Tutorial

5 manieren om de batterij langer mee te laten gaan op Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile

Als je veel reist, zijn er hogere kansen voor je smartphone om de batterij leeg te maken en is het misschien niet meer mogelijk om nog een paar uur op te laden. Wat kunt u in deze situaties doen om de maximaal mogelijke tijd uit de batterij van uw Windows-smartphone te persen? Hier zijn vijf tips die u kunt proberen om het iets langer te laten duren, die werken op smartphones met Windows 10 Mobile of Windows Phone 8.1 .:

1. Verlaag de helderheid van het scherm

Het scherm van je smartphone is de grootste energieverbruiker, dus tenzij je echt een hoog niveau van helderheid nodig hebt, zal het verlagen van het een hoop energie besparen. In Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile kunt u ervoor kiezen om de telefoon het automatisch te laten aanpassen, of u kunt handmatig het helderheidsniveau selecteren dat u wilt gebruiken.

Ga in Windows Phone 8.1 eerst naar het scherm Instellingen en tik op helderheid.

Voor maximale batterijprestaties schakelt u de schakelaar Automatisch aanpassen uit. Selecteer vervolgens laag in de lijst met niveaus van opties.

U kunt hetzelfde doen, veel eenvoudiger, als u de meldingsbalk sleept en de helderheid op Laag zet.

In Windows 10 Mobile opent u eerst de app Instellingen en gaat u naar Systeem -> Beeldscherm.

Stel nu het helderheidsniveau in op het minimum met behulp van de schuifregelaar en schakel de optie 'Helderheid automatisch wijzigen bij belichting verandert' uit.

Net als in Windows Phone 8.1 kunt u de helderheid van uw scherm verlagen met behulp van de snelle acties in de meldingenbalk. Stel deze in op 0% voor maximale batterijprestaties.

2. Locatieservices uitschakelen

Een andere belangrijke energieconsument is de GPS-chip van uw smartphone. Je ziet de instelling op je smartphone met de naam location. Tenzij u deze service echt nodig hebt, moet u deze uitschakelen.

Ga in Windows Phone 8.1 naar het scherm Instellingen en tik op Locatie.

Schakel vervolgens Locatieservices uit.

Open in Windows 10 Mobile de app Instellingen en ga naar Privacy -> Locatie.

Gebruik nu de schakelaar om de locatieservice uit te schakelen.

U kunt dit ook doen met behulp van de snelle acties. Tik op de knop Locatie, totdat Uit wordt weergegeven en deze grijs wordt.

Ga naar de tweede pagina van deze zelfstudie voor meer handige tips en trucs die je batterij op je smartphone besparen met Windows.