Anders

Hoe de pictogramcache van het meldingsgebied in Windows schoon te maken

Moet u verouderde meldingspictogrammen verwijderen uit het systeemvak op de Windows-taakbalk? Zie je nog steeds pictogrammen voor programma's die niet meer zijn geïnstalleerd en waarvan je ze wilt verwijderen? Hoewel u dit met speciale softwaretools kunt doen, is het eenvoudig om twee registerwaarden te verwijderen en vervolgens het proces explorer.exe in Windows opnieuw te starten. Als u dit doet, wordt de pictogrammencache voor het systeemvak gereset en worden alleen die pictogrammen gebruikt die door actieve toepassingen worden gebruikt. Omdat het bewerken van het Windows-register een vrij complexe taak is, hebben we besloten om een ​​eenvoudige tool te bieden om al onze lezers te helpen. Iedereen kan het gebruiken in slechts een paar klikken.

Het probleem: verouderde meldingspictogrammen

Nadat u een tijdje Windows hebt gebruikt en programma's hebt geïnstalleerd en verwijderd, krijgt u een lange lijst met pictogrammen in het systeemvak op de taakbalk.

U zult te maken krijgen met deze lange lijst met programma's, vooral wanneer u wilt configureren welke pictogrammen op de Windows-taakbalk verschijnen. Als sommige programma's zijn verwijderd, is het niet mogelijk om hun pictogrammen uit de lijst te verwijderen. Wat doe je?

De oplossing: download, extraheer en voer onze cache-cleaner voor meldingspictogrammen uit

Aan het einde van dit artikel heeft u een archief dat u moet downloaden op uw Windows-computer of apparaat. Pak het uit en binnen vind je het bestand Notification_Area_Cleaner.bat .

Als u de cache voor het systeemvak wilt opschonen en explorer.exe wilt herstarten, dubbelklikt of tikt u dubbel op dit bestand. Windows kan u waarschuwen dat de uitgever niet kan worden geverifieerd. Maak je geen zorgen! Jij bent Veilig. Klik in het dialoogvenster Beveiligingswaarschuwing op Uitvoeren . Voor een korte periode verdwijnen de taakbalk en uw bureaubladpictogrammen. U ziet alleen een opdrachtpromptvenster zoals hieronder:

Het proces explorer.exe wordt opnieuw gestart en de pictogramcache van het meldingsgebied wordt gewist. Na een paar seconden zal alles weer normaal zijn. Als uw computer erg snel is, krijgt u misschien niet eens het opdrachtpromptvenster te zien.

OPMERKING: sommige beveiligingsoplossingen kunnen u waarschuwen of voorkomen dat u ons batchbestand uitvoert. Maak je geen zorgen, we verspreiden geen malware. Dit bestand doet wat we zeggen dat het doet. We kunnen echter ook geen garanties geven.

Wat is het volgende?

Na deze procedure worden geïnstalleerde programma's met pictogrammen in het systeemvak niet weergegeven. Het systeemvak is nu volledig gereset en Windows toont alleen de standaardpictogrammen.

Nu kunt u met behulp van deze handleidingen teruggaan naar het configureren van welke pictogrammen in het systeemvak worden weergegeven:

  • Hoe u kunt instellen welke pictogrammen worden weergegeven in het systeemvak van Windows 10
  • Het meldingsgebied aanpassen in Windows 7 & Windows 8

Conclusie

We hopen dat ons bestand erin is geslaagd om je probleem op te lossen. Als je feedback of vragen hebt, gebruik dan het opmerkingenformulier hieronder.

Downloadlink: notification_area_cleaner.zip