Tutorial

6 Stappen om ervoor te zorgen dat u uw Android-apparaat altijd kunt vinden

Ben je ooit je Android-smartphone kwijtgeraakt? Of op je Android-tablet? Zou je geen gemakkelijke manier willen hebben om je apparaat te vinden en de locatie te bepalen? Gelukkig, als je Bitdefender Mobile Security 2016 op je Android-apparaat installeert, zal dit beveiligingsproduct je altijd dekken als dat je overkomt. In de handleiding van vandaag zullen we 6 stappen delen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat je altijd een goede kans hebt om je verloren Android-apparaat te vinden. Er is voldoende grond om te dekken, dus laten we beginnen:

Stap 1. Installeer Bitdefender Mobile Security 2016 op uw Android-apparaat

De stappen die in deze handleiding worden gedeeld, zijn gebaseerd op de aanname dat u Bitdefender Mobile Security 2016 al op uw Android-smartphone of -tablet hebt geïnstalleerd.

Als je het niet hebt, kun je het hier vandaan halen. Als u ook wilt weten wat deze complete mobiele beveiligingsoplossing te bieden heeft, lees dan deze review: Beveiliging voor iedereen - Beoordeling van Bitdefender Mobile Security 2016.

Stap 2. Zorg ervoor dat uw Android-apparaat een werkende internetverbinding heeft

Om uw Android-smartphone of -tablet te kunnen vinden, moet Bitdefender Mobile Security 2016 een manier hebben om zijn locatie aan u te communiceren. Dat betekent dat uw apparaat een internetverbinding moet hebben die in gebruik is. De beste manier om dat te garanderen, is door zowel de mobiele gegevensverbinding als de draadloze netwerkverbinding op uw smartphone of tablet in te schakelen.

Stap 3. Schakel de locatieservice op uw Android-apparaat in

Uw Android-apparaat is nu altijd verbonden met internet. Dat is maar goed ook, want het betekent dat het zijn locatie kan verzenden wanneer je het vraagt. Om echter te kunnen vertellen waar u het kunt vinden, moet uw smartphone of tablet ook weten waar het zich bevindt. En de enige juiste manier om dat te weten, is dat het in staat is om de GPS-chip te gebruiken. Daarom is een essentiële stap om uw Android-smartphone of -tablet te geoloceren, de locatieservice ingeschakeld te laten op uw apparaat.

Stap 4. Anti-Diefstal inschakelen in Bitdefender Mobile Security 2016

Deze volgende stap is ook essentieel: u vertelt Bitdefender Mobile Security 2016 nu dat u de locatie van uw apparaat wilt controleren. Als u deze service niet inschakelt, kan Bitdefender Mobile Security 2016 u de locatie van het apparaat niet sturen wanneer u het verliest.

Start Bitdefender Mobile Security 2016 op uw Android-smartphone of -tablet. Open vervolgens het menu door op de knop 'drie lijnen' in de linkerbovenhoek te tikken.

Tik op de optie Antidiefstal om de beveiligingsmodule met dezelfde naam te openen.

Als u Anti-Diefstal nooit eerder op uw Android-apparaat hebt gebruikt, zal Bitdefender Mobile Security 2016 u vragen om het in te schakelen.

Dit is een proces in drie stappen en de eerste stap is "Privileges van beheerdersrechten verlenen" .

Android vraagt ​​of u Bitdefender Mobile Security 2016 echt wilt inschakelen als apparaatbeheerder. Dit geeft rechten op de beveiligingssuite om beheertaken uit te voeren op uw Android-apparaat en het is verplicht voor de antidiefstalmodule om te werken zoals het hoort. Tik op de knop Activeren .

De tweede stap die u moet nemen om Anti-Diefstal in te schakelen, is om een ​​pincode in te stellen. Voer een code in die u zult onthouden. Merk op dat u tussen 4 en 8 cijfers kunt gebruiken. Tik als u klaar bent op Pincode instellen .

De derde en laatste stap bij het configureren van de antidiefstalmodule is het instellen van een vertrouwd telefoonnummer. Dit telefoonnummer is de enige die een Wipe- opdracht naar uw Android-apparaat kan sturen, in het geval het wordt gestolen en u de hoop verliest om het te herstellen. Als u een vertrouwd telefoonnummer wilt instellen, voert u dit in en tikt u op Nummer opslaan . U kunt deze stap ook overslaan als u op dit moment geen vertrouwd nummer wilt configureren. Om dat te doen, tik op Later .

Stap 5. Activeren Remote Locate, Remote Lock en Remote Wipe

De anti-diefstalmodule is nu in werkende staat en standaard moet de functie Remote Locate worden ingeschakeld. Als dat toevallig niet zo is, zorg er dan voor dat u het inschakelt, want dit is de Bitdefender-functie waarmee u uw Android-apparaat kunt geoloceren in het geval u het verliest of wordt gestolen.

We raden u ook aan Remote Lock en Remote Wipe in te schakelen. Met deze twee antidiefstalfuncties kunt u uw Android-apparaat blokkeren of wissen als u de hoop verliest om het te herstellen. Ze zijn best een goede deal als je persoonlijke gegevens op je smartphone hebt en je niet wilt dat deze in verkeerde handen terechtkomt.

Stap 6. Test of je je Android-smartphone kunt vinden

Alles is nu ingesteld, zodat u uw verloren of gestolen Android-apparaat kunt vinden. Bitdefender Mobile Security 2016 houdt de GPS-positie van uw apparaat bij en kan op u reageren als u wilt weten waar deze zich bevindt.

Als u wilt testen en bevestigen dat alles goed werkt, is de snelste manier om dit te doen toegang tot het tabblad Webbeheer van de antidiefstalmodule in Bitdefender Mobile Security 2016 . Hier tikt u op de Remote Locate- optie en u ziet een voorbeeld met de locatie van uw Android-apparaat op een Google-kaart.

Nadat u alle stappen hebt uitgevoerd die we tot nu toe hebben beschreven, kunt u uw Android-apparaat vinden als u het verliest of als het wordt gestolen. Met Bitdefender Mobile Security 2016 kunt u dat op twee manieren doen: door uw Bitdefender Central- accountdashboard te gebruiken of door een SMS-opdracht te gebruiken. U leest meer over wat u kunt doen als uw smartphone zoekraakt of wordt gestolen, door deze handleiding te lezen: 6 dingen die Bitdefender Mobile Security voor u kan doen als uw Android-apparaat wordt gestolen.

Conclusie

Als u Bitdefender Mobile Security 2016 op uw Android-smartphone of -tablet installeert en u de paar eenvoudige stappen volgt die nodig zijn voor het configureren van de antidiefstalmodule, kunt u uw kwijtgeraakte of gestolen Android-apparaat vinden wanneer en waar dan ook. Heb je rekening gehouden met de mogelijkheid om je Android-apparaat te verliezen? Of de mogelijkheid dat het wordt gestolen? We denken dat het de moeite waard is om een ​​paar minuten te verliezen om de Bitdefender Anti-Theft- module te configureren in plaats van voor altijd onze Android-apparaten te verliezen.