Anders

7 redenen waarom u Windows Update van 10 oktober 2018 moet downloaden

Windows 10 is een continu veranderend besturingssysteem en Microsoft introduceert regelmatig nieuwe functies. De nieuwste grote update voor Windows 10 heet Update van oktober 2018, en geruchten gaan dat het op 2 oktober wordt gelanceerd. Of dat waar is of niet, we zouden het vandaag moeten weten, waarschijnlijk tijdens een evenement georganiseerd door Microsoft in New York Stad. Hoewel de nieuwe update van oktober 2018 niet veel nieuwe functies aan het besturingssysteem toevoegt, zijn er enkele die spannend of op zijn minst interessant zijn. Dit zijn dwingende redenen waarom u de update zo snel mogelijk op uw Windows 10-computer of apparaat zou moeten installeren. Lees dit artikel als u meer wilt weten over wat er nieuw is in de update van Windows 10 oktober 2018:

1. Meer donkere modus, inclusief voor bestandsverkenner

De donkere modus is een functie waarmee je kunt wijzigen hoe de gebruikersinterface van Windows 10 er uit ziet. Het verandert het uiterlijk van sommige interface-elementen, zoals Windows-achtergronden, tekst of links. Hoewel de standaard is om witte (achtergrond) achtergronden te hebben in app-vensters en zwarte of donkergrijze tekst, verandert de donkere modus die naar zwarte (donkere) achtergronden en witte tekst. Dat maakt het eenvoudiger voor mensen om met Windows 10 en de bijbehorende apps te werken bij weinig licht ('s nachts), maar het kan je bureaublad er ook beter uit laten zien als je van donkere kleuren houdt.

Hoewel Windows 10 de Dark-modus heeft aangeboden sinds de jubileum-update, was deze niet overal beschikbaar via de gebruikersinterface. In Update oktober 2018 is de donkere modus ook beschikbaar voor Verkenner en de rechtermuisknopmenu's. Lees meer over de donkere modus en hoe je deze inschakelt, in deze handleiding: De donkere modus in- of uitschakelen in Windows 10.

2. Beter klembord, met cloudintegratie en synchronisatie

Het klembord krijgt veel nieuwe functies en verbeteringen en wordt krachtiger dan het ooit was. Met het nieuwe Klembord van Windows Update 10 oktober 2018 kunt u de geschiedenis bekijken van items die u daarin hebt opgeslagen. Hiermee kunt u ook oudere items uit de geschiedenis plakken, items vastzetten of items verwijderen die u niet langer nodig hebt. Bovendien is een van de beste nieuwe functies in de update van Windows 10 oktober 2018 dat het nieuwe klembord enkele van de items die u erin hebt geplaatst ook naar de cloud kunt uploaden en synchroniseren met uw andere Windows 10-apparaten, waarop u de hetzelfde Microsoft-account.

Als u meer wilt weten over de nieuwe klembordfuncties van Windows Update 10 oktober 2018, leest u deze zelfstudies:

  • Het Klembord gebruiken in Windows 10: oudere items plakken, items vastzetten, items verwijderen, enz.
  • Het klembord van Windows 10 synchroniseren met andere computers en apparaten.

3. Beter zoeken, met betere previews

Tot nu toe toonde het zoekveld van uw taakbalk (degene die u ook voor Cortana gebruikt) alleen voorbeelden voor zoekopdrachten op het web. In de update van Windows 10 oktober 2018 heeft Microsoft de zoekopdracht echter verbeterd en kan deze nu voorbeelden weergeven voor de webresultaten en lokale resultaten. Als het zoekresultaat bijvoorbeeld een app is, geeft het voorbeeldvenster u opties om het te starten, vast te pinnen of los te maken in het menu Start of de taakbalk, de instellingen te wijzigen, te beoordelen of de app te verwijderen.

4. Uw telefoon geeft u toegang tot uw smartphone

Windows 10 oktober 2018 Update introduceert een nieuwe app met de naam Uw telefoon . Deze app is ontworpen om u te helpen uw Android-smartphone of uw iPhone aan te sluiten op uw Windows 10-pc. Met Uw telefoon kunt u bijvoorbeeld uw Windows 10-apparaat gebruiken om toegang te krijgen tot de tekstberichten, foto's en meldingen op uw Android-smartphone. Als u een iPhone gebruikt, kunt u met deze app alleen webpagina's naar uw Windows 10-pc verzenden.

Hoewel de app Your Phone zich in de vroege ontwikkelingsfase bevindt en slechts enkele functies biedt, is dit een goed beginpunt voor een naadloze verbinding tussen smartphones en Windows 10-pc's. Als u meer wilt weten, lees dan deze handleiding: Gebruik de app Uw telefoon voor Windows 10 om foto's van Android te bekijken of sms-berichten te verzenden.

5. De Snip & Sketch voor het maken en bewerken van schermafbeeldingen

Microsoft besloot de levensduur van de Snipping Tool te beëindigen en een nieuwe app voor het maken van screenshots te maken, genaamd Snip & Sketch . Deze app neemt het beste van wat Snipping Tool te bieden had en voegt er nieuwe functies aan toe, waarvan sommige voorheen beschikbaar waren in de schermschets van Windows Ink Workspace . Dit betekent dat we een enkele app krijgen waarmee we screenshots kunnen maken en deze ook kunnen bewerken. Omdat Snip & Sketch een universele app is, verschijnt het ook in de taakweergave en heeft het de knop Knip Knip in het actiecentrum. Als je meer wilt weten over Snip & Sketch en hoe je het kunt gebruiken, lees dan deze artikelen:

  • Snip & Sketch gebruiken om schermafbeeldingen te maken in Windows 10
  • Hoe screenshots en afbeeldingen te bewerken met Snip & Sketch

6. Verbeterde spelbalk met meer bedieningselementen

De Windows Update van 10 oktober 2018 brengt een nieuwe spelbalk. Microsoft heeft het opnieuw ontworpen om groter te zijn en extra functies aan te bieden in vergelijking met de vorige iteratie. De nieuwe spelbalk bevat audiobedieningselementen voor het primaire geluidsapparaat en ook voor de andere apps die op uw Windows 10 pc worden uitgevoerd.

7. Meer functies in Instellingen

Windows 10 oktober 2018 Update introduceert ook nieuwe besturingselementen in de app Instellingen. Enkele van de meest opwindende dingen die eraan zijn toegevoegd zijn:

  • De Bluetooth-apparaten die op uw Windows 10 PC zijn aangesloten, tonen hun batterijpercentage.
  • Focus Assist wordt automatisch ingeschakeld wanneer u een game speelt.
  • De eigenschappen van geluidsapparaten worden nu weergegeven in de app Instellingen .
  • U kunt de tekstgrootte in Windows instellen zonder de schaal van het display te wijzigen.
  • Er is een nieuwe Windows HD Color-sectie waarin u kunt instellen hoe uw apparaat gebruik maakt van functies voor weergave van het hoge dynamische bereik (HDR) en het brede kleurengamma (WCG).

Zijn dit voldoende redenen om Windows Update van 10 oktober 2018 te installeren?

De functies en verbeteringen die we hebben gedeeld, zijn de belangrijkste redenen waarom u de Windows Update van 10 oktober 2018 moet downloaden en installeren zodra deze beschikbaar is. Vind je wat nieuw is, of heb je het idee dat Microsoft te weinig toevoegt om lastig te vallen? Vertel ons wat je denkt, in de comments hieronder.