-gaming-headset met trillingen - Betaalbaar en goed?

Genius is een merk dat bekend staat om het leveren van goedkope computeraccessoires van redelijke kwaliteit. Soms geven ze ook audioproducten van hogere kwaliteit af, meestal luidsprekers. Nu hadden we de kans om een ​​van hun headsets te testen, die is bedoeld voor gamers met een laag budget. De Genius HS-G500V is misschien een prima instapmodel als u een upgrade wilt van een andere standaardheadset. Lees onze review voor meer informatie over deze headset en wat deze te bieden heeft:

Verpakking en ontwerp

Een paar jaar geleden kreeg ik de kans om heel wat computerrandapparatuur van Genius te gebruiken, dus ik had een algemeen beeld van het merk. Ze leken altijd het bedrijf te zijn dat voornamelijk instapproducten maakt voor een vrij lage prijs. Onlangs kocht ik een van hun stereoluidsprekers die, hoewel nog steeds een product op instapniveau, nogal goede indrukken op mij maakte.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Met deze ervaringen in het achterhoofd ben ik oprecht benieuwd naar hun gamingheadset die we hadden om te testen: de Genius HS-G500V.

De headset wordt geleverd in een kartonnen en plastic verpakking en het is opvallend duidelijk dat deze is gemaakt voor gamers: de dominante kleuren zijn zwart en rood (wat een gamer stereotype moet zijn, want er zijn tal van 'gamer' gelabelde producten in deze kleuren) en de hele verpakking is erg flitsende, met vlammen en staal-achtige karakters.

U vindt geen hoogwaardige materialen of speciale accessoires in de doos: u krijgt alleen de headset zelf in een eenvoudige plastic verpakking. Het ontbreken van accessoires is vrij gebruikelijk in deze prijsklasse, hoewel een verlengkabel handig zou zijn geweest, en niet omdat de kabel van de headset kort is, maar hij heeft twee afzonderlijke jackaansluitingen voor de hoofdtelefoon en de microfoon, dus je bent niet in staat om het als een koptelefoon te gebruiken als u een enkele aansluiting voor de twee componenten hebt.

De zwarte hoofdtelefoon is gemaakt van kunststof van gemiddelde kwaliteit en zowel de verstelbare hoofdband als het schuim van de oorstukken zijn bedekt met een dunne laag zwart plastic. Dit is het type materiaal dat de neiging heeft om te scheuren en te verslechteren na verloop van tijd, dus je zult waarschijnlijk merken dat stukken na een tijdje eraf vallen. Aan de linker oorschelp is een flexibele microfoon bevestigd, die kan worden gebruikt voor stemchatten met je medespelers tijdens spelsessies, of voor het voeren van VoIP-gesprekken. Op het snoer van de headset bevinden zich een volumeregeling, een dempknop voor de microfoon en een andere schakelaar die trillingen regelt, een extra functie van de HS-G500V waarover we later zullen praten.

Het is ook vermeldenswaard dat het snoer drie connectoren heeft: twee jackpluggen voor de koptelefoon en de microfoon en een USB-plug. Deze laatste is vereist voor de vibratiefunctie, omdat de vibratiemotor extra voeding vereist, die wordt gevoed via een USB-aansluiting. U hoeft de USB niet aan te sluiten om de headset en de microfoon zonder trillingen te gebruiken.

Wat de technische specificaties betreft, is de Genius HS-G500V een supra-aurale headset met een gesloten achterkant, wat betekent dat deze niet uw hele oor bedekt, maar erop zit en ook de meeste ruis om u heen isoleert en voorkomt dat anderen horen wat je hoort Het is een beetje zwaar vanwege zijn formaat (12, 3 ounce of 349 gram) en heeft een kabel van 6, 56 voet (2 meter) met een USB- en twee jackpluggen.

De Genius HS-G500V-gamingheadset gebruiken

Zodra u de headset uit de doos haalt en erop zet, hebt u misschien het gevoel dat deze nogal krap is. Dit is in het begin vrij normaal voor een dergelijke headset, maar het maakt niet uit hoezeer we de hoofdband hebben aangepast, hij bleef vrij strak en oncomfortabel, zelfs na lange tijd gedragen te hebben. Als je een groter dan gemiddeld hoofd hebt, moet je dit overwegen.

