Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Bekijk Norton Security Premium

Norton is een merk met een lange geschiedenis en een sterke reputatie op de beveiligingsmarkt. We wilden zien hoe hun nieuwste beveiligingspakket eruit ziet en nagaan hoe efficiënt het is om gebruikers te beschermen tegen moderne cyberdreigingen. De afgelopen dagen hebben we Norton Security Premium gebruikt en getest, en nu willen we graag met u delen wat we leuk en niet leuk vonden. Als u een beter idee en een beter begrip wilt hebben van hoe goed Norton Security Premium is en of het de moeite waard is om te kopen als uw belangrijkste antivirus, lees dan deze review:

Waar is Norton Security Premium goed in?

Norton Security Premium is een beveiligingssoftware die goed is als het gaat om:

 • Het biedt een uitstekende bescherming tegen alle soorten malware
 • U een firewallmodule geven die u kan beschermen tegen netwerkaanvallen en andere bedreigingen, vooral wanneer u verbinding maakt met openbare netwerken
 • Biedt u een gebruikersinterface met een goed ontwerp, dat gemakkelijk te gebruiken is, zelfs op touchscreens

Norton Security Premium versus Norton Security Deluxe

Het gemiddelde prijsverschil tussen Norton Security Deluxe en Norton Security Premium is ongeveer 20 procent. Hoewel de veiligheid van beide producten even goed is, verschillen de meegeleverde hulpprogramma's. In vergelijking met de Deluxe- versie omvat Norton Security Premium back-up en herstel en 25 GB online opslagruimte, evenals ouderlijk toezicht. Norton Security Premium kan ook op maximaal 10 verschillende apparaten worden geïnstalleerd en gebruikt, terwijl de Deluxe- versie slechts op 5 apparaten tegelijk kan worden geïnstalleerd. U kunt hier meer informatie vinden: Norton Security-edities. Gezien al het bovenstaande is onze mening dat Norton Security Premium de betere deal is, als u een groot aantal apparaten hebt die moeten worden beveiligd, of als u een ouder bent. Voor iedereen werkt Norton Security Deluxe prima.

Voors en tegens

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Dit zijn de essentiële sterke punten van Norton Security Premium :

 • De antivirusengine is snel en efficiënt bij het verwijderen van kwaadwillige code van uw Windows-computers en -apparaten
 • Norton heeft een minimaal negatief effect op de prestaties van uw Windows-apparaten
 • De gebruikersinterface is mooi ontworpen en is gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken, zelfs op apparaten met aanraking
 • De firewallmodule werkt goed wanneer u verbinding maakt met openbare netwerken
 • De tool voor ouderlijk toezicht is gemakkelijk te gebruiken en werkt heel goed

Norton Security Premium heeft ook een paar belangrijke nadelen:

 • Als u Google Chrome of Mozilla Firefox niet gebruikt, bent u virtueel op uw gemak tijdens het surfen op internet. Norton doet niets om u te beschermen bij het gebruik van andere webbrowsers
 • Norton probeert de startpagina en standaardzoekmachine van uw browser te wijzigen in websites die worden onderhouden door Norton en Ask.com (een website met een slechte geschiedenis)
 • Het bundelt geen VPN-tool om gebruikers te beschermen bij het verbinden met openbare WiFi
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Norton Security Premium is een solide product dat u meer dan goed beschermt tegen virussen en netwerkbedreigingen. We vonden de gebruikersinterface, hoe hij eruit ziet en hoe gemakkelijk hij is te begrijpen en te gebruiken. Dit product heeft echter een belangrijk nadeel dat de effectiviteit verlaagt: het biedt alleen bescherming in een beperkt aantal webbrowsers (Chrome en Firefox) en alleen als u de browserextensies installeert. Ook houden we niet van het feit dat Norton Security Premium probeerde de startpagina van onze webbrowsers en de standaardzoekmachine te wijzigen. Dit is een slechte tactiek die meestal wordt gebruikt door gratis software, niet door premium beveiligingssuites die geld kosten. Al met al, als u naar de prijs kijkt en al het andere in aanmerking neemt, is Norton Security Premium een goede beveiligingssuite, met als voorwaarde dat u zich aan Chrome of Firefox als uw standaard webbrowser houdt. Mensen die andere webbrowsers gebruiken, moeten hiervan wegblijven.

