Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Review AVG Internet Security

AVG is een wereldwijd bekend antivirus softwarebedrijf, gevestigd in Tsjechië. Ze ontwikkelen al sinds 1991 beveiligingssoftware voor meer dan een kwarteeuw. Het bedrijf werd beroemd vanwege hun gratis antivirusprogramma, wat ook de reden is waarom Avast, hun vroegere directe concurrent op de computerbeveiligingsmarkt, ze heeft verworven. Het merk AVG is er echter nog steeds en de bijbehorende beveiligingsproducten worden nog steeds verkocht. Een van de premium beveiligingsproducten die onder het merk AVG worden verkocht, wordt AVG Internet Security genoemd en omdat we nieuwsgierig waren om u te beschermen tegen cyberbedreigingen, hebben we besloten het een tijdje te testen. Vandaag zijn we klaar om onze bevindingen met u te delen, in deze review:

Waar is AVG Internet Security goed in?

AVG Internet Security is een beveiligingsproduct dat goed is in:

 • Vriendelijk, goed uitziend en gemakkelijk te gebruiken
 • Identificeren en opschonen van malware van uw Windows-computer
 • Biedt een goede firewallbescherming tegen netwerkaanvallen, wanneer u bent verbonden met openbare netwerken

AVG Internet Security versus AVG Ultimate

AVG Internet Security is de lichtere versie van AVG Ultimate en het verschil is dat AVG ook AVG TuneUp bevat . AVG zegt dat hun TuneUp- tool "uw pc automatisch versnelt, junk-gegevens opschoont, uw batterij langer meegaat, uw benodigdheden altijd up-to-date houdt en kleine problemen oplost voordat ze echte problemen worden." Maar zelfs als u AVG Ultimate koopt, krijgt u nog steeds geen belangrijke extra tool aangeboden door AVG, wat hun Secure VPN is . Als u gelooft dat u AVG nodig hebt TuneUp en een paar tientallen dollars is u niet veel waard, misschien is AVG Ultimate een goede koop. Aangezien echter de meeste dingen die u met AVG TuneUp kunt doen, ook rechtstreeks met Windows 10 kunnen worden gedaan, zijn we van mening dat AVG Internet Security de betere deal is.

Voors en tegens

Een van de goede dingen die we leuk vonden aan AVG Internet Security, zijn de volgende:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu
 • De antivirus-engine kan alle malware op uw computer identificeren en opschonen
 • De firewallmodule werkt goed wanneer u verbinding maakt met openbare netwerken
 • De gebruikersinterface ziet er goed uit en het is gemakkelijk te navigeren en te gebruiken op elk apparaat, zowel met een muis en een toetsenbord, als op een touchscreen

Helaas zijn er ook veel negatieve aspecten met betrekking tot AVG Internet Security :

 • Het HTTP-filter dat door AVG wordt aangeboden, is niet efficiënt en de helft van de tijd dat u niet wordt beschermd wanneer u gevaarlijke phishingwebsites bezoekt
 • Het heeft de opstarttijd van onze testcomputer aanzienlijk verlengd
 • De SafePrice -extensie voor de webbrowser heeft niets gemeen met uw beveiliging, en het is waarschijnlijk slechts een manier voor AVG om geld te verdienen aan zijn gebruikers
 • Er zijn geen door de gebruiker toegankelijke statistieken en logboeken over wat er op uw computer is gebeurd
 • De antivirusmodule scant niet automatisch en vraagt ​​ook niet of u verwijderbare stations op virussen wilt scannen
 • Sommige extra apps die worden geadverteerd in de gebruikersinterface kosten extra geld, inclusief de VPN-service
 • Er zijn geen ouderlijk toezicht aanwezig
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

AVG Internet Security is een beveiligingsoplossing vol contrasten. Hoewel het in staat is om u te beschermen tegen malware, doet het het niet zo goed als het zou kunnen. Het beveiligingspakket kan u niet beschermen tijdens het surfen op internet, wat een groot probleem is in het moderne tijdperk van internet, en de manier waarop het met verwijderbare schijven omgaat, is allesbehalve proactief. De firewall is echter goed om u te beschermen terwijl u bent verbonden met openbare netwerken, hoewel vrij zwak wanneer u bent verbonden met particuliere netwerken. De gebruikersinterface ziet er geweldig uit en werkt prima, maar biedt geen rapporten of logboeken over wat er op uw computer gebeurt. Om het nog erger te maken, kost een deel van de extra tools die worden geadverteerd in de gebruikersinterface extra geld, waaronder het hulpprogramma dat echt nuttig is: AVG Secure VPN . AVG Internet Security is een product met veel potentieel, maar de ontwikkelaars moeten meer investeren in het verbeteren van hun standaardgedrag en proactiviteit. Voorlopig raden we u aan AVG Internet Security alleen te kopen als u al zijn zwakheden begrijpt en u er een goede deal voor krijgt.

