Tutorial

Wanneer was een programma of app geïnstalleerd in Windows?

Sommige van onze lezers hebben gevraagd hoe ze kunnen achterhalen wanneer een programma of app op hun Windows-computers en apparaten is geïnstalleerd. Dit is een goede vraag, dus we dachten dat het een beetje onderzoek waard was om het juiste antwoord te vinden. In dit artikel laten we u zien hoe u kunt bepalen wanneer een programma (desktop-app) of een app uit de Windows Store is geïnstalleerd. Laten we beginnen:

OPMERKING: deze handleiding is van toepassing op Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7.

Wanneer was een desktop-app (programma) geïnstalleerd in Windows 10, Windows 7 of Windows 8.1?

Als u wilt weten wanneer een desktopprogramma is geïnstalleerd, zijn er twee snelle methoden die u kunt gebruiken. De eerste methode betreft het openen van het configuratiescherm . Als je niet weet hoe, lees dan deze handleidingen:

  • 8 manieren om het Configuratiescherm in Windows 10 te starten
  • Introductie van Windows 8.1: 9 manieren om toegang tot het configuratiescherm te krijgen

Ga dan naar "Programma's -> Programma's en functies" of de oude programma's toevoegen of verwijderen. Hier ziet u alle bureaubladtoepassingen die op uw Windows-computer zijn geïnstalleerd.

Zoek in de lijst met geïnstalleerde toepassingen naar degene die u wilt verifiëren en selecteer deze. Zie dan aan de rechterkant de kolom Geïnstalleerd op . Kijk voor de datum vermeld in deze kolom.

De tweede methode bestaat uit het openen van Bestandsverkenner in Windows 10 of Windows 8.1 of Windows Verkenner in Windows 7. Als u niet weet hoe, lees dan deze handleidingen:

  • 10 manieren om Verkenner te openen in Windows 10
  • 7 manieren om bestandsverkenner te openen in Windows 8.1

Ga vervolgens naar de partitie waar Windows is geïnstalleerd en open de map Program Files . Zoek daar naar de submap waar het programma is geïnstalleerd. Klik met de rechtermuisknop op een van de kolommen met details vanaf de bovenkant en selecteer Datum gemaakt in het menu dat wordt weergegeven.

In de kolom Datum gemaakt wordt de installatiedatum vermeld voor het programma dat u wilt controleren.

Als u een gebruiker van Windows 7 bent, kunt u stoppen met lezen. De resterende instructies zijn alleen van toepassing op apps die zijn geïnstalleerd in Windows 10 en Windows 8.1.

Wanneer was een desktopprogramma of -app geïnstalleerd in Windows 10?

Als u Windows 10 gebruikt en u wilt weten wanneer u een bepaald desktopprogramma of een Universal Windows Platform-app hebt geïnstalleerd, kunt u dit het gemakkelijkst doen via de app Instellingen . Begin door het Startmenu te openen en op Instellingen te klikken of erop te tikken. U kunt ook andere methoden gebruiken die in deze handleiding worden beschreven: 9 manieren om de app Instellingen te openen in Windows 10.

Klik vervolgens in de app Instellingen op Apps of tik erop.

Kies aan de linkerkant van het venster Apps & functies, als dit nog niet standaard is geselecteerd.

Na een korte tijd wordt de rechterzijde van het venster gevuld met alle bureaubladprogramma's en moderne Windows-apps die u hebt geïnstalleerd vanuit de Windows Store en andere bronnen.

Blader totdat u het bureaubladprogramma of de Windows-app vindt die u wilt weten wanneer u het programma hebt geïnstalleerd. Bekijk vervolgens de informatie die aan de rechterkant wordt weergegeven. Daar ziet u de grootte en de datum van installatie. In de onderstaande schermafbeelding ziet u bijvoorbeeld dat we Skype hebben geïnstalleerd op 8/2/2017. Het is zo simpel als dat!

Als u klaar bent, sluit u het venster Instellingen .

Wanneer was een Windows Store-app geïnstalleerd in Windows 8.1?

Als u Windows 8.1 gebruikt en u wilt weten wanneer een Windows Store- app is geïnstalleerd, opent u eerst de Store . Als je hulp nodig hebt, lees dan deze tutorial: Introductie van Windows 8: de complete gids voor de Windows Store.

In de Store, klik of tik op Account bovenaan het scherm. Klik of tik vervolgens op Mijn apps .

Een lijst met apps wordt getoond. In eerste instantie geeft de Store de apps weer die u hebt gekocht, maar die niet zijn geïnstalleerd op het apparaat dat u nu gebruikt.

Als u de lijst wilt filteren, klikt of tikt u op de vervolgkeuzelijst apps. Selecteer vervolgens de apps die zijn geïnstalleerd op de Windows 8.1-computer of het apparaat dat u nu gebruikt.

Nu worden alle apps die erop zijn geïnstalleerd getoond, inclusief apps die mogelijk niet meer zijn geïnstalleerd. Voor elke app kunt u de naam ervan zien, de 'aankoop' (zelfs gratis apps worden vermeld als gekocht) en de installatiedatum, evenals de huidige status: geïnstalleerd of niet geïnstalleerd.

Dat is het! Nu weet je wanneer een Windows Store- app is geïnstalleerd.

Conclusie

We hopen dat je deze tips nuttig hebt gevonden. Als u andere manieren weet om te zien wanneer een programma of app is geïnstalleerd, aarzel dan niet om deze in een reactie hieronder te delen. Ze zullen zeker nuttig zijn voor andere lezers en ons.