Tutorial

Hoe meer tegels te tonen op Start, in Windows 10 en Windows 10 Mobile

Voortbouwend op het paradigma dat voor het eerst werd geïntroduceerd in Windows 8, zowel het startmenu van Windows 10 als het startscherm van Windows 10 Mobile, vertrouwt u op het gebruik van tegels om het voor ons gemakkelijk te maken om apps te openen. Live-tegels zijn ook een zeer goed middel om snel stukjes informatie te bieden van de apps die we gebruiken. Het menu Start van Windows toont standaard tegels in groepen die zo breed zijn als 3 middelgrote tegels. Maar als u meer tegels wilt, kunt u de grootte van tegelgroepen aanpassen aan 4 middelgrote tegelkolommen. U kunt hetzelfde doen in Windows 10 Mobile, als u een smartphone heeft met een grote schermresolutie en u wilt dat er meer tegels op het scherm passen. U kunt als volgt meer tegels weergeven in het menu Start van Windows 10 en op het startscherm van Windows 10 Mobile:

Hoe meer tegels weergeven in het menu Start van Windows 10

Het eerste dat u moet doen, is de app Instellingen openen. Er zijn veel manieren om dit te doen en je vindt ze allemaal hier: 9 manieren om de app Instellingen te openen in Windows 10. Maar als je gehaast bent, weet dan dat een snelle manier om de app Instellingen te openen is om te klikken of tik op de snelkoppeling in het startmenu .

Klik of tik in de app Instellingen op het gedeelte Persoonlijke instellingen .

Selecteer Start aan de linkerzijde van het venster.

Ten slotte schakelt u aan de rechterkant van het venster de schakelaar in voor 'Meer tegels weergeven' .

De volgende keer dat u het Startmenu opent, worden er tegels weergegeven in groepen van maximaal vier middelgrote kolommen. Hier is een vergelijking die iets nog beter kan verklaren:

Best wel netjes, toch?

Hoe meer tegels weergeven op het startscherm van Windows 10 Mobile

In Windows 10 Mobile is het startscherm meestal zo breed als twee kolommen met middelgrote tegels. Maar als u meer tegels op een rij wilt plaatsen, kunt u Windows 10 Mobile instellen om een ​​extra kolom weer te geven. Hier is bijvoorbeeld hoe het startscherm er standaard uitziet op een Nokia Lumia 930-smartphone met Windows 10 Mobile.

Om het startscherm meer tegels te laten zien, open je eerst de instellingen van je smartphone. Een snelle manier om dat te doen, is door op de snelkoppeling van de Apps- lijst te tikken.

Tik in de app Instellingen op Aanpassing .

Tik in het gedeelte Personalisatie op Start .

Klik ten slotte in de startinstellingen naar beneden en stel in op de schakelaar "Meer tegels weergeven" .

Wanneer u teruggaat naar het startscherm, ziet u een derde extra kolom met tegels. Het enige dat je hoeft te doen, is het vullen met je favoriete tegels. Als je nieuwsgierig bent, is hier een vergelijking van hoe het startscherm eruit ziet op onze Nokia Lumia 930, standaard en met de optie "Meer tegels weergeven" ingeschakeld.

Conclusie

Het verhogen van het aantal tegels dat u kunt vastzetten in uw Startmenu in Windows 10, of het aantal tegels weergegeven op het startscherm van uw smartphone met Windows 10 Mobile, is zowel gemakkelijk als nuttig. Als u een scherm met een grote resolutie op uw computer of op uw smartphone hebt, kan dit een goede manier blijken om uw productiviteit te verhogen. Als u vragen of feedback over deze functie heeft, kunt u ons dit laten weten aan de hand van de onderstaande opmerkingen.