De download- en installatie-ervaring

Als u AVG Internet Security op uw Windows-computer wilt installeren, moet u dit downloaden van de officiële webpagina hier. Wat je krijgt is een klein uitvoerbaar bestand van 3.47 MB ​​genaamd AVG_Protection_755.exe . We waren aangenaam verrast om te zien dat AVG geen persoonlijke informatie van ons nodig had om het installatieprogramma te downloaden. Wanneer u het uitvoerbare bestand uitvoert, vraagt ​​AVG u een geldig e-mailadres en een wachtwoord in te voeren die moeten worden gebruikt om uw AVG-account te maken, maar u kunt deze stap ook overslaan, wat uitstekend is.

De installatiewizard vraagt ​​vervolgens of u Google Chrome ook op uw computer wilt installeren. Chrome is de populairste webbrowser ter wereld en het is veilige software. Dat betekent echter niet dat u het moet installeren en gebruiken, tenzij u dat wilt. Dus als u Chrome niet wilt en u tevreden bent met uw bestaande webbrowser, schakelt u deze optie uit van de installatiewizard.

Een goede zaak voor AVG Internet Security is dat u hiermee een aangepaste installatie kunt uitvoeren. We raden u aan dit te doen en alleen de modules te controleren die u wilt installeren en gebruiken. U wilt bijvoorbeeld niet de SafePrice- browserextensie installeren, die niets voor u doet met betrekking tot beveiliging. De SafePrice- browserextensie van AVG biedt u alleen alternatieven voor de producten die u online doorzoekt op winkelwebsites.

Als u ervoor kiest om alles te installeren, downloadt de installatiewizard nog eens 215 MB aan gegevens van de servers van AVG. Wanneer de installatie is voltooid, laadt AVG Internet Security de gebruikersinterface, die er net als in vorige versies netjes en gebruiksvriendelijk uitziet. Het is niet nodig om de computer opnieuw op te starten om door de beveiligingssuite te worden beschermd, omdat deze zijn processen laadt zodra deze is geïnstalleerd. Helaas start AVG Internet Security niet automatisch de virusdefinities bij. Toen we echter een handmatige update activeerden, kwamen we erachter dat de suite al de nieuwste beschikbare definities gebruikte, wat uitstekend is.

Het downloaden en installeren van AVG Internet Security is eenvoudig en duidelijk. In tegenstelling tot andere antivirusproducten, kunt u met AVG kiezen welke beveiligingsmodules u installeert en het dwingt u niet om persoonlijke gegevens te verstrekken tijdens de installatie. Het probeert echter ook om u Google Chrome en AVG SafePrice te laten installeren. Hoewel Chrome een veilige en populaire webbrowser is, wilt u dit misschien niet op uw computer. Meer nog, misschien wilt u AVG SafePrice niet installeren, wat niets anders is dan een browserextensie om online te winkelen en niets te maken heeft met uw veiligheid.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Tijdens de installatie schakelt AVG Internet Security zowel Windows Defender als Windows Firewall uit . Dat is een goede zaak, omdat hiermee conflicten en prestatieproblemen worden voorkomen die kunnen optreden als u tegelijkertijd meerdere beveiligingsproducten gebruikt. AVG Internet Security is ook goed geïntegreerd met de netwerkfuncties van Windows. We konden een thuisgroep maken en lid worden, bestanden en mappen delen via het lokale netwerk en werken met universele Windows-platform-apps.

AVG Internet Security kan het netwerkprofiel dat in Windows is ingesteld automatisch detecteren en past de firewall daarop aan, wat uitstekend is. Dit betekent dat de gebruiker niet hoeft in te grijpen om de juiste firewallmodus te selecteren voor de netwerken waarmee hij verbinding maakt.

Als het gaat om uw online beveiliging, beschermt AVG Internet Security u tegen gevaarlijke websites door het internetverkeer op uw computer te filteren. Dat is een goede benadering omdat het werkt met Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Opera, Internet Explorer en elke andere webbrowser die u misschien liever gebruikt.

Een belangrijke overweging met betrekking tot de integratie met Windows is het effect van de beveiligingssuite op de prestaties van uw computer. Om daar meer over te weten te komen, hebben we een aantal metingen gedaan. Ten eerste hebben we gecontroleerd of AVG Internet Security de opstarttijd van onze computer heeft verlengd nadat we deze hebben geïnstalleerd. We hebben een app genaamd BootRacer gebruikt om dit te meten en het slechte nieuws is dat AVG de opstarttijd negatief beïnvloedde. Nadat we AVG Internet Security hadden geïnstalleerd, begon onze testcomputer met 28 procent langzamer dan voorheen.

Vervolgens hebben we gekeken naar hoeveel RAM AVG Internet Security al zijn beveiligingsprocessen moet uitvoeren. We hebben vastgesteld dat het ongeveer 76 MB RAM verbruikt wanneer alles in orde is en er geen bedreigingen zijn voor uw computer. Dit is een klein aantal voor elke moderne computer.

