Tutorial

VPN-verbindingen maken en gebruiken in Windows 7

Moet u een VPN-verbinding maken op uw Windows 7-laptop of desktopcomputer? Moet u weten hoe u verbinding kunt maken met VPN-servers en de verbinding kunt verbreken wanneer u ze niet langer nodig hebt? Dan heb je geluk want deze gids biedt de antwoorden die je zoekt. Laten we beginnen:

OPMERKING: Als u niet weet wat VPN-services zijn, leest u dit artikel voordat u verdergaat: Wat is VPN? Wat doet het?.

Hoe een nieuwe VPN-verbinding te maken in Windows 7

Voordat u verbinding maakt met een VPN-server, moet u eerst een verbinding maken. Voordat u dat doet, moet u ervoor zorgen dat u over een internetverbinding beschikt en dat u het adres van de VPN-server kent (het is een URL of een IP-adres), evenals de gebruikersnaam en het wachtwoord die u moet gebruiken om te gebruiken om in te loggen. Zodra u over deze gegevens beschikt, opent u het Configuratiescherm en klikt u op "Netwerk en internet", gevolgd door "Netwerkcentrum" . Als u meer wilt weten over het Netwerkcentrum en andere manieren om het te openen, lees dan deze handleiding: Wat is het Netwerkcentrum in Windows ?.

Als u zich eenmaal in het Netwerkcentrum bevindt, klikt u op de koppeling: "Een nieuwe verbinding of netwerk instellen" .

De wizard "Een verbinding of netwerk instellen" wordt geopend. Klik op 'Verbinding maken met een werkplek' en vervolgens op Volgende .


U wordt gevraagd hoe u verbinding wilt maken. Klik op "Gebruik mijn internetverbinding (VPN)" .

Voer eerst het adres in van de VPN-server waarmee u verbinding wilt maken, in het veld Internetadres . Dit adres kan een URL zijn zoals vpn. of een IP-adres zoals 104.40.211.35. Typ vervolgens een beschrijvende naam voor uw VPN-verbinding in het veld Bestemmingsnaam . U kunt ook instellen of u andere mensen deze VPN-verbinding wilt laten gebruiken of dat u nu verbinding wilt maken. Klik vervolgens op Volgende .

U wordt nu gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren om verbinding te maken met de VPN-server. Typ deze in de juiste velden en controleer of u wilt dat Windows 7 de tekens weergeeft die u in het wachtwoord hebt getypt, zodat u uzelf kunt verifiëren en of u wilt dat het wachtwoord dat u zojuist hebt ingevoerd, wordt onthouden. Voor sommige VPN-servers moet u mogelijk een domeinnaam invoeren. Typ dit zo nodig in het juiste veld. Deze optie kan vereist zijn voor zakelijke VPN-verbindingen. Wanneer u klaar bent met het invoeren van de benodigde verbindingsdetails, klikt u op Verbinden .

Als u niet hebt gezegd dat u nu geen verbinding wilt maken, brengt Windows 7 automatisch een verbinding tot stand met de VPN-server die u hebt ingevoerd en verifieert uw gebruikersnaam en wachtwoord. Het proces duurt een paar seconden.

Als alles goed is verlopen en u de juiste verbindingsdetails correct hebt ingevoerd, krijgt u te horen dat u verbonden bent met de VPN-server. Klik op Sluiten en u bent klaar met het maken van de VPN-verbinding.

Verbinding maken met uw VPN-server in Windows 7

Nu u de VPN-verbinding hebt gemaakt, wilt u weten hoe u deze moet gebruiken en moet u verbinding maken met de VPN-server telkens wanneer u dat nodig hebt. Als u eerst verbinding wilt maken met VPN-services, moet u verbinding hebben met internet.

Zodra u toegang hebt tot internet, klikt u op het bureaublad van Windows 7 op het netwerkpictogram in de rechterbenedenhoek. Dit pictogram is een WiFi-pictogram als je een draadloze verbinding hebt of een kabelpictogram als je een bekabelde verbinding hebt.

Klik vervolgens in de lijst met beschikbare netwerken en verbindingen op de VPN-verbinding die u wilt instellen. Klik vervolgens op de knop Verbinden .

Er verschijnt een verbindingsvenster op het scherm. Afhankelijk van hoe u de VPN-verbinding hebt ingesteld tijdens de instructies in het vorige gedeelte van deze handleiding, moet u mogelijk de gebruikersnaam en het wachtwoord invoeren. Als u Windows 7 hebt ingesteld om deze verbindingsdetails te onthouden, hoeft u alleen maar op Verbinden te klikken.

De VPN-verbinding wordt binnen enkele seconden tot stand gebracht.

Verbinding verbreken met uw VPN-server in Windows 7

Wanneer u klaar bent met het gebruik van uw VPN-verbinding, kunt u deze gemakkelijk loskoppelen. Klik op het netwerkpictogram in het systeemvak van uw bureaublad. Deze bevindt zich in de rechterbenedenhoek van het scherm. Klik vervolgens op de VPN-verbinding en vervolgens Verbinding verbreken .

De VPN-verbinding wordt niet meer gebruikt. U kunt het opnieuw verbinden, wanneer u maar wilt.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, is het maken van VPN-verbindingen in Windows 7 eenvoudig. Eerst moet u de VPN-verbinding maken en vervolgens kunt u de verbinding instellen wanneer u maar wilt. Als u vragen heeft over dit onderwerp of als u onze hulp nodig hebt, aarzel dan niet om het onderstaande opmerkingenformulier in te vullen.