Behalve dat ze een beetje te strak zijn, zijn de oorschelpen niet oncomfortabel, hoewel het plastic na een langere gebruiksduur je oren kan laten zweten. Dit kan worden opgevat als een vriendelijke herinnering om een ​​pauze te nemen in gaming.

De microfoon is eenvoudig en flexibel. Het kan gemakkelijk worden opgeborgen als u het niet nodig hebt, en er is een mute-knop op de kabel, zodat u deze snel kunt uitschakelen. De opnamekwaliteit is goed, maar verwacht geen geluid van studiokwaliteit - het is goed voor chatten en bellen.

De geluidskwaliteit van de koptelefoon is helemaal niet slecht, hoewel er supra-auditieve, er enkele compromissen zijn, zoals je niet het gevoel zult hebben dat het geluid je omringt. Het is ook goed voor muziek, maar het mist diepte. Er zijn veel betere keuzes (en duurder), als je een audiofiel bent.

Omdat de Genius HS-G500V een instapmodel-headset is, biedt deze geen krachtig basgeluid, zodat de ingenieurs bij Genius besloten om een ​​vibratiemotor in de headset te plaatsen. Dit kan worden ingeschakeld met een schakelaar op de kabel en heeft twee instellingen: laag en hoog.

Terwijl hij op laag staat, levert de headset een minimum aan gerommel en maakt het niet veel uit. De hoge instelling is absoluut irriterend. Het houdt de koptelefoon op je hoofd als een vis op de kust en het kietelt erg. Daarnaast hoor je geen bas meer in het geluid, je krijgt alleen vervelende bewegingen op je hoofd. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit misschien leuk vinden, omdat het een krachtige ervaring biedt tijdens games, maar we waren niet onder de indruk.

Je zult je afvragen, wat is het prijskaartje voor de HS-G500V: we verwachtten dat het niet te veel zou kosten, maar het is nog steeds een gamingheadset, dus het kan ook niet erg goedkoop zijn. Nou, we hadden het helemaal mis, want je kunt dit stukje techniek van Genius voor ongeveer 25 dollar ophalen, wat een erg lage prijs is. Natuurlijk is het instapniveau, het heeft een aantal problemen, maar de basisgeluidskwaliteit is redelijk goed voor deze prijs.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

De positieve eigenschappen van de Genius HS-G500V zijn de volgende:

  • Goede geluidskwaliteit voor zijn prijsklasse
  • Flexibele microfoon die goed werkt voor chat
  • Zeer lage prijs

De headset heeft ook enkele zwakke punten:

  • Plastic van lage kwaliteit
  • Vervelend trillingseffect
  • Het zit strak op je hoofd, waardoor het oncomfortabel is voor langdurig gebruik
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Als je zegt dat een headset voor gamers is, denk je misschien dat we het hebben over iemand die elke dag vele uren besteedt aan het spelen van games op een computer of gameconsole en het meeste van zijn of haar inkomsten uitgeeft aan gamingaccessoires en -games. Maar dat is niet altijd het geval - er zijn er veel die gewoon graag af en toe wat games oppikken en plezier hebben terwijl ze bezig zijn. Voor hen is het belangrijk om een ​​goede ervaring te hebben zonder een fortuin uit te geven aan elk onderdeel van een spelsysteem. De Genius HS-G500V zou een goede keuze kunnen zijn voor deze casual gamers, omdat het voor een heel lage prijs komt en een goede geluidskwaliteit biedt - wat het belangrijkste is voor een headset. Natuurlijk zijn er veel nadelen, zoals de gebruikte materialen van lage kwaliteit of dat het omslachtig kan zijn om te dragen gedurende langere tijd, maar dit zijn niet noodzakelijkerwijs grote problemen voor casual gamers met een beperkt budget. Als u een eenvoudige headset wilt die werkt, is Genius HS-G500V een goede keuze.