De download- en installatie-ervaring

Om Norton Security Premium op uw Windows-computer te krijgen, moet u beginnen met het downloaden van de website van Norton. U krijgt een klein uitvoerbaar bestand met de naam NSPremiumDownloader.exe, met een grootte van slechts 1, 06 MB. De installatiewizard downloadt 200, 60 MB aan bestanden die nodig zijn om de beveiligingssuite op uw computer te installeren. Nadat de download is voltooid, kunt u kiezen of u lid wilt worden van Norton Community Watch, zodat het beveiligingspakket automatisch informatie over beveiligingsbedreigingen naar Symantec kan verzenden. Dit is iets dat we u aanraden in te schakelen, omdat Norton hierdoor sneller en beter kan reageren op cyberdreigingen.

Als u dat wilt, kunt u de standaardinstallatiemap wijzigen, maar dat is alles wat u kunt aanpassen aan de installatie. Dan neemt de installatie zijn loop en moet dit binnen een minuut of twee worden gedaan. Als dat ook is gebeurd, moet u de proefversie van Norton Security Premium activeren en daarvoor moet u zich aanmelden met uw Norton-account of een account maken. Om dit te maken, moet u een e-mailadres, een wachtwoord, een naam, een telefoonnummer en het land waar u woont opgeven. We houden niet van het feit dat Norton erop staat dat persoonlijke informatie van gebruikers wordt verzameld, zelfs als ze dat willen doen is hun product evalueren.

Eenmaal geactiveerd, is de installatie voltooid en is de gebruikersinterface geladen. Het ziet er elegant en eenvoudig uit, maar het komt ook met een verrassing: de database met virusdefinities is twee maanden oud.

We hebben ongeveer 15 minuten gewacht, maar de beveiligingssuite heeft geen automatische update van de definitiesdatabase geactiveerd, dus we zijn begonnen met een handmatige update. Dat betekende dat we nog eens 259, 39 MB aan bestanden van de servers van Norton moesten downloaden.

Het downloaden van Norton Security Premium is eenvoudig en het installeren van de beveiligingssuite is eenvoudig. Er zijn echter nogal wat gegevens die van de servers van Norton moeten worden gedownload en de suite wordt niet automatisch bijgewerkt zodra u deze installeert. U moet een handmatige update activeren om zo snel mogelijk de nieuwste bescherming te krijgen.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Norton Security Premium is een beveiligingsproduct dat goed is geïntegreerd met Windows 10 en de functies ervan. Om te beginnen schakelt het Windows Firewall en Windows Defender tijdens de installatie automatisch uit. Dit is een positief omdat het mogelijke conflicten en prestatieproblemen elimineert die zich kunnen voordoen wanneer tegelijkertijd twee vergelijkbare beveiligingsproducten worden uitgevoerd. Norton werkt ook goed als het gaat om de netwerkfuncties van Windows. We konden zonder problemen een thuisgroep maken en lid worden van een thuisgroep, we konden bestanden delen via het lokale netwerk en we konden universele Windows-platform-apps downloaden, installeren en gebruiken zonder nadelig beïnvloed te worden door Norton Security Premium .

We stellen het op prijs dat Norton automatisch het profiel dat u in Windows instelt, kan detecteren voor de netwerkverbindingen die u gebruikt en de firewallbeveiliging dienovereenkomstig aanpast.

Met betrekking tot internetbeveiliging controleert Norton Security Premium de websites die u bezoekt en beschermt u tegen gevaarlijke websites, maar alleen met twee voorwaarden. De eerste is dat u Google Chrome of Mozilla Firefox als uw webbrowser gebruikt. De tweede voorwaarde is dat u de Norton Safe- webuitbreiding in Firefox of de Norton Security-werkbalk in Chrome moet installeren.

Als u een van deze twee browsers gebruikt en u opent ze de eerste keer nadat u Norton Security Premium hebt geïnstalleerd, wordt u uitgenodigd om "Alle Norton-extensies inschakelen". De beschikbare extensies zijn Norton Safe Search, Norton Home Page, Norton Safe Web (in Firefox) of Norton Security Toolbar (in Chrome) en Norton Identity Safe . U kunt op de koppelingen Inschakelen klikken of tikken om de extensies te downloaden en te installeren. We raden u ten sterkste aan om dit voor Norton Safe Web in Firefox en Norton Security Toolbar in Chrome te doen. Anders blijft u onbeschermd achter tegen schadelijke websites, zoals phishing-webpagina's. Als u een wachtwoordbeheerder nodig hebt, kunt u ook de Norton Identity Safe installeren. De Norton Safe Search en de Norton-startpagina zijn echter zaken die we u aanraden te voorkomen dat u deze installeert. Ze veranderen alleen de startpagina van uw browser en de standaardzoekmachine in Norton-websites die worden aangedreven door Ask, een webservice met een slechte reputatie.