Om te controleren of de snelheden op het internet of op het lokale netwerk worden beïnvloed door AVG Internet Security, hebben we ook een aantal tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN-snelheidstest . De tests die we met Speedtest.net hebben uitgevoerd, hebben aangetoond dat noch de download noch de uploadsnelheid werd beïnvloed door de beveiligingssuite. Uit de tests die we met LAN Speed ​​Test hebben uitgevoerd, bleek echter dat de downloadsnelheid voor het kopiëren van een bestand via het lokale netwerk met 3 procent langzamer was na installatie van AVG Internet Security . Dit betekent dat de beveiligingssuite een klein negatief effect heeft op de netwerkoverdrachtsnelheden en helemaal geen effect heeft op de overdracht van internetgegevens.

AVG Internet Security is een beveiligingspakket dat goed is geïntegreerd met Windows en de netwerkfuncties. Het is ook een lichtgewicht oplossing die uw computer niet vertraagt ​​tijdens het hardlopen en die uw internetsnelheid niet schaadt. Het vertraagt ​​echter de opstarttijden aanzienlijk, en het heeft ook een klein negatief effect op de overdrachtsnelheden van bestanden in het lokale netwerk.

Gebruiksgemak en configuratie

De gebruikersinterface die u in AVG Internet Security ziet ziet er goed uit en laat u werken met de AVG Internet Security- suite die op uw computer is geïnstalleerd, en installeert andere hulpprogramma's van AVG of beheert andere AVG Internet Security- installatie van andere computers waarvan u de eigenaar bent waarvoor u de beveiligingssuite hebt geïnstalleerd. Om toegang tot deze functies en opties te krijgen, hoeft u alleen maar op de Home- knop te klikken of erop te tikken, die op een echt huis lijkt. Vervolgens hebt u toegang tot:

 • PC TuneUp - een hulpmiddel dat u helpt uw ​​computer in vorm te krijgen
 • Secure VPN - een VPN-service die u kan beschermen wanneer u onbeveiligde internetverbindingen gebruikt
 • Wachtwoordbeveiliging - een tool die u waarschuwt over inbreuken op de beveiliging van uw accounts, zoekt naar zwakke en dubbele wachtwoorden in Firefox en Chrome en blokkeert elke andere app om toegang te krijgen tot deze accounts.

Als u een online AVG-account hebt en u beveiligingsproducten van AVG op meerdere apparaten hebt geïnstalleerd, kunt u ze allemaal vanuit deze interface bekijken en beheren.

Ons belangrijkste aandachtspunt is de internetbeveiliging, die er goed uitziet en eenvoudig in gebruik is. Zoals altijd weet AVG wat het te maken heeft met het ontwerp van de gebruikersinterface. De achtergrondkleur is grijs, de accentkleuren zijn groen of rood (afhankelijk van de beveiligingsstatus van uw computer) en elk stukje informatie dat u krijgt, wordt weergegeven met eenvoudige visuele aanwijzingen.

Opties, acties, instellingen: ze zijn allemaal veranderd, gestart of bestuurd door grote tegels, knoppen of vinkjes, dus de beveiligingssuite is eenvoudig te gebruiken door iedereen, op elke computer of apparaat, zowel met een muis als met een toetsenbord en met een touch screen.

Als u hulp nodig heeft, is het goed om te weten dat AVG Internet Security zowel onlinehulp als online ondersteuningsopties bevat. AVG biedt een gedeelte 'Veelgestelde vragen', toegang tot hun communityforums en, last but not least, opties om 'Contact opnemen met ondersteuning' rechtstreeks, via live chat of via de telefoon.

Helaas konden we geen rapporten, logboeken of andere soorten statistieken vinden in AVG Internet Security . Ze zijn nergens te vinden, en dat vinden wij niet leuk. Er is één instelling waarmee u enkele logbestanden kunt maken, maar alleen in tekstvorm en alleen als u deze handmatig instelt om te worden gegenereerd. Bovendien zijn deze logbestanden niet beschikbaar voor scans van volledige computers of diepe virusscans. Ze kunnen echter wel worden gegenereerd voor apparaat- en bestands- of mapscans.

Met betrekking tot waarschuwingen en meldingen is AVG Internet Security niet erg spraakzaam. De enige pop-ups die we zagen, hadden te maken met het detecteren van malware op onze testcomputer.

AVG Internet Security biedt een gebruikersinterface die er goed uitziet en goed werkt. Het is snel, gemakkelijk te navigeren en gemakkelijk te gebruiken op elk apparaat, met of zonder een touchscreen. Aan de negatieve kant biedt het geen logboeken, rapporten of statistieken van welke aard dan ook, tenzij u het handmatig configureert om tekstlogbestanden te genereren.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe geschikt AVG Internet Security is om uw Windows-computer te beschermen tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies zijn opgenomen in deze beveiligingssuite en bekijk onze aanbevelingen voor welke instellingen u moet aanpassen.