Anders

4 apps die u helpen de gezondheid van uw Android-apparaat te diagnosticeren

Als je een Android-smartphone of -tablet bezit die is begonnen met misdragen, wil je misschien weten wat er mis mee is. Pas nadat u hebt gecontroleerd of u dit zelf niet kunt oplossen, stuurt u het naar de reparatiewerkplaats of maakt u gebruik van de garantie. Als u de gezondheidsstatus van een Android-apparaat wilt testen, moet u ten minste één app hebben die deze kan testen. De Play Store heeft echter zoveel dat je misschien niet weet welke app je moet kiezen. Om u te helpen, hebben we besloten om er zelf een aantal te controleren en een overzicht van de beste te maken. Hier is onze lijst met de beste Android-apps voor het controleren van de gezondheidsstatus van uw apparaat:

1. Telefoon Doctor Plus

De Phone Doctor Plus- app is een van de best gemaakte apps in zijn soort. Het geeft je een uitstekend idee van wat er gebeurt onder de motorkap van je Android-apparaat, op een relatief eenvoudige manier. Phone Doctor Plus is gemakkelijk te gebruiken, maar het is ook uitgebreid als het gaat om het uitvoeren van tests en het diagnosticeren van elk onderdeel van uw Android-apparaat. Phone Doctor Plus bevat 30 verschillende tests: multitouch, aanraakscherm, oortelefoons & microfoon, luidspreker en microfoon, oproepfunctie, versnellingsmeter, gyroscoop, bewegingssensor, display, kompas, opslag, geheugen, speccheck, CPU, camera, vibratie, flitser, oortelefoonaansluiting, GPS, 3G-chip, Wi-Fi, Bluetooth, stille en volumeregelknop, home-knop, slaapknop, temperatuursensor, vochtigheidssensor, druksensor, stappenteller en lichtsensor. Dat is veel om te testen om te zien of je Android-apparaat gezond is. Onze aanbeveling: als u van plan bent om slechts één app uit onze lijst te gebruiken, kiest u Phone Doctor Plus omdat dit verreweg de beste app in zijn soort is die we hebben getest.

Een ander voordeel van Phone Doctor Plus is dat het volledig gratis is. Er is geen geld van je vereist en er zijn geen advertenties van welke aard dan ook die erop staan.

Downloaden: Telefoon Doctor Plus

2. Test je Android

Test Uw Android geeft details over uw Android-smartphone of -tablet en u krijgt ook een aantal tests die u kunt gebruiken om een ​​diagnose te stellen van de problemen die u tegen kunt komen. Met behulp van een eenvoudige en eenvoudig te gebruiken interface biedt Test Your Android tests voor schermkleuren, touchscreen, multi-touch, camera, vingerafdrukken, zaklamp, geluid en trillingen, microfoon, NFC, locatie, stepsensor, temperatuur, kompas, lichtsensor, versnellingsmeter, naderingssensor, druksensor en zwaartekrachtsensor. Daarnaast is er ook een systeemmonitorgedeelte waarmee u het processor-, netwerk- en geheugengebruik in realtime kunt controleren.

Hoewel het gratis wordt verspreid in de Play Store, moet u weten dat de app Uw Android- app advertenties weergeeft.

Downloaden: test je Android

3. Telefooncheck (en test)

In tegenstelling tot de andere apps uit onze round-up, heeft Phone Check (en Test) een andere benadering, vergelijkbaar met een installatiewizard van een Windows-computer. Hiermee kunt u de tests selecteren die u wilt uitvoeren en vervolgens worden ze allemaal één voor één uitgevoerd, zodat u kunt vaststellen wat er mis is met uw Android-apparaat. Telefonische controle (en test) omvat tests en controles voor: apparaatinformatie, batterij- en laadcontacttest, telefonie en wifi, netwerkgateway ping, microfoon, luidspreker, hoofdtelefoonaansluiting, volumeknoppen, trillingen, dode pixels, heldere pixels, kleur consistentie, touchscreen, netwerk- en GPS-locatie, camera en flitser, ondersteuning van sensoren (zoals nabijheid, licht, versnellingsmeter, stappenteller), thermische belasting, CPU, geheugen, opslag, batterijgebruik en temperatuurrapportage. Wanneer de tests eindigen, krijgt u een gedetailleerd rapport met alle resultaten en een oordeel over of uw apparaat in goede gezondheid verkeert of niet.

De app Telefooncheck (en -test) is gratis te gebruiken, maar geeft advertenties weer. Er is ook een Pro-versie die advertenties verwijdert en voegt ook een paar tests toe voor Bluetooth, NFC en de vingerafdruksensor.

Downloaden: telefooncheck (en test).

4. Sensoren Multitool

Sensoren Multitool is geen complete app voor het controleren van de gezondheid van apparaten. Het test de processor of het geheugen van je apparaat niet, maar het kan je alles vertellen wat er te weten valt over de sensoren die op je Android-apparaat zijn geïnstalleerd. Het heeft een eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken interface die u informatie geeft over de gyroscoop, het kompas, de lichtsensor, de magnetische sensor, de stappenteller, de nabijheidssensor, enzovoort. Als het een sensor is, kan Sensors Multitool hier informatie uit lezen en u zo helpen bij het vaststellen van problemen.

Sensors Multitool is gratis te downloaden en te gebruiken, maar toont advertenties onderaan het scherm. In tegenstelling tot anderen kunt u met deze app echter advertenties uitschakelen door een instelling in het menu te wijzigen, zonder dat u daarvoor een vergoeding hoeft te betalen. De ontwikkelaars vragen u alleen om advertenties te blijven weergeven, omdat dit hen helpt de app te onderhouden. Het is een zachte aanpak om geld te verdienen met hun goede werk.

Downloaden: Sensors Multitool

Conclusie

Het is zeer waarschijnlijk dat u dit artikel leest omdat u problemen hebt met uw Android-smartphone of -tablet. Hoewel dat niet de gelukkigste reden is om het te lezen, hopen we dat onze lijst u heeft geholpen om de juiste Android-app voor gezondheidscontrole voor u te vinden. Als u andere soortgelijke apps kent waarvan u denkt dat deze deel moeten uitmaken van onze verzameling, aarzel dan niet om ze met ons te delen, in de sectie met opmerkingen.