Tutorial

Hoe u mobiele limieten voor gebruik van gegevens in Android instelt

Een smartphone hebben betekent niet automatisch dat u het maximaal kunt gebruiken: deze apparaten zijn zo gemaakt dat u internettoegang nodig hebt om gebruik te maken van de beste functies. Aangezien WiFi-toegang niet overal beschikbaar is, wordt het hebben van een mobiele gegevensverbinding sterk aanbevolen. Dit heeft extra kosten, dus volledige controle over uw datagebruik is erg belangrijk. Gelukkig is dit al heel lang een ingebouwde functie van Android. Lees onze handleiding om te leren hoe u kunt bepalen hoeveel mobiele gegevens uw smartphone of tablet mag gebruiken:

OPMERKING: voor deze zelfstudie hebben we een OnePlus One-smartphone gebruikt met CyanogenOS 13.1.1 op basis van Android 6.0.1. Deze versie lijkt sterk op de Android-voorraad, dus het zou geen probleem moeten zijn om de hier vermelde instellingen te vinden. Als de interface van uw apparaat sterk is aangepast, raadpleegt u de gebruikershandleiding van het apparaat of de ondersteuningswebsite van de fabrikant voor aanvullende informatie.

Toegang krijgen tot uw instellingen voor gegevensgebruik op Android

In Android kunt u een gebruikslimiet instellen die exact overeenkomt met de hoeveelheid gegevens die u op uw plan hebt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over extra kosten. Tik om te beginnen op het pictogram Alle apps op het startscherm.

Tik op Instellingen om de configuratie-opties van het apparaat te openen.

Hier tikt u op Gegevensgebruik om toegang te krijgen tot de relevante instellingen. Dit is te vinden in het gedeelte Draadloos en netwerken .

Hoe mobiele limieten in te stellen in Android

Om een ​​datagebruikslimiet in te stellen, moet u ervoor zorgen dat u Mobiele verbindingen selecteert in plaats van Wi-Fi. Tik vervolgens op Mobiele gegevenslimiet instellen om de functie te activeren.

Tik op OK in het dialoogvenster dat wordt weergegeven. Houd er ook rekening mee dat uw provider mogelijk een iets andere hoeveelheid gebruikte gegevens meet, dus overweeg een limiet in te stellen die lager is dan wat u werkelijk op uw plan hebt.

Je hebt nu twee schuifknoppen om in te stellen: de onderste is voor een waarschuwing - wanneer je deze hoeveelheid gebruikte mobiele gegevens bereikt, zal het apparaat een waarschuwing geven, maar geen andere actie ondernemen.

De bovenste dia is de werkelijke limiet. Wanneer deze wordt bereikt, blokkeert uw smartphone het gebruik van mobiele gegevens. Tik en sleep gewoon elke schuif verticaal om ze aan te passen aan de gewenste waarden.

Daar ben je klaar! In het onderstaande voorbeeld hebben we onze smartphone geconfigureerd om ons te waarschuwen wanneer we 1, 5 GB mobiele data hebben gebruikt en het mobiele datagebruik hebben uitgeschakeld bij het verbruik van 2 gigabytes.

Hoe u uw factureringscyclus voor mobiele gegevens kunt opslaan in Android

Net als minuten of sms-berichten, worden mobiele gegevens ook gefactureerd in een maandelijkse cyclus, dus wanneer u een bepaalde datum van de maand bereikt, wordt uw mobiele datateller opnieuw ingesteld. Als u op hetzelfde scherm voor gegevensgebruik blijft waar u uw limieten voor gegevensgebruik hebt geconfigureerd, kunt u ook uw maandelijkse cyclus instellen. Tik hiervoor op de datumkiezer.

Tik nu op Wijzig cyclus ...

Tik op en blader door de datumkiezer in het dialoogvenster om de datum te kiezen waarop uw factureringscyclus elke maand wordt gereset.

Tik ten slotte op Instellen om je selectie te bevestigen.

Dat is het: hieronder kunt u zien dat we de betalingscyclus op onze smartphone hebben gewijzigd, zodat deze op de 16e van elke maand wordt gereset.

Conclusie

Internettoegang op een smartphone is een must: zonder dat is de bruikbaarheid zeer beperkt en is niet veel inhoud toegankelijk. Het is ten zeerste aan te bevelen cellulaire gegevens over uw maandelijkse abonnement te hebben, aangezien het vrij snel is en een veel betere dekking heeft dan WiFi.

Het beheersen van uw maandelijkse kosten is essentieel, en gelukkig heeft Android een ingebouwde functie waarmee u dat kunt doen: u kunt instellen wanneer uw maandelijkse factureringscyclus wordt gereset en hoeveel gegevens de smartphone mag gebruiken. Maar u kunt ook een waarschuwing instellen, zodat u op de hoogte wordt gesteld wanneer uw gegevensabonnement bijna op is. En het is vrij eenvoudig om in te stellen ... vooral als je onze tutorial volgt. Voordat je deze tutorial afsluit, kun je ons laten weten of je mobiele gegevens gebruikt. Hoeveel denk je dat genoeg is voor een maand? Laat het ons weten in de comments hieronder.