Norton Security Premium lijkt een lichtgewicht product te zijn. Op onze testlaptop verbruikt het slechts 55 MB RAM in normale gebruikssituaties. Een ander positief punt is dat al zijn processen beschermd zijn tegen ongewenste beëindiging, dus vervelende virussen kunnen deze beveiligingssuite niet gemakkelijk uitschakelen. Als de opstartsnelheid uw zorg is, moet u weten dat Norton Security Premium de opstarttijd van uw Windows-apparaat niet verlengt. We gebruikten BootRacer om de opstarttijden van onze test-laptop te meten en de resultaten die we kregen waren hetzelfde voor en na het installeren van de beveiligingssuite.

Om te controleren of de snelheid van het internet of het lokale netwerk wordt beïnvloed door Norton Security Premium, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN-snelheidstest . Alle tests die we hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat de downloadsnelheid en uploadsnelheid niet negatief werden beïnvloed door deze beveiligingssuite.

Norton Security Premium is een beveiligingsproduct dat goed kan worden geïntegreerd met Windows 10. We vinden het prettig dat het geen negatief effect heeft op de prestaties van onze computer of op netwerk / internetsnelheden. We houden er echter niet van dat het u alleen beschermt wanneer u op internet surft met Chrome of Firefox. Andere browsers zijn niet beveiligd. We houden ook niet van het feit dat Norton probeert zijn gebruikers te laten schakelen tussen de startpagina van hun browser en de standaardzoekmachine.

Gebruiksgemak en configuratie

De gebruikersinterface van Norton Security Premium heeft een goed ontwerp: mooie kleuren, goede structuur en veel schakelaars en grote knoppen. Het is ook gemakkelijk te gebruiken op touchscreens. De hoofdconsole is opgesplitst in twee grote secties. De onderstaande is gemaakt van grote tegels die u toegang geven tot de belangrijkste secties / functies van de beveiligingssuite, terwijl de bovenkant van het venster enkele details weergeeft met betrekking tot de sectie die u onderaan hebt geselecteerd. Het standaardgedeelte is Beveiliging en het geeft aan of u "Beveiligd bent" of niet.

Als u de instellingen bekijkt die Norton voor een bepaald gedeelte biedt, ziet u de schakelaars die we hierboven hebben genoemd. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, ook voor beginners.

De beschikbare instellingen gebruiken een gemeenschappelijke taal die elke gebruiker, ervaren of beginner, kan begrijpen. Als je echter niet begrijpt wat sommige instellingen doen, zoek dan naar het kleine vraagteken dat meestal aan de rechterkant staat. Door erop te klikken of erop te tikken, wordt uw webbrowser geopend en krijgt u alle informatie die u nodig hebt. Als u meer hulp of ondersteuning nodig heeft, is er ook een Helpcentrum dat u op elk gewenst moment kunt openen. Als u met een echt persoon wilt praten, kunt u verbinding maken met de communityforums; je kunt live chatten, om hulp vragen op Facebook of Twitter, of zelfs telefonisch contact opnemen met de supporttechnici van Norton.

Als u van statistieken en rapporten houdt, moet u weten dat Norton Security Premium logboeken biedt die zowel gedetailleerd als gemakkelijk te begrijpen zijn. Bovendien krijgt u ook een goed uitziend 30-dagen rapport van wat Norton heeft gedaan om u te beschermen.

Norton Security Premium laat u weten wanneer er iets belangrijks gebeurt op uw computer. We hebben waarschuwingen van de antivirus-engine gezien, maar ook meldingen van de firewall.

Norton Security Premium is een beveiligingsproduct dat er goed uitziet en dat ook gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is. We waarderen vooral de manier waarop de gebruikersinterface is gestructureerd en het feit dat het ook gemakkelijk te gebruiken is op touchscreens.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe geschikt Norton Security Premium is om uw Windows-computer te beschermen tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies zijn opgenomen in deze beveiligingssuite en bekijk onze aanbevelingen voor welke instellingen u moet aanpassen.